Nasze Miśki - Powrót do przeszłości
jacek11 - 11-02-2012, 15:26
Amortyzator który wymieniałem jednak zamarzł.do środka dostała się woda,i dlatego miał taki krótki skok.jak odmarzł,chodzi jak powinien.nie wiem jak to się stało,że do końca dobrze działał,autem nie huśtało,a jednak woda się do niego nalała.
jacek11 - 07-04-2012, 12:25
Zawieszenia ciąg dalszy.....prawdopodobnie pękła sprężyna z przodu.obadam dokładniej jak będę miał czas.a jeszcze całkiem niedawno miałem komplet przednich,to oddałem...ech...gdybym wiedział
czeka mnie też wymiana oliwy i filtrów.przy okazji zawitają koła na lato,i może jakaś polerka
jacek11 - 15-05-2012, 22:48
Olej i filtr wymienione.kolejny rok przed nami przywiozłem parę gratów,między innymi skrzynię biegów.co prawda jest od 2.0,ale wszystko pasi jak potrzeba.jeszcze kilka pierdół,wszystko w dobrych cenach.powoli będę montował,jak czas pozwoli
jacek11 - 29-05-2012, 22:41
Kupiłem blendę po założeniu,wygląda tak :
A w nocy tak
wymieniłem też kierownicę,na taką jaka zawsze mi się podobała
Zmieniłem też tapicerkę na drzwiach,na taką z przełącznikami,ale nie mam fotek.Może jutro porobię,jak będzie pogoda
To tyle nowości
jacek11 - 28-07-2012, 00:13
Galant zaczął pyrkać.pewnie tłumik się przepalił.jutro cisnę na kanał(już nie mam swojego )i obadam sprawę dokładnie.przy okazji sprawdzę czy mam jeszcze podłogę,i wymienię filtr paliwa(nie wiem po jakiego,skoro i tak jeżdżę na gazie,ale skoro już kupiłem...).sprawdzę też przednie zawieszenie,bo coś zaczęło stukać z lewej strony,i mnie denerwuje(pewnie banan )i jeszcze profilaktycznie końcówki drążków,bo przecież kiedyś się popsują,a nigdy ich nie wymieniałem
Zamierzam też pomalować prawy przedni błotnik,oraz zaprawić zimowe uszkodzenia zderzaka,a potem wypolerować całą karoserię,bo nigdy tego nie robiłem
sporo jakoś tego się narobiło
rosomak1983 - 28-07-2012, 02:33
jacek11 napisał/a: | (już nie mam swojego ) |
sprzedałes / przepiłes
jacek11, fotki prosze
jacek11 - 28-07-2012, 02:42
rosomak1983 napisał/a: | sprzedałes / przepiłes |
to nie to mieszkam teraz gdzie indziej,i jeszcze się nie dorobiłem garażu.ale wszystko po kolei
rosomak1983 napisał/a: | jacek11, fotki prosze |
coś jutro popstrykam
m6riano - 28-07-2012, 17:24
jacek11 napisał/a: | A w nocy tak |
coś widze że przydałoby ci sie porządne podświetlenie tab.rej..;-)
jacek11 - 03-08-2012, 22:05
m6riano napisał/a: | coś widze że przydałoby ci sie porządne podświetlenie tab.rej..;-) |
znaczy ledowe? nie myślałem o tym,ale może i by się przydało aczkolwiek w realu świeci dobrze.znaczy tak mi się wydaje
jacek11 - 03-08-2012, 23:05
Po sobotnich oględzinach kanałowych,stwierdzam,że nie jest dobrze.trzeba poświęcić sporo czasu dla misia,skoro jeszcze musi ze mną pojeździć.
Portki są przepalone,ale do uratowania
katalizator został obdarty ze skóry
zamierzam go doprowadzić do porządku,bo to bardzo ważna sprawa...
podłoga rdzewieje,ale dziur jeszcze nie ma,więc konserwacja powinna dać radę na kilka lat
przednia belka do regeneracji natychmiast....
za to wymieniłem filtr paliwa
oto stary,bez napisów,i numerów.....taki montowali w serwisie?
o,a tutaj właśnie był
no i nowy też tu wylądował
motorownia jest na miejscu,
i takie tam drobne nieścisłości w spasowaniu zderzaka,odpryski lakieru pozimowe..
tak to jakoś wygląda,i nie jest wesoło..jeszcze sprzęgło się kończy,łączniki stabilizatora do wymiany,oraz gumy tegoż właśnie stabilizatora.to tak po szybkich oględzinach,bo pewnie jeszcze by się sporo znalazło.ale jeszcze musi u mnie jeździć,czy tego chce,czy nie
m6riano - 03-08-2012, 23:36
jacek11 napisał/a: | aczkolwiek w realu świeci dobrze.znaczy tak mi się wydaje |
Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro
tylko ci sie wydaje..;-)
jacek11 - 03-08-2012, 23:48
m6riano napisał/a: | tylko ci sie wydaje..;-) |
Oo,różnicę widać niemiłosiernie.trzeba do listy dopisać zdaje się...
rosomak1983 - 04-08-2012, 02:21
jacek11, powiedz na pocieszenia ze kielichy sa ok
areksz121 - 04-08-2012, 06:27
NIe bójcie się, do uratowania jest Dla pocieszenia i mój nie jest taki do końca tego tamtego...Po stronie kierowcy ujdzie, ale od środka w nadkolu po stronie pasażera są ze 3 miejsca zakażone, jak się obrobię to przed Zlotem zrobimy. Właśnie już w zeszłym roku nie zdążyłem zabezpieczyć nadkoli, ale wszystko wewnątrz i pod błotnikami to większość widziała, że zabezpieczyłem jedynie E5 górą, więc chrońmy je
jacek11 - 04-08-2012, 09:38
rosomak1983 napisał/a: | jacek11, powiedz na pocieszenia ze kielichy sa ok |
chciałbym.ale tragedii nie ma.może jednak będę musiał kupić,pożyczyć,drugie auto,a tego zrobić jak się należy
|
|
|