Nasze Miśki - Galancer Evilution i Satarion oraz czarne GTO TT MK3
TommiCrazy - 25-08-2010, 10:20
ja juz starionem wyruszylem w droge, mamy rodzinke do odwiedzenia przed zlotem, potem juz chwila moment na zlot, niestety lakiernik nie wyrobil terminu i niemam dokladaki na aucie, jade wybrakowanym starionem ale tragedii niema :)po zlocie mam nadzieje zdezak bedzie gotowy i pare fotek stariona zrobie zanim wroce do UK
TommiCrazy - 04-09-2010, 12:10
jako ze na zlocie duzo osob powiedzialo ze z checią kupili by sobie takiego stariona w celu doprowadzania go do ladnego stanu podaje nazwe forum na ktorym o takich auta sie dyskutuje i pojawiaja sie oferty kupna czy sprzedazy ( od czasu do czasu)
www.starion.prv.pl
nawet pojawil sie jakis egzemplaz na sprzedaz ....
TommiCrazy - 04-09-2010, 16:33
na zlocie bardzo milo bylo byc zaczepoionym przez naszego legendarnego swiatowej sławy pilota rajdowego, fajnie bylo uslyszec komplement na temat auto, mimo iz zaoferowałem Wiślakowi przejażdzke za kierownicą ten powiedział ze takimi samochodami nie daje sie jeździc innym kierowcą.... powiedział ze ma swoją odrestaurowaną syrenkę i coś na ten temat wie
ja tam jednak pozowolił bym mu sie karnąc
TommiCrazy - 04-09-2010, 16:51
oraz.. na zlocie z paroma osobami rozmawiałem na temat turbo w starionie, bo pare osob było zaskoczone ze stariony wogole byly turbodoładowane.
jak jezdzi auto mial okazje przekonac sie JOGURT ( przewiozl bym wiecej osob , ale albo lało albo kładli nowy asfalt i niechciałem jechac po schnącym asfalcie)
turbo doładowanie jest bardzo skromne ale mimo to lekkie auto zapierdziela bardzo zdrowo, wszystko to jest pompowane przez malutkie turbo, obok niego fotka jak wygląda dedykowane turbo do stariona produkowanego przez firme HKS,
jak widac gołym okiem roznica jest spora....
a tak wyglada turbo HKS na tle turbiny HKS ktora chciałbym zamontowac do mojego galanta 4x4
ps... na zlocie ktos wspominał o jakims gosciu w polsce co robi magiczne sztuczki z orurowaniem gumowym do komory silnika... ze podobno zrobi kazdy kształt na zamowienie... ktos moglby mi powiedziec okogo chodzi albo dac link?
Jogurt - 10-09-2010, 21:56
TommiCrazy napisał/a: | jak jezdzi auto mial okazje przekonac sie JOGURT | dokładnie gęba mi się do teraz cieszy jak sobie przypomnę przejażdżkę. doładowanie ledwo 0,4 bara ale odpycha Stariona konkretnie. na zakrętach szczególnie trzeba pamietać że to rwd, a widok min kierowców i przechodniów bezcenny. jak dla mnie Starion był ''Autem Zlotu'' w Wilkasach.
ps: Tommi dzięki. Pzdr dla Eli
ps2: Evilutionem z tą dużą muszlą to już sam mnie przewieziesz bo sie bedę bał samemu
TommiCrazy - 06-11-2010, 01:32
alleluja..... dostalem wiadomosc z polski ze moj zdezak i CONQEST'owe lusterka zostaly pomalowane..... abba
ja kudlaty durnowanty... mam w poslce trzy stare graty... i nic dotej pory sobie w UK nie kupilem..... a moglem miec evo bez kombinacji i jezdzic tym na codzien..... eh francowate sentymenty do starych aut.......
TommiCrazy - 28-06-2011, 10:22
ma ktos albo ktos wie gdzie moge dostac eliminator walka balansowego do 4g63t?
Hubeeert - 28-06-2011, 11:29
kiepuczi?
rosomak1983 - 28-06-2011, 12:08
Cytat: | ma ktos albo ktos wie gdzie moge dostac eliminator walka balansowego do 4g63t? |
ale po Co Ci taki bajer ??? Wywalasz wałki obracasz panewki zabijasz dziure i świeto.
Hubeeert - 28-06-2011, 12:46
rosomak1983 napisał/a: | ale po Co Ci taki bajer ??? | Na tzw wszelki wypadek.
TommiCrazy - 29-06-2011, 15:45
a jeszcze ze tak zapytam, jaki jest wg was najbezpieczniejszy sposob docierania nowo zlozonego silnika..... nic nie jest jeszcze poskladane ale jak nic zlego znowu niewyskoczy to praktycznie tylko zlozenie wszytskiego do kupy zostaje. niedawno glowica worcila z regeneracji teraz pojechal tam blok.... wiec chyba wszystko co juz zle sie pojawilo i czas do kupy galanta poskladac.
TommiCrazy - 07-07-2011, 21:17
alleluja.... silnik prawie złozony, duzo duzo duzo fotek ale niewiem sam co wybrac co wywalic, z drugiej storny przez pare miesiecy nie bylo aktualizacji wiec raz a porządnie..
caly silnik dostał nowe kute graty, głowica jak i blok byl poddawany regeneracji w krakowskich firmach ktore się takimi rzeczami zajmują na codzien wiec trzymam kciuki ze będzie dobrze.....
jak Bozia pozwoli i auto bedzie działac bez szwanku to na urlopie się nim w sierpniu przejade... a jesli pod koniec sierpnia po weselu w sobote nie bede miał kaca to w niedziele przyjade na zlot mitsumaniakow starionem i galantem... bylo by bosko.
deejay - 07-07-2011, 21:22
Powodzenia i do zobaczenia
swinks_UK - 07-07-2011, 21:43
Eeechh...
rosomak1983 - 07-07-2011, 21:48
TommiCrazy, w starionie był 7 bolt ???
Jakie firmy kucizna i skoro taki krok to jaka moc chcesz krzesac.
|
|
|