[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Podświetlenie niektórych włączników
Anonymous - 03-08-2010, 21:26
rewelacyjna rozpiska
mam tylko jedno pytanie.. do zegarów R5 są zamiennie za W5W? i czemu aż 11?
tresorex - 03-08-2010, 23:24
co do zegarów to nie wiem, bo osobiście nie wymieniałem, a info o nich dostałem od kogoś z Coltmanii
ps. przy poście jest taki magiczny przycisk "pomógł"
Hugo - 04-08-2010, 16:49
Alexander napisał/a: | do zegarów R5 są zamiennie za W5W? | Nie, to zupełnie inny typ żarówek. Alexander napisał/a: | i czemu aż 11? | Nie 11 tylko 3 albo 4 szt. W5W i 1 szt. R5. tresorex napisał/a: | ps. przy poście jest taki magiczny przycisk "pomógł" | Nie ma, bo temat założyłem ja . Mi nie pomogłeś, ale masz za Alexandra.
Anonymous - 04-08-2010, 20:35
Hugo napisał/a: | Nie ma, bo temat założyłem ja . Mi nie pomogłeś, ale masz za Alexandra. |
dzięki Hugo też zauważyłem, że nie moge jak chciałem Ci pare postów wczesniej kliknąc
w weekend planuj pobawić się Colciną więc żaróweczki i zegarek powinny śmigać jak trzeba
Hugo,tresorex, jeszcze raz dzięki
[ Dodano: 07-08-2010, 17:47 ]
pytanie mam... jak do #@%$^& wyjąc zapalniczkę i sterowanie nawiewami?
Zapalniczkę muszę wyjąc bo dwie żarówki, po tym jak probowalem po wymianie przekrecic tą plastikową oprawkę żeby się trzymało, wypadły z oprawki i tkwią gdzieś w zapalniczce..jakkolwiek głupio to nei brzmi
a nawiewów po prostu nie umiem wyjąc bo z tego co widze to musialbym odkręcić jakieś śruby do których dostęp jest od strony silnika a nie mam małych japońskich rączek
konkretnie sam panel nawiewów odkrecilem ale blokuje go ta cała konstrukcja w którą był wczepiony przedni panel
LanciGD - 13-12-2010, 20:05
Witam , potrzebuje się dowiedzieć ile żarówek i jakie typy są potrzebne do środkowej konsoli (wszystkie przyciski , pokrętła ) oraz popielniczka i podświetlenie zapalniczki w Miśku Lancerze [CB1 1.3] dziękuje i pozdrawiam!
Anonymous - 13-12-2010, 21:08
zdaję sobie sprawe, że temat ma parę stron ale idąc od końca znajdziesz czego szukasz. Najwiecej wchodzi W5W, te male w przyciskach to chyba w3w ale musisz sobie znaleźc
LanciGD - 14-12-2010, 17:39
Cytat: | Hugo napisał/a: | http://moto.allegro.pl/item277518887_bosma_zarowka_r5_t5_na_wcisk_do_zegarow_5_kolor.html | Tych musisz mieć pięć sztuk. Do zapalniczki, popielniczki i panelu ogrzewania.
Cytat: | http://moto.allegro.pl/item282697049_diodowe_zarowki_t3_do_przyciskow_samoch_.html | Takich małych jak ta na samym dole musisz mieć też 5 sztuk. Do przycisków włącznika halogenów, przeciwmgielnego tylnego, tylnej wycieraczki, świateł awaryjnych i ogrzewania tylnej szyby i lusterek.
Do pokrętła regulacji natężenia podświetlenia jest żarówka taka jak ta wyżej tylko rozmiar większa. |
- I jak tu człowiek ma się połapać? to co każde osobne podświetlenie to inny rodzaj żarówki? , R5 T5 T3 W5W W3W
Anonymous - 14-12-2010, 18:56
W5W i R czy tam T5 to to samo z tym, że W to taka zwykła żarówka a ta R czy T to LED. I ona ci starczy na wszystko poza podswietleniem wewnątrz przycisków, czyli od awaryjnych, ogrzewania szyby itp ( mi np nie chciało się tych przycisków rozkładać i wymieniłem tylko zegary, nawiew, zapalniczkę)
LanciGD - 15-12-2010, 13:26
Alexander napisał/a: | W5W i R czy tam T5 to to samo z tym, że W to taka zwykła żarówka a ta R czy T to LED. I ona ci starczy na wszystko poza podswietleniem wewnątrz przycisków, czyli od awaryjnych, ogrzewania szyby itp ( mi np nie chciało się tych przycisków rozkładać i wymieniłem tylko zegary, nawiew, zapalniczkę) |
Wole mieć wszystko potwierdzone dla świętego spokoju
R5/T5 jaka oprawka ?
taka? - http://allegro.pl/zarowka...1357852864.html
czy - http://allegro.pl/zarowka...1323604967.html
W5W - taka jak do postojówek?
- http://allegro.pl/promocj...1359098468.html
i jakiego typu są do tych przycisków od awaryjnych itp bo nie mam podświetlenia na całym środkowym panelu i chce wymienić wszystko jak leci
Anonymous - 15-12-2010, 15:13
W5W taka jak do postojówek. R5 to to samo tylko LED więc powinno wyglądać tak samo i normalnie wciskać sięw oprawkę jak W5W, ale jeśli już z oprawką to raczej ta pierwsza. Ja zamiast W5W wszedzie dałem ledy żeby sie nie przepalily tak szybko
do przyciskow to musisz poszukac w tym temacie. stawiałbym na R3 ale możliwe ze musisz rozkrecic i dopiero zobaczysz, jesli nie znajedziesz w tym temacie ( spróbuj uzyć wyszukiwarki)
Nash - 29-12-2010, 20:31
Czy wiecie gdzie we włączniku świateł awaryjnych znajdowała się ta sprężynka, przy rozbieraniu zastałem wszystko luzem może miałby ktoś jakos fotkę.
Matejo - 29-12-2010, 20:57
Nash napisał/a: | Czy wiecie gdzie we włączniku świateł awaryjnych znajdowała się ta sprężynka, przy rozbieraniu zastałem wszystko luzem może miałby ktoś jakos fotkę. |
z tego co pamiętam to powinny być dwie sprężynki, jutro zrobie fotki to wstawie i wtedy zobaczysz
Nash - 30-12-2010, 01:30
Matejo napisał/a: | Nash napisał/a: | Czy wiecie gdzie we włączniku świateł awaryjnych znajdowała się ta sprężynka, przy rozbieraniu zastałem wszystko luzem może miałby ktoś jakos fotkę. |
z tego co pamiętam to powinny być dwie sprężynki, jutro zrobie fotki to wstawie i wtedy zobaczysz |
Byłbym wdzięczny, te dwie sprężynki są ok nie mam z nimi problemu z przycisku wchodzą wewnątrz, mam problem z jedną mała sprężynką wielkości ok 4mm wysokości.
Matejo - 30-12-2010, 16:30
Cytat: | Byłbym wdzięczny, te dwie sprężynki są ok nie mam z nimi problemu z przycisku wchodzą wewnątrz, mam problem z jedną mała sprężynką wielkości ok 4mm wysokości. |
takiej sprężynki nie znalazłem,
specjalnie rozebrałem przycisk żeby zdjęcia zrobić ale nawet jak to robłem pierwszy raz żadna taka spręzynka mi tam nie przykuła wzroku.
Zrobiłem fotki może one ci pomogą:
Nash - 30-12-2010, 20:12
Dzięki jest , pod małym elementem w kształcie litery U, widocznie ma dociskać ten element (biały element zdjęcie 2), dzisiaj wyszprzatano mi biurko... macie pojęcie gdzie dostanę takiej wielkości sprężynkę czy jest sens dzwonić do ASO? jutro jeszcze spróbuje dokladniej poszukac...
|
|
|