To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - 3 szt Giulian(t)y by se7en

se7en - 29-03-2016, 22:39

dzieki chopcy, bez was byłoby cieżko :D

porcja fotek z słonecznego dnia

Hugo - 29-03-2016, 23:01

Jest klimat :mrgreen:
se7en - 18-04-2016, 18:04

:mrgreen:

dostrzeże ktoś różnice? zmiana na lepsze 8) 8) 8)

i teraz sprawa - gdzie kupie TPS ? czujnik połozenia przepustnicy, szukalem rownież GTI, bo z tego co mi pisał Krzyżak, to pasuje, ale i z gti jest ciezko dostepny, w zasadzie nie ma jak kupic... co moge zrobic?

AidsD - 18-04-2016, 20:57

se7en, nic nie widzę
se7en - 18-04-2016, 21:17

a wyzej masz zdjecie porównawcze, słabo spostrzegawczy jestes :lol: 8)
kamilek - 18-04-2016, 21:36

Blenda biała poliftowa :wink: A i coś z tablicą rejestracyjną Ci się stało :P
se7en - 18-04-2016, 22:01

kamilek napisał/a:
A i coś z tablicą rejestracyjną Ci się stało

radary robia fotki na forum, za szybkie :lol:

kamilek napisał/a:
Blenda biała poliftowa

brawo, jest spora róznica na plus, szczegolnie dla tej wersji kolorystycznej 8)

teraz juz tylko szukac blendy z JPN - ETERNA :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Krzyzak - 19-04-2016, 08:41

se7en napisał/a:
gdzie kupie TPS ?
a co się stało? - bo ja kiedyś rozciąłem TPS (od zewnętrznej strony) i przelutowałem co się da, wyczyściłem ślizgi oraz przesmarowałem ścieżki wazeliną
potem poxipol i taki TPS działał długo i szczęśliwie
ale objawy były takie, że ścieżki są całe, natomiast nie stykało coś po drodze; jak masz ścieżki wytarte to też są metody napylania, tylko że nie wiem czy wtedy się opłaca

se7en - 20-04-2016, 21:07

Krzyzak napisał/a:
a co się stało? - bo ja kiedyś rozciąłem TPS (od zewnętrznej strony) i przelutowałem co się da, wyczyściłem ślizgi oraz przesmarowałem ścieżki wazeliną
potem poxipol i taki TPS działał długo i szczęśliwie
ale objawy były takie, że ścieżki są całe, natomiast nie stykało coś po drodze; jak masz ścieżki wytarte to też są metody napylania, tylko że nie wiem czy wtedy się opłaca

mam wrazenie ze to całe 'od czasu do czasu' wlaczanie sie checka na gazie, to wina TPS

i chcialbym podmienic (z tego co wiem z 'rekina' jest ten sam)

mam przy okazji dodatkowy i wazny problem, potrzbuje wymienic kopułke i palec rozdzielacza, o ile te drugie to nie problem ale kopułka juz tak:

http://t.motocentrum.pl/1...plonu-facet.jpg a taka jest potrzebna...

https://www.motointegrato...plonu-eps-28303 wszedzie maja taki syf, bez śrubek, na jakies zaciski, problem w tym ze ja tego nie zamontuje, a te na srubki to nie do dostania, po za aso... moze ktos cos poradzi gdzie zdobyc odpowiednie? w aso chcą 244 zł...

Krzyzak - 21-04-2016, 08:10

se7en napisał/a:
z tego co wiem z 'rekina' jest ten sam
nie jest, bardzo się różni
se7en napisał/a:
kopułka
japaneze pytałeś?
śrubki przełożysz ze starej, uszczelkę też - ja tak robiłem, chociaż jak pamiętam to kopułkę miałem jakiejś japońskiej firmy, od japaneze właśnie

Hugo - 21-04-2016, 08:34

Krzyzak napisał/a:
kopułkę miałem jakiejś japońskiej firmy
Pewnie firmy YEC.
Krzyzak - 21-04-2016, 11:36

Hugo napisał/a:
Pewnie firmy YEC
dokładnie!
se7en - 21-04-2016, 22:10

Krzyzak napisał/a:

śrubki przełożysz ze starej, uszczelkę też - ja tak robiłem, chociaż jak pamiętam to kopułkę miałem jakiejś japońskiej firmy, od japaneze właśnie

nie pytalem japanezze, czasem mi za dlugo odpisuje a ja potrzebuje na 'już'
jak widziales w linkach , byly bez 'dziur na srubki' -o to chodziło, ale juz mi jakas firma zalatwila i wyslala kurierem, zamowilem se az 3 na zapas :D

dam znac jutro czy przyszly wlasciwe, musze zmienic bo silnik wyraznie gorzej pracuje a w srodku kopułki, to juz do wyrzucenia sie nadaje.

kamilek - 21-04-2016, 22:19

Naprawdę jest taki problem z kopułką do E33? :roll: Ja zawsze w IC niemal od ręki dostawałem to, co chciałem...
se7en - 22-04-2016, 07:49

kamilek napisał/a:

Naprawdę jest taki problem z kopułką do E33? Ja zawsze w IC niemal od ręki dostawałem to, co chciałem...

w IC maja te na 'zaczepy' (wzglednie do hyundai jest) a nie na śrubki, tez sie zdziwiłem.