Nasze Miśki - 3 szt Giulian(t)y by se7en
se7en - 29-03-2016, 22:39
dzieki chopcy, bez was byłoby cieżko
porcja fotek z słonecznego dnia
Hugo - 29-03-2016, 23:01
Jest klimat
se7en - 18-04-2016, 18:04
dostrzeże ktoś różnice? zmiana na lepsze
i teraz sprawa - gdzie kupie TPS ? czujnik połozenia przepustnicy, szukalem rownież GTI, bo z tego co mi pisał Krzyżak, to pasuje, ale i z gti jest ciezko dostepny, w zasadzie nie ma jak kupic... co moge zrobic?
AidsD - 18-04-2016, 20:57
se7en, nic nie widzę
se7en - 18-04-2016, 21:17
a wyzej masz zdjecie porównawcze, słabo spostrzegawczy jestes
kamilek - 18-04-2016, 21:36
Blenda biała poliftowa A i coś z tablicą rejestracyjną Ci się stało
se7en - 18-04-2016, 22:01
kamilek napisał/a: | A i coś z tablicą rejestracyjną Ci się stało
|
radary robia fotki na forum, za szybkie
kamilek napisał/a: | Blenda biała poliftowa |
brawo, jest spora róznica na plus, szczegolnie dla tej wersji kolorystycznej
teraz juz tylko szukac blendy z JPN - ETERNA
Krzyzak - 19-04-2016, 08:41
se7en napisał/a: | gdzie kupie TPS ? | a co się stało? - bo ja kiedyś rozciąłem TPS (od zewnętrznej strony) i przelutowałem co się da, wyczyściłem ślizgi oraz przesmarowałem ścieżki wazeliną
potem poxipol i taki TPS działał długo i szczęśliwie
ale objawy były takie, że ścieżki są całe, natomiast nie stykało coś po drodze; jak masz ścieżki wytarte to też są metody napylania, tylko że nie wiem czy wtedy się opłaca
se7en - 20-04-2016, 21:07
Krzyzak napisał/a: | a co się stało? - bo ja kiedyś rozciąłem TPS (od zewnętrznej strony) i przelutowałem co się da, wyczyściłem ślizgi oraz przesmarowałem ścieżki wazeliną
potem poxipol i taki TPS działał długo i szczęśliwie
ale objawy były takie, że ścieżki są całe, natomiast nie stykało coś po drodze; jak masz ścieżki wytarte to też są metody napylania, tylko że nie wiem czy wtedy się opłaca
|
mam wrazenie ze to całe 'od czasu do czasu' wlaczanie sie checka na gazie, to wina TPS
i chcialbym podmienic (z tego co wiem z 'rekina' jest ten sam)
mam przy okazji dodatkowy i wazny problem, potrzbuje wymienic kopułke i palec rozdzielacza, o ile te drugie to nie problem ale kopułka juz tak:
http://t.motocentrum.pl/1...plonu-facet.jpg a taka jest potrzebna...
https://www.motointegrato...plonu-eps-28303 wszedzie maja taki syf, bez śrubek, na jakies zaciski, problem w tym ze ja tego nie zamontuje, a te na srubki to nie do dostania, po za aso... moze ktos cos poradzi gdzie zdobyc odpowiednie? w aso chcą 244 zł...
Krzyzak - 21-04-2016, 08:10
se7en napisał/a: | z tego co wiem z 'rekina' jest ten sam | nie jest, bardzo się różni
japaneze pytałeś?
śrubki przełożysz ze starej, uszczelkę też - ja tak robiłem, chociaż jak pamiętam to kopułkę miałem jakiejś japońskiej firmy, od japaneze właśnie
Hugo - 21-04-2016, 08:34
Krzyzak napisał/a: | kopułkę miałem jakiejś japońskiej firmy | Pewnie firmy YEC.
Krzyzak - 21-04-2016, 11:36
Hugo napisał/a: | Pewnie firmy YEC | dokładnie!
se7en - 21-04-2016, 22:10
Krzyzak napisał/a: |
śrubki przełożysz ze starej, uszczelkę też - ja tak robiłem, chociaż jak pamiętam to kopułkę miałem jakiejś japońskiej firmy, od japaneze właśnie |
nie pytalem japanezze, czasem mi za dlugo odpisuje a ja potrzebuje na 'już'
jak widziales w linkach , byly bez 'dziur na srubki' -o to chodziło, ale juz mi jakas firma zalatwila i wyslala kurierem, zamowilem se az 3 na zapas
dam znac jutro czy przyszly wlasciwe, musze zmienic bo silnik wyraznie gorzej pracuje a w srodku kopułki, to juz do wyrzucenia sie nadaje.
kamilek - 21-04-2016, 22:19
Naprawdę jest taki problem z kopułką do E33? Ja zawsze w IC niemal od ręki dostawałem to, co chciałem...
se7en - 22-04-2016, 07:49
kamilek napisał/a: |
Naprawdę jest taki problem z kopułką do E33? Ja zawsze w IC niemal od ręki dostawałem to, co chciałem...
|
w IC maja te na 'zaczepy' (wzglednie do hyundai jest) a nie na śrubki, tez sie zdziwiłem.
|
|
|