Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)
inq - 25-11-2014, 13:49
Mam taką samą Spada ta rączka i źle czyścić Ta jest trochę za duża.
sla - 25-11-2014, 14:34
Ależ Wy macie zapał z tym polerowaniem i pieszczeniem Potem mała ryska albo jakieś bum i bardzo boli
Fragu - 25-11-2014, 15:16
To jest powód żeby odmalować sla, nie kpij tylko bierz przykład!
eremita - 25-11-2014, 15:30
inq napisał/a: | Mam taką samą Spada ta rączka i źle czyścić Ta jest trochę za duża. |
Wiedziałem że coś za 7,49 z przesyłką nie może być idealne
Resztę dopełni szczoteczka do zębów
sla napisał/a: | Potem mała ryska albo jakieś bum i bardzo boli |
Ale za to co patrzę na gala to ile radości
sveno - 25-11-2014, 21:57
eremita, Nerta:
http://allegro.pl/nerta-a...4808025969.html
u mnie także super wyczyścił kolektor dolotowy od środka.
eremita - 25-11-2014, 22:27
Przeglądałem co ma w ofercie ta Nerta tylko do tej chemii przydałby mi się karcher i podjazd na którym go podpiąć
Pierwszy raz do gala kupiłem wosk nazwijmy to nie marketowy i stwierdzam że warto zainwestować w porządny specyfik
Teraz grzeje się na środek do czyszczenia i konserwacji tapicerki skórzanej po którym w galu unosić się będzie zapach skóry muszę napisać list do gwiazdora może znajdę pod choinką
mkm - 26-11-2014, 13:22
eremita napisał/a: | Przeglądałem co ma w ofercie ta Nerta tylko do tej chemii przydałby mi się karcher i podjazd na którym go podpiąć |
Popatrz też na inne firmy - niestety są droższe, ale mniej "budowlane"
Np. ValetPRO Dragons Breath lub tańszy Blue Gel Wheel
eremita napisał/a: | do tej chemii przydałby mi się karcher i podjazd na którym go podpiąć |
Kup sobie opryskiwacz i działaj na ręcznych przy marketach lub stacjach benzynowych
eremita - 28-11-2014, 17:53
mkm napisał/a: | Kup sobie opryskiwacz i działaj na ręcznych przy marketach lub stacjach benzynowych |
Dobry pomysł muszę przetestować
Myślałem że by to spienić potrzebny jest karcher z pianownicą.
eremita - 05-12-2014, 16:52
Dzień wolny dobrze wykorzystany
Gal dostał głośniki i wygłuszenie przednich drzwi co prawda nie tak jak nakazują audiofile bo tylko na wewnętrzną blachę, zdecydowałem że na zewnętrzną (w środku drzwi) nie kładę gdyż musiał bym zmywać świeżo zrobioną konserwację a wole by go ruda nie zjadała
Na razie wysokie tony zostały seryjne bo muszę coś wymyślić jak zamontować helixy w oryginalnych miejscach.
Drugą zmianą bardziej widoczną są szyby boczne które ściemniały Niestety z tylną szybą nie dałem rady tak więc z tylną pojadę do fachowca
Ważne że folię mam o takich parametrach jak chciałem a jaką miejscowi fachowcy nie mieli, taką samą miałem na C5 czyli odbicie promieni UV: 98%, odpicie ciepła 48% przy czym folia jest w miarę jasna, jak będzie tylna szyba zrobiona wstawię fotki jak się prezentuję
Hugo - 05-12-2014, 18:45
Czym wygłuszałeś drzwi i jest jakiś efekt na plus jeśli chodzi o dźwięk niskich tonów z głośników i szum podczas jazdy?
inq - 05-12-2014, 20:37
eremita napisał/a: | odpicie |
Jak jest odpicie to masz jak w Madrycie...
Co to za folia jak możesz podpowiedzieć? Są jakieś mocniej odbijające ciepło?
eremita - 05-12-2014, 22:50
Hugo napisał/a: | Czym wygłuszałeś drzwi i jest jakiś efekt na plus jeśli chodzi o dźwięk niskich tonów z głośników i szum podczas jazdy? |
Matami APP
Z dźwiękiem trudno powiedzieć bo wcześniej nie miałem głośników a raczej miałem ale z popękanymi membranami i tylko robiły prut prut, ale jak Helixy podłączyłem bez wygłuszenia i tapicerki to się załamałem co kupiłem dopiero po wygłuszeniu zagrały
A szumu nie słuchałem bo jadąc delektowałem się nowymi głośnikami
inq napisał/a: | Jak jest odpicie to masz jak w Madrycie...
|
Chyba za dużo myślę o jutrzejszej imprezie
inq napisał/a: | Co to za folia jak możesz podpowiedzieć? Są jakieś mocniej odbijające ciepło? |
Nazywa się Super Easy różnica polega na tym że jest lekko metalizowana przez co ma lepsze właściwości, oczywiście im ciemniejsza tym taż ma lepsze właściwości.
Nie mylić z lustrzaną, ta w nocy czy pochmurny dzień jest jak zwykła czarna ale w słoneczny dzień się mieni
W tym temacie http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=73945 są zdjęcia cytryny z tym że w niej miałem przód jaśniejszy tył ciemniejszy a gal jest cały w tej jaśniejszej.
tresorex - 06-12-2014, 23:38
I jak? Dużo było roboty z matami? Moje jeszcze czekają na montaż
eremita - 07-12-2014, 21:26
Nie było dużo roboty zwłaszcza że i tak rozbierałem drzwi do oklejenia szyb.Elegancko pod wpływem temperatury dały się formować. Gorzej jak będziesz kład na zewnętrzną blachę. Ja kładłem na wewnętrzną a i tak wszystkie maty zużyłem bo położyłem podwójnie. Trzeba tylko zwrócić uwag by nie zakleić dziur na klipsy, mi się udało dwie zasłonić i byłem zdziwiony co ten boczek nie pasuje
eremita - 14-12-2014, 09:32
Niestety ori dekielki były skorodowane a po oczyszczeniu i polakierowaniu logo zniknęło
Więc było tak
A jest
Kolejna zmiana
A tak Gal wygląda z ciemniejszymi szybami
|
|
|