To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Osłona zabezpieczająca pod silnik.

piomic - 21-08-2010, 14:39

andrzejni napisał/a:
piomic napisał/a:
Idę kupić Iron Maiden, wyszła nowa.

Kurde, pasuje? ze śrubkami?
Pasuje, jak się puści nie słychać kamieni więc i za chlapacze może robić.
Anonymous - 21-08-2010, 20:50

piomic napisał/a:

Pasuje, jak się puści nie słychać kamieni więc i za chlapacze może robić.

Kamienie to słychać w Rolling Stones'ach.
Może zamknąć temat, żeby nikt się nie rozgrzewał?
pzdr

mkm - 22-08-2010, 15:02

andrzejni napisał/a:

Może zamknąć temat, żeby nikt się nie rozgrzewał?
pzdr

Samokontorola panowie - samokontrola. :mrgreen:

Temat faktycznie do zamkniecia?
Zawiózł, ktos płyte "na wzor"?
Kontaktował sie ktos z wykonawcą/ami?
Czy przyjmujecie typowe zachowanie: czekamy na gotowe, a potem ewentualnie.... :?:
Samo się nie zrobi :wink:

ohayo - 26-08-2010, 23:39

mkm napisał/a:
Zawiózł, ktos płyte "na wzor"?

Nie, bo takowej nie posiadam.
mkm napisał/a:
Kontaktował sie ktos z wykonawcą/ami?

Nie, bo nie mam płyty na wzór, ani nie wiem, gdzie takie rzeczy robią.
mkm napisał/a:
Samo się nie zrobi

Wiem, ale były osoby, które zadeklarowały chęć załatwienia sprawy :?:
Temat, jak dla mnie, przestał istnieć.

Silverrr - 29-08-2010, 18:02

Cytat:
Temat, jak dla mnie, przestał istnieć.

Dla mnie również. Dzwoniłem do ASO - metalowa, lakierowana na czarno + zestaw montażowy + robocizna = 720zł i dostanę 10% rabatu z racji bycia Mitsumaniakiem. Montuję podczas przeglądu. Zima idzie a auta i czasu szkoda.

Anonymous - 29-08-2010, 18:13

ja deklarowalem ze zajme sie dorobieniem tak jak to bylo z plyta do Galanta(znam producenta takich gratow) ale po PW do kogos kto kupil i zamontowal plyte zeby mi wyslal wzor pozostalo to bez odzewu (zreszta na profilu widzialem ze dawno sie nie logowal na forum-bo po co skoro juz nie ma w tym interesu :P )
mjsystem - 05-09-2010, 21:09

No może nie zamykajcie tematu, bo chętnych na płytę pewnie wielu. Ja teraz dopiero sie dowiedziałem, że jest, z tego wątka.(chroniczny brak czasu na czytanie wszystkiego) Jak rok temu kupowałem SB to nie było ani w aucie ani w katalogu, w ASO nic o tym nie wiedzieli. A kupić bardzo chciałem. Teraz kupię:)
mkm - 05-09-2010, 21:16

mjsystem napisał/a:
No może nie zamykajcie tematu

Nie zamykamy. :)
Ba, jak juz wreszcie "płyta" wejdzie w fazę realizacji to nawet ten temat podkleimy w widoczniejszym miejscu :wink:

Silverrr - 06-09-2010, 08:07

Dla zainteresowanych płytą - zakupiłem takową w ASO. Bardzo solidna blacha, czarna. Do tego zestaw montażowy. Koszt około 700zł.
olosoft - 22-09-2010, 13:03

Silverrr napisał/a:
Dla zainteresowanych płytą - zakupiłem takową w ASO. Bardzo solidna blacha, czarna. Do tego zestaw montażowy. Koszt około 700zł.

Silverrr, mnie namówił na pomorskim spocie, w piątek powinienem mieć taką osłonę założoną. Postaram się umieścić zdjęcia z przed i po montażu. W poprzednich autach też miałem pozakładane osłony tyle, że nie z blachy a z ABS-u.

mazin - 22-09-2010, 13:11

olosoft napisał/a:
Silverrr napisał/a:

Silverrr, mnie namówił na pomorskim spocie, w piątek powinienem mieć taką osłonę założoną. Postaram się umieścić zdjęcia z przed i po montażu. W poprzednich autach też miałem pozakładane osłony tyle, że nie z blachy a z ABS-u.

Panowie, zdradźcie gdzie ją kupiliście, może się skuszę!

mkrawcz1 - 22-09-2010, 13:20

mazin napisał/a:

I za ile...

Kamilosso - 22-09-2010, 23:38

witam ja kupiłem plyte plastikowa tj oslona pod silnik wynioslo mnie to 400 zloty chyba a ze stali ok 1000 mi powiedzieli w Auto GT.
Plyta plastikowa ktora mam nosi taki sam numer jaki jest dla tej krotkiej plastkikowej oslonki fabrycznie montowanej w naszych miskach i nie bylem pewien czy to bedzie ta oslona na caly blok czy kupie to samo co mam ale jest ok.

Oslona sie sprawdza chroni caly blok od spodu i ma odkrecana czesc plastikowa aby wymienic olej i filtr czyli nie trzeba jej zdejmowac przy kazdym przegladzie.

do tej oslony daja spinki aby ja przypiac ale da rade ja przykreci na jakies 4 sruby.

Silverrr - 23-09-2010, 14:43

mazin napisał/a:

mkrawcz1 napisał/a:

I za ile...

Mitsubishi Plichta w Gdyni. Dostałem 15% rabatu na płytę i 15% rabatu na zestaw montażowy (fajnie być Mitsumaniakiem :P ) i zapłaciłem dokładnie 612.91zł
Sama płyta to gruba solidna blacha odpowiednio wyprofilowana. Po zamontowaniu zakrywa nawet kawałek plastików a kończy się kawałek za silnikiem. Jak będziecie mieli auto na podnośniku/kanale to łatwo namierzycie miejsce na śruby.

olosoft - 24-09-2010, 17:04

No to jestem już po.

Zdjęcia przed i po jak obiecałem:
przed - plama po lewej to nie wyciek!
po od frontu
po od zadka

Montaż prymitywnie prosty. Można robić samemu jak ktoś ma gdzie auto podnieść. Osłona solidna stalowa lakierowana na czarno. Po montażu przejechałem zaledwie 20km i nie dostrzegam jeszcze różnicy w hałasie czy nagrzewaniu się silnika ale jutro wybieram się w dłuższą trasę to obadam. Możliwe, że różnicy nie będzie żadnej byle mi nic do środka komory silnika nie bryzgało w zimie.

Koledzy mazin i mkrawcz1 pytali czy w Plichcie w Gdyni gdzie kupiłem/montowałem mogą taką osłonę wysłać kurierem - mogą bez problemu. W razie czego piszcie na PW dam namiar.

Koszty:
osłona z rabatem - 554,34zł brutto,
zestaw montażowy z rabatem - 58,57zł brutto,
montaż z rabatem - 61,49zł brutto - zaznaczam, że można samemu mnie zależało na fakturze akurat.

Suma: 552,79zł netto/674,40zł brutto.

Porównując do tego co płaciłem za zamiennik z ABS-u do Astry to dużo ale do wytrzymania jak na cennik Mitsubishi.

Wypadało by jeszcze domyć spód silnika przed montażem ale zrobię to chyba po zimie. :)