To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia

madox - 07-11-2013, 08:20

A jakie są odczucia z jazdy ,zbiera się to jako?
Żeby ino liftingu nie walnęli pod koniec 2014 bo dopiero ugotują nabywców z 13roku

piker - 07-11-2013, 09:10

Lifting prędzej czy później będzie. Taka jest naturalna kolej rzeczy. Gdyby każdy tak myślał, to nikt nie kupiłby nowego samochodu. Bo może będzie lifting, może nowy model... A że O3 nie powala wyglądem, lift może być szybciej niż myślimy. W sumie to zaraz minie mu 2 lata od premiery.
madox - 07-11-2013, 10:30

No po zbóju dwa lata.Jednego widziałem na drodze a jeżdżę sporo,zaczęli sprzedaż w zasadzie niemal początkiem tego roku ,mamy 10miesięcy ,jak pod koniec 14roku zrobią lift (w normalnych autach to się raczej nie zdarza,bo po co zmieniać coś co się sprzedaje,lift jest np po 4 czy 5latach a nie po roku)to będzie ciepło
A mnie tam się O3 podoba nawet w każdym razie

lexus - 07-11-2013, 13:26

Rudy lub biały ładnie wygląda i na pewno liftu nie będzie po 2 latach ,przecież obniżyli ceny jak odlicysz rocznik który odchodzi i vat to cena jak za dacie :lol:
borsak1 - 08-11-2013, 08:20

@lexus do daci z ceną to mu jeszcze daleko, zeszli do normalnej ceny OII, odrobinę marketingu i jak widać nadal działa. Jesli masz dojscia do OIII w ceny daci ja Ci dam tą kase kup mi jednego odpsrzedam madox-owi za 120k :) . Madox tylko napisz jaki chcesz kolor żeby póxniej nie było :P
androzek - 08-11-2013, 11:08

Odpowiadam Madoxowi:
Zbiera się lepiej,niż Insignia 2.0 d 160 KM z autmatem ( w tym wypadku to tragedia ).Do spokojenj jazdy po mieście automat mitsu starcza ale doznań "sportowych" nie uraczysz na trasie. Pzrzełączanie biegów nie jest tak delikatne jak chociażby w Mazdzie.

madox - 08-11-2013, 15:32

Jezdziłem cx5 w benzynie i automacie i b.fajnie tam istotnie chodzi skrzynia.
A powiedz mi jeszcze tylko ,jak reakcja na próbę mocnego przyspieszenia ,zrzuci szybko dwa biegi w dół jak trzeba i pojedzie ,czy mieli pół godziny ,czy nie sprawdzałeś

[ Dodano: 12-11-2013, 17:25 ]
Eeeeej umarliśta?Bo nie wiem czy łykać furmankę

elektri - 13-11-2013, 08:56

Witam po przerwie :)

A więc stało się....

O III 2,0 INTENSE podobno już "do mnie" płynie :)

Dzięki za rady i uwagi.

"Rywalizacja" dealerów była wyrównana, więc wybrałem najbliższego ;)

Oponki są w "zestawie", więc borsak1-u raczej nie zrobimy biznesu :(

Jak go odbiorę, to będę pisał bardziej na temat niż teraz - obiecuję :D

Pozdrawiam

Elektri

madox - 13-11-2013, 09:42

Jechałeś tym przed zakupem? Nie wkładaj tam kół 16 błagam Cię ,bo się robi maszkara kompletna
2.0benzin w takim aucie,a potem ja muszę sygnał ,długie i zderzakiem spychać Cię na prawy pas :lol:

jurekschroda - 13-11-2013, 10:02

Cytat:
Jechałeś tym przed zakupem? Nie wkładaj tam kół 16 błagam Cię ,bo się robi maszkara kompletna

W Intense są 16" w standardzie.

Cytat:
2.0benzin w takim aucie,a potem ja muszę sygnał ,długie i zderzakiem spychać Cię na prawy pas :lol:

No i potem są narzekania na kulturę jazdy na polskich drogach :wink:

Elektri - gratulacje i czekamy na pierwsze wrażenia. Kiedy odbiór ?

elektri - 13-11-2013, 10:26

Dzięki :)

Tak jechałem i nawet dwa razy.

Nie jestem blondynką, więc nie patrzę jak wygląda, tylko jak pokonuje dziury w drodze.
A 18" na profilu 55 z pewnością nie wytrzymają takich dziur jak 16 ....

Co do popychania, to ja nie kupuję samochodu do ścigania się, tylko do jeżdżenia.

Więc na takich "popychaczy" będę miał przyciemniane lusterko wsteczne i hak holowniczy :badgrin:

Przypływa do Europy za tydzień
Odbiór teoretycznie w połowie grudnia.
Jak go oclą szybciej i zainstalują "anty madox-a" ;) to szybciej :) :)

gregter - 13-11-2013, 10:41

Dziwne z tym odbiorem. U mnie jesli nie ma tego co chce w moim stanie sprowadzaja z innego, 2-3 dni i juz jest na miejscu. Ja mam 2,4 litra O2 i ta pojemnosc wystarcza do normalnej jazdy.Oczywiscie kierownica z prawej strony.Szerokiej drogi i bezawaryjnej jazdy - ja tak mam jak narazie. :D
elektri - 13-11-2013, 11:04

Dzięki :)

Być może u Ciebie tak jest - przy okazji pogadam z koalą ;)

Być może, jeżeli siec dealerska posiada więcej salonów i zapas samochodów na placach to tak się dzieje.
Tu jest rozdrobnienie i małe placyki, więc czekam aż dopłynie nowa dostawa ....

Na mój gust 110KW mi wystarczy.
Przesiadam się z Octavii która ma 85KW przy masie 1200, więc pozostałe 25KW powinno sobie poradzić z tymi 180kg. ;)

Lucas123w - 13-11-2013, 11:16

elektri, nie każdy musi być wariatem na ulicy i cały czas mieć pedał gazu w podłodze.
Prezent na święta sobie zrobiłeś ładny, gratulacje i oczekuj :D :D

elektri - 13-11-2013, 11:37

Lucas123w napisał/a:
elektri, nie każdy musi być wariatem na ulicy i cały czas mieć pedał gazu w podłodze. :D

Dokładnie tak :)

Dzięki