Zloty i Spoty - Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe
Jaro1974 - 21-09-2014, 20:45
sla napisał/a: | Czy nie lepiej organizować zloty przed wakacjami, kiedy ośrodki są odświeżone, mniej przechodzone, najczęściej puste, ceny niższe, a pogoda podobna a nawet lepsza? |
Może i można by ale...
Termin przedwakacyjny odpada ponieważ wiele osób przyjeżdża z dziećmi (choć w tym roku chyba wyjątkowo było ich mało), a po drugie temat wałkowany od dawien dawna i ja się nie będę powtarzał. Sam powiem szczerze też bym wolał w wcześniejszym terminie ale są pewne kwestie których nie przeskoczymy i tak musi póki co zostać.
sla - 21-09-2014, 20:50
Sorki, a ośrodek Kropelka w Białce koło Parczewa? Należy do MPWIK w Lublinie. Ceny poza sezonem atrakcyjne. Nigdy w nim nie byłem ale okolice piękne.
Aga - 21-09-2014, 22:58
grzesiopol napisał/a: | Nie żebym był złośliwy ale jak sobie wyobrażasz osoby z innego regionu organizujące zlot na mazurach. |
no tu akurat źle trafiłeś
nie byłeś w Wilkasach ????
"nie mów mitsumaniakom że czegoś się nie da zrobić
bo przyjdzie Koszmarek i to zrobi"
grzesiopol - 21-09-2014, 23:16
Nie w wilkasach nie bylem. Nie wiem kto był organizatorem. Możesz cos więcej napisać.
Kropelke popatrzymy. Dzieki. Ale grzyb nie jest wykluczony
[ Dodano: 21-09-2014, 23:29 ]
Aga, rozumiem że ty bylas jednym z organizatorów zlotu w wilkasach
Aga - 22-09-2014, 00:08
źle rozumiesz
wiesz... poza pisaniem elaboratów pełnych cennych uwag organizatorskich trzeba jeszcze czasem coś uważnie poczytać
Jaro1974 - 22-09-2014, 08:32
Z tego co ja sobie kojarzę to w Wilkasach własnie organizatorzy byli z innych regionów. I między innymi była ciotka Koszmarek.
A słuchajcie - ja tak sobie myślę. Jakby na dziesięciolecie i de facto trzynasty zlot zjednoczyć siły i zrobić to wspólnie, co kto będzie mógł itp. (nie to chyba jest głupi pomysł)
mjsystem - 22-09-2014, 09:02
Jaro1974 napisał/a: | Jakby na dziesięciolecie i de facto trzynasty zlot zjednoczyć siły i zrobić to wspólnie, co kto będzie mógł itp. (nie to chyba jest głupi pomysł) |
Ale kto, jak? Nie potrzeba raczej zamieszania na zlocie.
Aga napisał/a: |
grzesiopol napisał/a:
Nie żebym był złośliwy ale jak sobie wyobrażasz osoby z innego regionu organizujące zlot na mazurach.
no tu akurat źle trafiłeś
bo przyjdzie Koszmarek i to zrobi" |
A nie była prędzej w ośrodku z wizytacją?
pamar - 22-09-2014, 10:03
Aga napisał/a: | "nie mów mitsumaniakom że czegoś się nie da zrobić
|
he he, dokładnie Aga!
A w temacie zlotu w Wilkasach to powiem wam - to se ne wrati! Takich wariatek jak Koszmarek i Jassmina trzeba ze świecą szukać, do pomocy miały co prawda lokalnych MM ale niestety na niewiele się to zdało
Fakty są takie: niezwykle trudno jest zorganizować zlot na odległość, niezaprzeczalnie musi to być ekipa miejscowa!
Ośrodek musi mieć możliwość zakwaterowania min 300 osób, parking na ok 150-200 (Wawrzkowizna-300 miejsc)
Standard ośrodka to kwestia drugorzędna i jeśli opis ośrodka, rozpoznanie organizatorów jest w miarę dokładne to zawsze dostępny jest wybór - chcę willę to się na nią zapisuję, jak chcę Brdę czy inny drewniak to proszę bardzo.
Refleks + zapoznanie się z odpowiednim tematem = zadowolenie!
grzesiopol - 22-09-2014, 13:21
Aga napisał/a: | źle rozumiesz
wiesz... poza pisaniem elaboratów pełnych cennych uwag organizatorskich trzeba jeszcze czasem coś uważnie poczytać | noooo czasami mam problem ze zrozumieniem tego co czytam. Czyli ty tylko jesteś adwokatem. A ponadto lepiej pisać elaboraty niż nic nie wnoszace treści.
pamar napisał/a: | Refleks + zapoznanie się z odpowiednim tematem = zadowolenie! | ot właśnie cenna uwaga.
Wstępne zapytanie do Kropelki poszło, ale myślę, że ten ośrodek nie spełni naszych wymagań odnośnie miejsc noclegowych.
Jaro1974 - 22-09-2014, 13:56
A ja myślę że nie ma co bić piany tylko czekamy na wiadomości z zachodniopomorskiego i wtedy będziemy wiedzieli na czym stoimy
grzesiopol - 22-09-2014, 14:02
Jaro1974 napisał/a: | A ja myślę że nie ma co bić piany tylko czekamy na wiadomości z zachodniopomorskiego i wtedy będziemy wiedzieli na czym stoimy | nikt nie bije piany, nie ma co czekać tylko szukać, szukać, szukać, atrakcyjność będzie większa jak będzie kilka propozycji. A może rzeczywiście mazowieckie coś znajdzie, a może inny region coś zaproponuje. Nigdy nic nie wiadomo.
Aga - 22-09-2014, 14:37
grzesiopol napisał/a: | noooo czasami mam problem ze zrozumieniem tego co czytam. Czyli ty tylko jesteś adwokatem. |
nie jestem adwokatem tylko zwracam uwagę na Twoją nielogiczną argumentację
nie trzeba sobie wyobrażać czegoś co już miało miejsce
można się tylko zastanowić czy to miało sens
jak pisze Artur - nie miało
wiemy ile dziewczyny się najeździły na Mazury, ile kasy i nerwów straciły
i z ich przykładu wiadomo, że najlepszy jest lokalny organizator
grzesiopol - 22-09-2014, 20:26
Aga napisał/a: | no tu akurat źle trafiłeś
|
Aga napisał/a: | źle rozumiesz
wiesz... poza pisaniem elaboratów pełnych cennych uwag organizatorskich trzeba jeszcze czasem coś uważnie poczytać |
Aga napisał/a: | nie jestem adwokatem tylko zwracam uwagę na Twoją nielogiczną argumentację
nie trzeba sobie wyobrażać czegoś co już miało miejsce
można się tylko zastanowić czy to miało sens | nie umiem czytać miedzy wierszami, chyba, że masz tutaj swój jakis kod odczytywania swojego tekstu. Po prostu było napisac o co ci chodzi bo nie wszyscy byłi w wilkasach, na pierwszym zlocie w wawrzce, w krakowie itd, itp. więc nie muszą wiedzieć jak to kiedyś bywało. Wystarczyło rozwinąc swoją wypowiedź nie koniecznie tworząc elaboraty. Z tych twoich wypowiedzi nic dla mnie konkretnego nie wynika i już. A jak juz napisałas coś o argumentacji to może byś wskazała co takiego było nielogicznego bo ja już zgłupiałem a może źle cos znowu odczytałem. Albo po prostu napisz, że jestem idiotą
O ile sobie przypominam to miałem już kilka postów w tym temacie i nie bardzo rozumiem "co ty do mnie gadasz", nie wiem nawet "co autor miał na myśli" tworząc teksty umieszczone w cytatach powyżej i do czego sie odnoszą.
.
.
.
.
PS. Ja po prostu lubię się czepiać i wiedziec wszystko o wszystkich. Widzę, że mnie nie znasz i nie wiesz, że po prostu ten typ tak ma.
Pozdrowionka.
I zaraz znowu bedą nas uspokajać
Tomek - 22-09-2014, 20:36
grzesiopol napisał/a: | I zaraz znowu bedą nas uspokajać |
no właśnie
spokój już
grzesiopol - 22-09-2014, 20:43
To po prostu czysta i zdrowa dyskusja
|
|
|