To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Wszyc i jego V6 czyli kolejna reaktywacja

kisian - 20-08-2014, 10:12

HEL-e? Ile kasy? Coś pod 400zł?
Wszyc - 20-08-2014, 17:38

400zł :lol: pls :P

157zł komplet na przód i tak nie mało jak za przewód hydrauliczny moim zdaniem ale za to ładne wykonanie (przewodystalowe.pl)

Trzeba się naprawdę nudzić by kupować markowe przewody jak każdy zakład zajmujący się dorabianie przewodów hydraulicznych Ci dorobi takie :P

Do motoru kupiłem za 120zł dwa przewody w stalowym oplocie gdzie przewody w motorze są znacznie dłuższe :P kupiłem tylko dlatego przez neta że nie mam czasu jeździć do hurtowni po pracy. Na południu Polski jeszcze więcej takich zakładów co zajmują się dorabianiem przewodów hydraulicznych do wszelakiego sprzętu więcej niż w trójmieście. ;)

kaczka81s - 20-08-2014, 21:56

Wszyc a te są w stalowym oplocie?
Wszyc - 20-08-2014, 22:51

Tak
kaczka81s - 20-08-2014, 23:06

Już znalazłem i doczytałem, do mojego też takie pójdą. Powiedz mi wysyłałeś im stary przewód na wzór, czy mierzyłeś wszystko?
Wszyc - 21-08-2014, 08:09

kaczka81s napisał/a:
Powiedz mi wysyłałeś im stary przewód na wzór, czy mierzyłeś wszystko?

Nie no please :P Sprawdziłem ile ma oryginalny przewód dodałem z 2cm zapasu i zrobiłem zamówienie

Jedyne co to ogarnij rodzaj stożka jaki chcesz na końcówce do przewodu stałego czy wklęsły czy wypukły jak źle wybierzesz będzie nie szczelny :P ( sprawdź sobie sam jaka jest końcówka na Twoim przewodzie stałym bo masz 20letnie auto i tam może być już 7 przewód zamontowany w historii życia tego auta lepiej sprawdzić na ocznie co jest )

kaczka81s - 21-08-2014, 23:23

Ok tak zrobię, dzięki. :mrgreen:
Wszyc - 24-08-2014, 19:08

Ciasny ale jest :P

No to mam już dwie dziuple :mrgreen:

Wszyc - 29-08-2014, 00:01

Misiek zfochował się tuż przed zlotem problemy z rozruchem raz kręci ledwo raz ma w tyłku i nie kreci w ogóle aku nowy, alternator nowy istalacja nowa klemy nowe pewnie rozrusznik umiera albo nie wiem...
Marcino - 29-08-2014, 08:15

No to nie ładnie się zachowuje. Moze zachlał w nowej dziupli:)
kaczka81s - 29-08-2014, 18:01

Ja przy okazji remontu silnika, też rozebrałem rozruch, poczyściłem, nasmarowałem i poskładałem. Założyłem rozruch żeby pokręcić bez świec i napompować olej w kanały, podpiąłem na krótko, a ten kręci w lewo :shock: myślę źle poskładałem :evil: wymontowałem go z powrotem rozebrałem, patrze tu się nie da nic inaczej poskładać, więc poskładałem, kręcę znowu, chodzi normalnie :shock: założyłem świece odpaliłem kilka razy, kręcił normalnie, ale od tamtej pory silnik stoi na wózku nie ruszany.
Kilkanaście rozruszników już w życiu naprawiałem, ale dopiero w Galu pierwszy raz zakręcił mi w lewą stronę. Teraz widzę że nie jestem sam :twisted: :twisted:

Wszyc - 31-08-2014, 21:11

Mimo lipnego rozrusznika lewizny na wężach od gazu dojechał :P odjechać już nie chciał ale na pych odpalił :) kolejna sprawa kamilek i jego mina bezcenna jak się przejechał E5 i porównał sobie do EA :mrgreen: :mrgreen:

Wszyc - 01-09-2014, 22:13

Właśnie dlatego k@rol jak chcesz robić Mazde swoją to przemyśl czy nie kupić spawarki i nie nauczyć się spawać bo kaaaaaaażdy blacharz na świecie Ci takie coś zrobi:

Bo jak to mówią czego oczy nie widzą .... nie żal :P żaden ale to żaden blacharz nie będzie się bawił z babraniem z Twoim samochodem wiec zrobi tak byś z wierzchu był zadowolony :) każdy jeden E5/EA na tym forum po blacharce nadkoli tak wygląda chodź by się właściciele ręcyma i nogami zapierali że nie :P akbi mądry w ogóle olał tylne nadkola w EA wiedział że i tak z tego nic nie będzie heheh

ale spoko ogarnie się :) ale przestrzegam jeżeli chcesz robić Madzie swoją z tyłu :) Tylko mi się tam Karolu nie wściekaj i nie zabijaj z siekierą blacharzy swoich takie życie tak to niestety jest i trzeba żyć z rzeczywistością :wink:

Marcino - 02-09-2014, 00:04

Pianka czy szpachel na dwóch ostatnich?
Jogurt - 02-09-2014, 00:08

Wszyc, widzę że podobnie czas spędzamy :mrgreen: