Outlander I Ogólne - CB w nowym Outku
mitsu00 - 11-03-2010, 10:28
Sprzedawca chwali tą Georgię bo chce ci ją sprzedać bo kosztuje prawie 300 zł..... Parametry będziesz miał jednak marne bo praw fizyki nie oszukasz. Ale jeśli tak bardzo chcesz to sobie ją kup Chciałeś opinii to ją uzyskałeś.
kaniak - 11-03-2010, 18:29
Generalnie jestem nastawiony na antenę krótką. Jedną z alternatyw jest Triflex, a drugą Georgia. Wiem, że krótkie anteny zawsze są gorsze niż dłuższe. Jednak z tych dwóch moim zdaniem lepiej wypada Georgia.
JCH - 11-03-2010, 20:37
Optymalnie byłoby przetestować taką antenę. Mówisz kaniak, że sprzedawca ma taką w Outlanderze - niech da Ci na dzień lub dwa do testów.
A jak już kupisz to ja się piszę na testowanie Twojej
kaniak - 11-03-2010, 21:27
Z tego co wiem, to nie ma możliwości wypożyczenia jej do testów:) Podczas pytania o antenę triflex i wspomnienie o Outlanderze, sprzedawca zdecydowanie odradził Triflexa. U siebie ma zamontowanego Presidenta i nie ma jednocześnie problemów z otwieraniem bagażnika. Do tego antenę można łatwo i szybko schować:) Podobno złodzieje anten znają Triflex'a.
rezon - 11-03-2010, 23:47
kaniak napisał/a: | Podobno złodzieje anten znają Triflex'a. | i co zrobią odkręcą pręt anteny - bo przecież nie podstawę. kaniak napisał/a: | Do tego antenę można łatwo i szybko schować:) | każdą magnesówkę można łatwo i szybko schować, ale komu się chce za każdym razem ją montować? 4 lata przejeździłem z Little WIllem na dachu OCtavii - jakość nieporównywalna do Duoflexa, ale wygoda ostatniego jest znacznie wyższa. Aby używać CB muszę tylko je włączyć
IrekOutekII - 14-03-2010, 22:34
Chłopaki mam pytanie - jak się pozbyliście zakłóceń w radiu - ja słyszę silnik nawiewu, wycieraczki - podpowiedzcie coś!
rezon - 15-03-2010, 10:09
IrekOutekII napisał/a: | jak się pozbyliście zakłóceń w radiu - ja słyszę silnik nawiewu, wycieraczki - podpowiedzcie coś! | masz dobrze połączone z masą radio? Ja nigdy nie miałem takich problemów - od dobrych kilku lat radio Uniden 520XL.
IrekOutekII - 15-03-2010, 10:23
Radio mam zamontowane we wnęce w konsoli środkowej i mase mam tylko poprzez kabel z zapalniczki - sugerujesz osobną masę???
rezon - 15-03-2010, 12:34
Jak masz we wnęce, to może też masz przykręcone do czegoś metalowego? Jeżeli nie, to warto jednak podciągnąć drugą masę. Ważna jest również dobra masa anteny - jeżeli jest stała - przy magnesówkach nie ma takiej możliwości.
krzychu - 15-03-2010, 16:17
IrekOutekII napisał/a: | Chłopaki mam pytanie - jak się pozbyliście zakłóceń w radiu - ja słyszę silnik nawiewu, wycieraczki - podpowiedzcie coś! |
A jakie masz radio? Ma regulację RG Gain? Ja w swoim przy triflexie RF Gain ma skręcone ostatnio o 60-70%. Nie odczuwam gorszego zasięgu a to co przepuszcza ASC jest bardzo precyzyjnie wyselekcjonowane. A przy maksymalnym odkręceniu zakłócenia się np. od wycieraczek i ogólnie rosną po włączeniu silnika, ABS BARDZO sieje przy ingerencji. Można walczyć z jakimiś pomysłami na ekrany, feryty, lepsze masy, filtry itd albo przykręcić RF Gain tak żeby podczas jazdy zakłócenia były poniżej skali.
mitsu00 - 15-03-2010, 20:27
krzychu napisał/a: | Można walczyć z jakimiś pomysłami na ekrany, feryty, lepsze masy, filtry itd albo przykręcić RF Gain tak żeby podczas jazdy zakłócenia były poniżej skali. |
Ja mam President Taylor III ASC z zasilaniem podłączonym na stałe (radyjko działa nawet po całkowicie wyłączonym zapłonie). Nie mam funkcji RF Gain tylko aut. ASC. Nie mam żadnych zakłóceń z wycieraczek czy innych hałasów.
krzychu - 15-03-2010, 21:33
mitsu00 napisał/a: | Nie mam funkcji RF Gain tylko aut. ASC. Nie mam żadnych zakłóceń z wycieraczek czy innych hałasów. |
ASC radziło sobie z zakłóceniami pochodzącymi od samochodu (ale z początku nie mogłem się przekonać do ASC bo ciągle jakieś trzaski przepuszczało). Za to po przekręceniu RF Gain nie dość że łatwiej było regulować manualnie odcięcie jak i potem się okazało ASC świetnie działa po ustawieniu RF Gain w takim położeniu że zakłócenia są poniżej skali.
Harry II ASC radyjko.
IrekOutekII - 15-03-2010, 21:46
Ja mam Johnny II i antena Super Florida - ogólnie jest OK ale w A6 nie miałem żadnych szymów!
mitsu00 - 15-03-2010, 21:49
Harry i Johnny II Presidenta to istne szumofony. Miałem te radyjka przed Taylorem i ciągle kląłem że taki slaby głośnik mają i ze szumią. Taylor to zupełnie inna liga....
krzychu - 15-03-2010, 22:00
mitsu00 napisał/a: | że taki slaby głośnik mają i ze szumią. |
Głośnik mam zewnętrzny (bo radio w zabudowie), przed zabudową nie uważałem że miało zły głośnik. Te Szumy o których mówisz raczej wynikają z bardzo mocno ustawionego przedwzmacniacza (RF Gain) a nie samego radia. Ale to moje zdanie. Mi tam styka.
|
|
|