To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Cena

mitsu00 - 20-01-2013, 21:25

rezon napisał/a:
tak mniej więcej go testowałem - nie miał z tym problemów Nie odpowiadały mi jego gabaryty wewnętrzne - jest dość ciasny w środku.
Ogladalem test kilku aut tej klasy, w tym m.in Fiata w szwedzkim Automaniaku. Byle jako wypadl, a oni dosc ostro robia testy pod wlasciwosci jezdne i bezpieczenstwo. Nie bede jednak przeciez ludziom zabranial go kupowac :wink: Osobiscie mowie pass.....
KowaliK - 20-01-2013, 23:02

Skoro już została poruszona kwestia bezpieczeństwa, pozwolę sobie wrzucić link do YT:

http://www.youtube.com/watch?v=zaYFLb8WMGM

:wink:

rezon - 21-01-2013, 08:06

apropos rozwoju Mitsu
matraks napisał/a:
Nie tylko w Europie Mitsubishi zamyka fabryki. W Stanach tez koniec. W moim stanie czyli Illinois własnie dogorywa wielka fabryka gdzie produkowali Galanty i Endeavory. Oba modele zakończyły żywot odpowiednio w 2012 i 2011 roku. To co oferuje w tej chwili Mitsubishi w USA to śmiech na sali!!! Został jedynie ASX( nazywa się tutaj Outlander Sport), Lancer i Outlander II (nie ma jeszcze OIII - o zgrozo!).Jesli ktoś poległ w USA to marny jego los...
smutne...
mitsu00 - 21-01-2013, 08:35

KowaliK napisał/a:
Skoro już została poruszona kwestia bezpieczeństwa, pozwolę sobie wrzucić link do YT:

Tez ogladalem ten test. Szwedzi sa mocni w wytykaniu wad testowanych aut w podobnych sytuacjach. Ten test w 100% potwierdza to co napisalem wczesniej nt roznic w zachowaniu aut amerykanskich vs europejskich w sytuacjach awaryjnych, np w przypadku kiedy nagle dziecko wybiegnie na droge, albo pijany wyjedzie z podporzadkowanej.
emil_d - 21-01-2013, 11:09

mitsu00 napisał/a:
KowaliK napisał/a:

Tez ogladalem ten test. Szwedzi sa mocni w wytykaniu wad testowanych aut w podobnych sytuacjach. Ten test w 100% potwierdza to co napisalem wczesniej nt roznic w zachowaniu aut amerykanskich vs europejskich w sytuacjach awaryjnych, np w przypadku kiedy nagle dziecko wybiegnie na droge, albo pijany wyjedzie z podporzadkowanej.

A ktoś z Was widział test łosia Outlandera? Macie może link?

DJ Fazi - 22-01-2013, 02:52

Tutaj jest coś w tym temacie

http://www.youtube.com/watch?v=dPAjAo_YZVs

cviat - 22-01-2013, 13:59

rezon napisał/a:
Za cenę O3 to można mieć 1,5 Fiata Freemont z potężnym silnikiem, działającą klimą, itd...

Jakoś ten fiat mi wyszedł 10000 taniej niż outlander. Nie podoba mi się stylistycznie, Nie ufam silnikom multijet. Co do wyboru to zdecydowałem się na III bo mi się podoba saabowska deska. Miał być opel Antara, ale mnie w salonie tak potraktowali, że pomaszerowałem prosto do mitsu podpisać zamówienie.

emil_d - 22-01-2013, 14:12

cviat napisał/a:
rezon napisał/a:
Za cenę O3 to można mieć 1,5 Fiata Freemont z potężnym silnikiem, działającą klimą, itd...

Jakoś ten fiat mi wyszedł 10000 taniej niż outlander. Nie podoba mi się stylistycznie, Nie ufam silnikom multijet. Co do wyboru to zdecydowałem się na III bo mi się podoba saabowska deska. Miał być opel Antara, ale mnie w salonie tak potraktowali, że pomaszerowałem prosto do mitsu podpisać zamówienie.

Ja jeździłem Vectrą z silnikiem fiatowskim i muszę przyznać, że był to jeden z lepszych silników diesla jakie miałem okazję eksploatować.

rezon - 22-01-2013, 15:35

cviat, to gratuluję pierwszego zakupu. podziel się później wrażeniami. Bo chyba nie ma na forum nikogo innego.
cviat - 22-01-2013, 17:17

Dzięki - nie omieszkam się podzielić a i na spoty grupy pomorskiej piszę się w ciemno. Po półtora roku z L200 jakoś jestem optymistycznie nastawiony.
Lucas123w - 22-01-2013, 18:23

W jakim salonie zakupiłeś OIII jeśli można wiedzieć ?? :D
cviat - 22-01-2013, 19:36

Gdynia Plichta.
Lucas123w - 22-01-2013, 21:37

To już oczywiste że po wizycie w Oplu wróciłeś do Plichty :D Dbają o klienta i pojęcie o autach też mają. ASO drogie jak w całym kraju z tym że znają się na rzeczy i kitu nie wciskają.

Pozdrawiam i czekam na pierwszą relacje z jazdy swoim nowym OIII :D :D

markowoj - 22-01-2013, 23:57

emil_d napisał/a:
cviat napisał/a:
rezon napisał/a:

Ja jeździłem Vectrą z silnikiem fiatowskim i muszę przyznać, że był to jeden z lepszych silników diesla jakie miałem okazję eksploatować.

Złego słowa nie powiem o fiatowskich multijetach , obok outka eksploatuję doblo 105 kM i bravo 120 kM . W doblo zawieszenie przednie- drobne usterki , brawo- bez uwag. Co do ceny rabaty w fiacie rzędu 30% to nie fikcja. Jak dla mnie Freemont to właśnie taki kanapowiec , ale OIII też w tym kierunku patrzy więc wybór wcale nie oczywisty.

PiotrKw - 23-01-2013, 08:35

Lucas123w napisał/a:
Dbają o klienta i pojęcie o autach też mają. ASO drogie jak w całym kraju z tym że znają się na rzeczy i kitu nie wciskają.

Podejście do klienta , jak najbardziej potwierdzam , ale prosze nie pisz tak jednoznacznie o ich pojęciu o autach . :wink: Mi przy trzech wizytach wcisneli tyle kitu , że starczyłoby do szyb w moim Pajero zamiast uszczelek :wink: :wink: A może jeszcze trochę by zostało ?? :wink:
Ostatnia była rok temu , może troszkę więcej się nauczyli do dziś ??