To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe

Jaro1974 - 21-09-2014, 20:45

sla napisał/a:
Czy nie lepiej organizować zloty przed wakacjami, kiedy ośrodki są odświeżone, mniej przechodzone, najczęściej puste, ceny niższe, a pogoda podobna a nawet lepsza?

Może i można by ale...
Termin przedwakacyjny odpada ponieważ wiele osób przyjeżdża z dziećmi (choć w tym roku chyba wyjątkowo było ich mało), a po drugie temat wałkowany od dawien dawna i ja się nie będę powtarzał. Sam powiem szczerze też bym wolał w wcześniejszym terminie ale są pewne kwestie których nie przeskoczymy i tak musi póki co zostać.

sla - 21-09-2014, 20:50

Sorki, a ośrodek Kropelka w Białce koło Parczewa? Należy do MPWIK w Lublinie. Ceny poza sezonem atrakcyjne. Nigdy w nim nie byłem ale okolice piękne.
Aga - 21-09-2014, 22:58

grzesiopol napisał/a:
Nie żebym był złośliwy ale jak sobie wyobrażasz osoby z innego regionu organizujące zlot na mazurach. :shock:

no tu akurat źle trafiłeś :badgrin: :badgrin:
nie byłeś w Wilkasach ????

"nie mów mitsumaniakom że czegoś się nie da zrobić
bo przyjdzie Koszmarek i to zrobi"
:badgrin:

grzesiopol - 21-09-2014, 23:16

Nie w wilkasach nie bylem. Nie wiem kto był organizatorem. Możesz cos więcej napisać.
Kropelke popatrzymy. Dzieki. Ale grzyb nie jest wykluczony

[ Dodano: 21-09-2014, 23:29 ]
Aga, rozumiem że ty bylas jednym z organizatorów zlotu w wilkasach :twisted: :twisted: :twisted:

Aga - 22-09-2014, 00:08

źle rozumiesz
wiesz... poza pisaniem elaboratów pełnych cennych uwag organizatorskich trzeba jeszcze czasem coś uważnie poczytać :badgrin:

Jaro1974 - 22-09-2014, 08:32

Z tego co ja sobie kojarzę to w Wilkasach własnie organizatorzy byli z innych regionów. I między innymi była ciotka Koszmarek.
A słuchajcie - ja tak sobie myślę. Jakby na dziesięciolecie i de facto trzynasty zlot zjednoczyć siły i zrobić to wspólnie, co kto będzie mógł itp. (nie to chyba jest głupi pomysł) :twisted:

mjsystem - 22-09-2014, 09:02

Jaro1974 napisał/a:
Jakby na dziesięciolecie i de facto trzynasty zlot zjednoczyć siły i zrobić to wspólnie, co kto będzie mógł itp. (nie to chyba jest głupi pomysł)

Ale kto, jak? Nie potrzeba raczej zamieszania na zlocie.
Aga napisał/a:

grzesiopol napisał/a:
Nie żebym był złośliwy ale jak sobie wyobrażasz osoby z innego regionu organizujące zlot na mazurach.

no tu akurat źle trafiłeś

:wink:
A nie była prędzej w ośrodku z wizytacją?

pamar - 22-09-2014, 10:03

Aga napisał/a:

he he, dokładnie Aga! :mrgreen:
A w temacie zlotu w Wilkasach to powiem wam - to se ne wrati! Takich wariatek jak Koszmarek i Jassmina trzeba ze świecą szukać, do pomocy miały co prawda lokalnych MM ale niestety na niewiele się to zdało :(
Fakty są takie: niezwykle trudno jest zorganizować zlot na odległość, niezaprzeczalnie musi to być ekipa miejscowa!
Ośrodek musi mieć możliwość zakwaterowania min 300 osób, parking na ok 150-200 (Wawrzkowizna-300 miejsc)
Standard ośrodka to kwestia drugorzędna i jeśli opis ośrodka, rozpoznanie organizatorów jest w miarę dokładne to zawsze dostępny jest wybór - chcę willę to się na nią zapisuję, jak chcę Brdę czy inny drewniak to proszę bardzo.
Refleks + zapoznanie się z odpowiednim tematem = zadowolenie!

grzesiopol - 22-09-2014, 13:21

Aga napisał/a:
źle rozumiesz
wiesz... poza pisaniem elaboratów pełnych cennych uwag organizatorskich trzeba jeszcze czasem coś uważnie poczytać :badgrin:
noooo czasami mam problem ze zrozumieniem tego co czytam. Czyli ty tylko jesteś adwokatem. A ponadto lepiej pisać elaboraty niż nic nie wnoszace treści. :P :P :wink: :badgrin: :badgrin:
pamar napisał/a:
Refleks + zapoznanie się z odpowiednim tematem = zadowolenie!
ot właśnie cenna uwaga.

Wstępne zapytanie do Kropelki poszło, ale myślę, że ten ośrodek nie spełni naszych wymagań odnośnie miejsc noclegowych.

Jaro1974 - 22-09-2014, 13:56

A ja myślę że nie ma co bić piany tylko czekamy na wiadomości z zachodniopomorskiego i wtedy będziemy wiedzieli na czym stoimy :wink:
grzesiopol - 22-09-2014, 14:02

Jaro1974 napisał/a:
A ja myślę że nie ma co bić piany tylko czekamy na wiadomości z zachodniopomorskiego i wtedy będziemy wiedzieli na czym stoimy :wink:
nikt nie bije piany, nie ma co czekać tylko szukać, szukać, szukać, atrakcyjność będzie większa jak będzie kilka propozycji. A może rzeczywiście mazowieckie coś znajdzie, a może inny region coś zaproponuje. Nigdy nic nie wiadomo.
Aga - 22-09-2014, 14:37

grzesiopol napisał/a:
noooo czasami mam problem ze zrozumieniem tego co czytam. Czyli ty tylko jesteś adwokatem.

nie jestem adwokatem tylko zwracam uwagę na Twoją nielogiczną argumentację
nie trzeba sobie wyobrażać czegoś co już miało miejsce
można się tylko zastanowić czy to miało sens
jak pisze Artur - nie miało
wiemy ile dziewczyny się najeździły na Mazury, ile kasy i nerwów straciły
i z ich przykładu wiadomo, że najlepszy jest lokalny organizator

grzesiopol - 22-09-2014, 20:26

Aga napisał/a:
no tu akurat źle trafiłeś :badgrin: :badgrin:
:badgrin:
Aga napisał/a:
źle rozumiesz
Aga napisał/a:
nie jestem adwokatem tylko zwracam uwagę na Twoją nielogiczną argumentację
nie trzeba sobie wyobrażać czegoś co już miało miejsce
można się tylko zastanowić czy to miało sens
nie umiem czytać miedzy wierszami, chyba, że masz tutaj swój jakis kod odczytywania swojego tekstu. Po prostu było napisac o co ci chodzi bo nie wszyscy byłi w wilkasach, na pierwszym zlocie w wawrzce, w krakowie itd, itp. więc nie muszą wiedzieć jak to kiedyś bywało. Wystarczyło rozwinąc swoją wypowiedź nie koniecznie tworząc elaboraty. Z tych twoich wypowiedzi nic dla mnie konkretnego nie wynika i już. A jak juz napisałas coś o argumentacji to może byś wskazała co takiego było nielogicznego bo ja już zgłupiałem a może źle cos znowu odczytałem. :badgrin: Albo po prostu napisz, że jestem idiotą :rolleyes:
O ile sobie przypominam to miałem już kilka postów w tym temacie i nie bardzo rozumiem "co ty do mnie gadasz", nie wiem nawet "co autor miał na myśli" tworząc teksty umieszczone w cytatach powyżej i do czego sie odnoszą.
.
.
.
.
PS. Ja po prostu lubię się czepiać i wiedziec wszystko o wszystkich. Widzę, że mnie nie znasz i nie wiesz, że po prostu ten typ tak ma. :axe: :P
Pozdrowionka.

I zaraz znowu bedą nas uspokajać :doubt:

Tomek - 22-09-2014, 20:36

grzesiopol napisał/a:
I zaraz znowu bedą nas uspokajać :doubt:

no właśnie
spokój już

grzesiopol - 22-09-2014, 20:43

To po prostu czysta i zdrowa dyskusja :wink: