To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galicjusz V6 i 163 kucyki

fj_mike - 07-01-2012, 14:42

Krzyzak, no i wszystko w temacie.
Szablon jest, wykrawarka też jest. Kwestia doboru grubości też załatwiona.
Zatem do dzieła :wink:

Krzyzak - 07-01-2012, 14:45

jakby co, to mam 6 takich u siebie w garażu
wiecie, gdzie mieszkam ;)

Hugo - 07-01-2012, 19:08

I koniecznie na wszelki wypadek zatkać kawałkami gazet otwory opadowe oleju w głowicy, bo jak popychacz wpadnie do miski olejowej to... :?
Mare - 07-01-2012, 19:38

No i buba. Temat wymiany popychaczy schodzi póki co na plan drugi, przesunie się w czasie gdyż....

Dzisiaj podczas powrotu z gdańska Skoda Roomster pozazdrościła hamulców w Miśku ... i wjechała mu w kuper :( Uszkodzenia nie są wielkie (wzgelędnie), ale teraz poczekam z wszelkimi pracami na rzeczoznawce z ubezpieczalni i kaske.

Niemniej jednak tyna klapa poszła się kochać... złamana w pół i pognieciona. Pas tylny dostał dość mocno i sporo się cofnął do wewnątrz.... mam nadzieję, że nie trzeba będzie spawać :(

I z tego miejsca, pragnę pochwalić hamulce dwutłoczkowe z roku 1998 za swą sprawność i bezawaryjność, gdyż w momencie dy audi przede mną, z zamontowanym hakiem, zaczęło ostro hamować tak, że migały mu awaryjne, misio stawił czoła wyzwaniu i wyhamował równie szybko..... niestety muszę po raz kolejny wykazać niższość grupy VW, której przedstawiciel jechał za mną ;p;p;p

Tak a propo. w razie problemów z ubezpieczycielem, do kogo mogę się odezwać o pomoc? ;>

m6riano - 07-01-2012, 20:08

Mare napisał/a:
Tak a propo. w razie problemów z ubezpieczycielem, do kogo mogę się odezwać o pomoc? ;>

Kiedyś komuś z tego co czytałem koleżanka Seichan pomagała..ale to już musisz sam do niej napisać..;-)

Mare - 07-01-2012, 20:11

O no właśnie też gdzieś czytałem ale nie mogłem sobie przypomnieć Nicku z forum ^^ Dzięki za przypomnienie ^^
BigTomala - 07-01-2012, 20:12

Jaki ubezpieczyciel ? (sprawcy)
Mare - 07-01-2012, 20:38

Ubezpieczyciel "Krzak"... właśnie jestem w trakcie odnajdywania numerów kontaktowych :(

Jakies Pol-Assistance sp zoo

edit: znalazlem wlasciwego ubezpieczyciela.. UNIQUA ... na szczescie cos znanego ;p

Mare - 08-01-2012, 12:49

Szkoda zgłoszona. Teraz oczekiwanie na odzew.
Mare - 11-01-2012, 13:05

No i właśnie zgłosił się rzeczoznawca. Porobił fotki, obejrzał podłogę w bagażniku spisał wyposażenie auta... zabrał dokumenty i pojehał. Powiedział, że jutro powinienem otrzymać kosztorys... ciekawym wielce co napisze tam łazęga jedna ;p;p
Mare - 12-01-2012, 09:00

Huraaa... otrzymałem wyliczenie szkody. Chcecie wiedzieć ile? Zgadnijcie, dam wam chwile na zastanowienie...

...

...

.....
........

Nie.... mylicie się.... za mało...
Nie wiem czy jesteście świadomi tego faktu... ale skrzynię do naszego auta, razem z nowym sprzęgłem można kupić za 800 zł! .. to przecież taniocha!!!
A całe kompletne zawieszenie razem z kołami można zakupić już za 700 zł!! No ja nie wiem na co my narzekamy, mamy przecież najtańsze auta pod względem eksploatacyjnym na świecie.
A układ hamulcowy wraz z pompami kosztuje tylko 500 zł!!
Posiadamy aż tak tanie auta.... za 8800 można kupić egzemplarz z nowym zawieszeniem, hamulcami, oponami i w bardzo dobrym stanie technicznym oraz lakierniczym!

>.>

Jednym słowem, bitwa rozpoczyna się na dobre. Jeśli już mają mi wyliczyć szkodę całkowitą, to nie na kwotę 4200 zł..... bo za 4200 to nawet tych 3 uszkodzonych elementów nie kupię, o lakierowaniu nie wspominając. W dodatku, gość od szkód w ASo mitsu powiedział, że bez wymiany pas tylni będzie bardzo trudno naprawić, a to jest koszt.... duży.

Najśmieszniejsze jest to że program rzeczoznawcy, wyliczył wartość wraku na 2000, co by jeszcze dawało całkiem dobry wynik do wypłacenia... ale nieeee.... użytkownik przyjął wartość na kwotę 4600 ^^, bo po co. ehhhh....

sveno - 12-01-2012, 11:38

Mare napisał/a:
bo za 4200 to nawet tych 3 uszkodzonych elementów nie kupię
bez przesady, co masz do wymiany? Klapę, zderzak i pas tylni? Jeżeli tak to części nie więcej niż 1000zł, blacharz też nie powinien więcej wziąć niż 1kzł, to samo lakiernik.

Ale skoro:
Mare napisał/a:
za 8800 można kupić egzemplarz
Mare napisał/a:
wartość wraku na 2000
czyli 6800 do kieszeni, więc walcz.
Mare napisał/a:
przyjął wartość na kwotę 4600
czemu? Na jakiej podstawie skoro wcześniej wyliczył 2000???
Anonymous - 12-01-2012, 14:18

Mare napisał/a:
Nie wiem czy jesteście świadomi tego faktu... ale skrzynię do naszego auta, razem z nowym sprzęgłem można kupić za 800 zł! .. to przecież taniocha!!!
A całe kompletne zawieszenie razem z kołami można zakupić już za 700 zł!! No ja nie wiem na co my narzekamy, mamy przecież najtańsze auta pod względem eksploatacyjnym na świecie.
A układ hamulcowy wraz z pompami kosztuje tylko 500 zł!!
Posiadamy aż tak tanie auta.... za 8800 można kupić egzemplarz z nowym zawieszeniem, hamulcami, oponami i w bardzo dobrym stanie technicznym oraz lakierniczym!

daj telefon do "rzeczoznawcy", zadzwonię bo jak ma to w takich cenach i nowe to biorę cały kontener :lol:

walcz. nie można im popuścić :twisted:

fj_mike - 12-01-2012, 15:17

Derpin napisał/a:
daj telefon do "rzeczoznawcy"

:mrgreen:
Na dobrą sprawę można przypuścić zmasowany atak na jego telefon. Dzwonić i pytać się o części :mrgreen:

Anonymous - 12-01-2012, 15:31

fj_mike napisał/a:
Na dobrą sprawę można przypuścić zmasowany atak na jego telefon. Dzwonić i pytać się o części :mrgreen:

a wiesz że taki troling przeszedł mi przez myśl :twisted: :twisted: