Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki
gigant87 - 27-11-2009, 08:46 Również leję Mobila, do obydwóch Carism.
Jednak nieco zaniepokoiła mnie opinia wolf'a (MItsumaniak, handluje olejami), że Mobil to najczęściej podrabiany olej i lepiej wybrać coś innego.
Co o tym myślicie?Maretzky85 - 27-11-2009, 09:52 Ja osobiście myślę, że ma rację, ale tylko w zakresie allegro i podobnych internetowych historii. W IC czy tego typu renomowanych sklepach/hurtowniach raczej nie podrabiają Krzyzak - 27-11-2009, 10:33
Maretzky85 napisał/a:
W IC czy tego typu renomowanych sklepach/hurtowniach raczej nie podrabiają
było wiele przypadków podrabianych produktów (tu piszę ogólnie - nie tylko o rzeczach motoryzacyjnych) kupowanych przez hurtownie; naprawdę ciężko coś tu powiedzieć "na pewno"roch_27 - 27-11-2009, 10:54 Darek jeżeli mogę jeszcze dodać coś w kwestii olejów silnikowych to sam ostatnio się rozglądam za nie koniecznie tanimi olejami ale o bardzo dobrych właściwościach smarujących i czytając ten artykuł >>KLIK<< zacząłem poszukiwania za olejem który w tym właśnie teście wypadł jako jeden z najlepszych - dokładnie chodzi mi o amerykański olej ROYAL PURPLE
Okazało się że jest przedstawiciel tej firmy na PL INNOCHEM
Poniżej zamieszczam film z youtube dotyczący tego oleju - zdaję sobie sprawę, że każdy test można zrobić tak żeby dany olej wypadł lepiej lub gorzej nie mniej jednak bardzo zaciekawiła mnie ta marka
pozdrokartomaniak gti - 27-11-2009, 11:34 u nas juz dostępny http://www.allegro.pl/ite...30_0_946_l.htmlKrzyzak - 27-11-2009, 12:23 wiesz Piotr - ten test ze ścieraną tulejką to też naprawdę niewiele mówi o zachowaniu oleju w samochodzie
generalnie najważniejsze jest tu smarowanie wału i utrzymywanie filmu olejowego na panewkach - są pewne auta, gdzie temp. na denku tłoka jest naprawdę wysoka i tam oleje mineralne czy półsyntetyczne ulegają zesmołowaceniu i nie smarują silnika jak należy
tak naprawdę to VR-ki to można zalać 10W60 pełny syntetyk czy też 5W50 - pewnie oba będą spełniały swoją funkcję wyśmienicie
tu jest jak z pastą do zębów - nieważne jaka, byle by stosować - z olejami mniej więcej podobnie - byle by wymieniać na czas i był to syntetyk
poszukaj jeszcze real testów użytkowników tego oleju, bo normy USA (API) mają niewiele wspólnego z normami dla Europy (ACEA) - właśnie jak kupowałem olej do skrzynki biegów, to znalazłem sporo pozytywnych testów oleju BG produkcji USA i dlatego go kupiłem a nie patrząc na testy "gazetowe"roch_27 - 27-11-2009, 12:37
Krzyzak napisał/a:
tak naprawdę to VR-ki to można zalać 10W60 pełny syntetyk czy też 5W50 - pewnie oba będą spełniały swoją funkcję wyśmienicie
obecnie mam w vr4 10W60 Formuła RS jednak następna wymiana będzie na 5W50 - i będzie to Mobil 1 Rally Formuła ewentualnie Valvoline VR1
Natomiast mówiąc o Royal Purple miałem na myśli żeby zalać nim Lancera przy najbliższym przeglądzie. Tylko tak jak napisałeś - trzeba dokładnie sprawdzić właściwości/parametry tego oleju żeby spełniał wymagania producenta
jak byś się dobrze wczytał to byś zauważył że sprzedaje go firma przez mnie wspomniana Krzyzak - 27-11-2009, 12:41 roch_27, dokładnie - bo jak wiadomo najważniejsze jest zerwanie filmu olejowego - a jak można go nie zerwać gdy oba elementy (jak w tym teście) tak do siebie przylegają, że nie ma tam ani mikrona wolnej przestrzeni?Piwor - 28-11-2009, 10:52 Mogę dopisać tyle, ze teraz zalałem 5W30 GM. Tak Oplowski olej. Wszystko jest cacy. Aktualnie szykuje się druga wymiana. tomusn - 19-12-2009, 01:20 Krzyzak, jak tam stan oleju?Hugo - 19-12-2009, 12:23
tomusn napisał/a:
Krzyzak, jak tam stan oleju?
O właśnie o to samo miałem spytać.Rafal_Szczecin - 31-05-2010, 21:13 Darek, a co to za EA5A ?Hubeeert - 31-05-2010, 22:44 Jak się nie mylę to rekin Kunty Bartek - 31-05-2010, 22:48 Hubeeert, nie mylisz się Hubeeert - 31-05-2010, 22:51 Pamiętałem jak Darek kiedys powiedział, że na EA przesiądzie się tylko wtedy jak Kunta sprzedawac będzie swojego najbardziej dopieszczonego EA5A w tej części Galaktyki