To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Polecane warsztaty/mechanicy Warszawa.

m6riano - 12-02-2011, 07:58

viader napisał/a:
Ja polecam Maretzkiego :)

Zawsze mogę się mylić ;)

i wszystko na temat...;-)

Maretzky85 - 12-02-2011, 08:07

m6riano, napisz jasno o co Tobie chodzi ? I co chciałeś przekazać innym na mój temat. Bo w ten sposób ciężko się domyślić co to za opinia ...

PS. W Twoim przypadku się nie pomyliłem ;)

m6riano - 12-02-2011, 16:53

Pomylić może i się nie pomyliłeś ale nie przez twoja "pomyłke" mój gal stał u ciebie w warsztacie 4 dni...raczej przez brak dobrej woli i nieco wiedzy..którą to akurat w tej kwestii powinieneś posiadać skoro robiłeś nie jednego gala...
;-)

Maretzky85 - 12-02-2011, 21:47

Przede wszystkim, nie u mnie, tylko tym razem w warsztacie oficjalnie, bo ja powiedziałem, że po godzinach już tym razem nie będę miał czasu.
Nie rozumiem, o co Ci chodzi z brakiem wiedzy ??
Co do dobrej woli, to po pierwsze - nie prosiłeś, żebym jakkolwiek to załatwił w dni wolne od pracy, albo z szefem, bo w końcu przyjechałeś do firmy tym razem.
Poza tym to był chyba czwartek przed świętami bożego narodzenia, więc jeszcze przygotowania do wigilii musiałbym ominąć...
Kontynuując temat dobrej woli, może powinienem przypomnieć, jak pojechałem zupełnie niepotrzebnie o 12 w nocy, żeby Tobie samochód oddać, bo tak bardzo był Ci potrzebny do pracy, nie wspominając o tym co słyszałem w telefonie jak do Ciebie dzwoniłem. No i potem samochód stał przy warsztacie do środy, bo nie miałeś czasu go odebrać, więc proszę - nie dramatyzuj tak bardzo o tych 4 dniach które stał, bo Ty się uparłeś, że koniecznie chcesz jak najszybciej wymienić ten płyn, który de facto został wymieniony...

m6riano - 13-02-2011, 18:51

Maretzky85 napisał/a:
Przede wszystkim, nie u mnie, tylko tym razem w warsztacie oficjalnie, bo ja powiedziałem, że po godzinach już tym razem nie będę miał czasu.

-Niestety wtedy jeszcze nie rozróżniałem że ty bierzesz odpowiedzialnośc za swoją robote..warsztat za swoja w godzinach pracy..teraz juz będe o tym wiedział.

Nie rozumiem, o co Ci chodzi z brakiem wiedzy ??

-No chyba takie rzeczy że po wymianie płynu z pompy sprzęgła pompka może się rozszczelnić i nie pompować powinieneś wiedzieć i mnie ew. uprzedzić że tak sie może stać co może spowodować że samochód nie wyjedzie o własnych siłach

Co do dobrej woli, to po pierwsze - nie prosiłeś, żebym jakkolwiek to załatwił w dni wolne od pracy, albo z szefem, bo w końcu przyjechałeś do firmy tym razem.

Faktycznie, nie prosiłem bo dosyć stanowczo powiedzieliście że w WIGILIE nie pracujecie, gdybym wiedział że jednak jest taka możliwość na pewno bym o to "walczył", ja niestety nie pracuje tak jak wy od 8 do 18 tylko mam różne dni i godziny pracy i akurat w święta zazwyczaj mamy dyżury.

Poza tym to był chyba czwartek przed świętami bożego narodzenia, więc jeszcze przygotowania do wigilii musiałbym ominąć...

-Okazało sie że wymontowanie pompki sprzęgła i jej regeneracja oraz montaż zajęła Ci ok.1,5 godziny więc na tyle chyba byłbyś w stanie sie wyrwać...

Kontynuując temat dobrej woli, może powinienem przypomnieć, jak pojechałem zupełnie niepotrzebnie o 12 w nocy, żeby Tobie samochód oddać, bo tak bardzo był Ci potrzebny do pracy, nie wspominając o tym co słyszałem w telefonie jak do Ciebie dzwoniłem.

-Nie pamiętam dokładnie ale chyba dzwoniłem do ciebie wtedy że jednak nie będe w stanie odebrać auta , więc wtedy rzeczywiście jechałeś na darmo za co Cie serdecznie przepraszam.

No i potem samochód stał przy warsztacie do środy, bo nie miałeś czasu go odebrać, więc proszę - nie dramatyzuj tak bardzo o tych 4 dniach które stał, bo Ty się uparłeś, że koniecznie chcesz jak najszybciej wymienić ten płyn, który de facto został wymieniony...

-Nie dramatyzuje..bo to nie była kwestia życia i śmierci....tylko 4 dni bez pracy, na szczęście nic sie nie stało po za tym że nie zarobiłem.
Tak czy siak miałem o tym wszystkim już nie pisać i po prostu nie korzystać z twoich usług ale jak widzę że każdy ciebie poleca to po prostu chciałem opisać że nie każdy wyjeżdża z twojego warsztatu zadowolony...
Owszem po wymianie wahaczy i końcówek byłem zadowolony bo w sumie dałeś dobrą cene, nawet późniejsza dopłata 30 zł mnie nie przeraziła.
Natomiast troszeczke (delikatnie mówiąc) wkurzyłem sie jak sie okazało że ta naprawa przedświąteczna trwała ok. 1,5 godziny tym bardziej że sklep w którym kupowałem części do pompy sprzęgła tez pracował w wigilie i pewnie dałoby rade to zrobić przed świętami.
Na czym mi bardzo zależało..
Tak czy siak następnym razem zastanowie sie 5 razy zanim do Ciebie zadzwonie w sprawie naprawy...(do warsztatu w godzinach pracy juz raczej nie zajrze)
Pozdrawiam

Maretzky85 - 13-02-2011, 21:25

m6riano napisał/a:
-Niestety wtedy jeszcze nie rozróżniałem że ty bierzesz odpowiedzialnośc za swoją robote..warsztat za swoja w godzinach pracy..teraz juz będe o tym wiedział.

Informowałem o tym wyraźnie przez telefon tego dnia - że ja po godzinach nie dam rady na pewno, ale oficjalnie w warsztacie prawdopodobnie będzie trochę czasu na ewentualną wymianę.

m6riano napisał/a:
-No chyba takie rzeczy że po wymianie płynu z pompy sprzęgła pompka może się rozszczelnić i nie pompować powinieneś wiedzieć i mnie ew. uprzedzić że tak sie może stać co może spowodować że samochód nie wyjedzie o własnych siłach

Dzwoniłeś zdecydowany na wymianę płynu, założyłem, że wiesz co i jak, skoro uzgadniałeś z innymi. Ja potwierdziłem, że może pomóc.
Jak ktoś przyjeżdża na wymianę rozrządu, to też nie informuje o tym, że pasek może puścić po 10 tys z powodu wady materiału...
Innymi słowy - umówiłeś się na wymianę płynu - płyn został wymieniony. I ZUPEŁNIE inną sprawą jest, że puściły uszczelnienia pompy.
Poza tym, to się raczej nie zdarza. Ten element musiał być po prostu wyjątkowo zaniedbany.

m6riano napisał/a:
Faktycznie, nie prosiłem bo dosyć stanowczo powiedzieliście że w WIGILIE nie pracujecie, gdybym wiedział że jednak jest taka możliwość na pewno bym o to "walczył", ja niestety nie pracuje tak jak wy od 8 do 18 tylko mam różne dni i godziny pracy i akurat w święta zazwyczaj mamy dyżury.

Wybacz, ja nie brałem udziału w tej dyskusji. Poza tym szef i tak mi zabronił w święta przyjeżdżać do firmy.
Niemniej, z tego co wiem, dostałeś możliwość załatwienia sobie tej naprawy. Samochód został na zewnątrz i Ty miałeś kluczyki. Dodatkowo, brama była otwarta żebyś mógł dojść do samochodu. Mogłeś przyjechać z kimkolwiek, kto cokolwiek wie na temat naprawy samochodu, w końcu to "tylko chwilę zajęło".
Jak tak bardzo Ci zależało, trzeba było namówić kogoś, żeby Tobie pomógł...

m6riano napisał/a:
-Okazało sie że wymontowanie pompki sprzęgła i jej regeneracja oraz montaż zajęła Ci ok.1,5 godziny więc na tyle chyba byłbyś w stanie sie wyrwać...

Po pierwsze - nie wiedziałem ile to zajmie, i czy pójdzie bez komplikacji.
Po drugie - nie mogłem się wyrwać, bo musiałem się zająć babcią.
Po trzecie - nie możesz mieć do mnie pretensji czy żalu o to, że chciałem mieć wolne święta. Pomijam, że w tamtym tygodniu miałem serdecznie dość jakiegokolwiek grzebania przy samochodach.
Poza tym, wybacz, ale nie jesteś moim przyjacielem, czy nawet bliskim znajomym. Ba, jesteś dla mnie osobą obcą, którą widziałem kilka razy i wcześniej raz naprawiałem Twój samochód, więc powiedz mi jeszcze raz, dlaczego miałbym poświęcać swój prywatny czas na odpoczynek, którego z resztą mi wtedy bardzo brakowało, żeby specjalnie przyjechać ze swoimi średnimi narzędziami, ubabrać się a potem się spieszyć, żeby jakkolwiek zdążyć z przygotowaniami ?

m6riano napisał/a:
-Nie pamiętam dokładnie ale chyba dzwoniłem do ciebie wtedy że jednak nie będe w stanie odebrać auta , więc wtedy rzeczywiście jechałeś na darmo za co Cie serdecznie przepraszam.

Nie dzwoniłeś. Ja dzwoniłem. A to co usłyszałem ... to zachowam dla siebie.
Przeprosiny przyjęte.

m6riano napisał/a:
Tak czy siak miałem o tym wszystkim już nie pisać i po prostu nie korzystać z twoich usług ale jak widzę że każdy ciebie poleca to po prostu chciałem opisać że nie każdy wyjeżdża z twojego warsztatu zadowolony...

Ale to nie tajemnica. Nie z każdym umiem się dogadać, nie zawsze wychodzi jak powinno wyjść, czasem jest jakaś wpadka... Nie zawsze mi się udaje.
Nie jesteś jedyny, który nie był zadowolony - aczkolwiek pierwszy, który o tym mi mówi.
U mnie to po prostu ryzyko. Nie mam idealnych układów w pracy i nie zawsze mi się udaje załatwić sprawy po swojemu, przez co zdarzyło, że cena za usługę wzrosła np dwukrotnie - nie podobało mi się to, ale nie mogłem nic zrobić.
Wiem natomiast, mimo, że ta osoba już do mnie nie przyjechała, że samochód jeździ (wymiana silnika).
Zawsze staram się to co robię robić jak najlepiej umiem, niestety nie zawsze mi to wychodzi. Jeżeli wynika to z mojej winy to staram się to jakoś zrekompensować np niższą ceną, czy gratisami; Jeśli jednak nie jest to zależne ode mnie - a od szefostwa czy rzeczy nieprzewidywalnych, to po prostu nic z tym nie mogę zrobić, jakkolwiek by mi się to nie podobało...

m6riano napisał/a:
Owszem po wymianie wahaczy i końcówek byłem zadowolony bo w sumie dałeś dobrą cene, nawet późniejsza dopłata 30 zł mnie nie przeraziła.

To mnie akurat cieszy.
I nie końcówek, tylko drążków.

m6riano napisał/a:
Tak czy siak następnym razem zastanowie sie 5 razy zanim do Ciebie zadzwonie w sprawie naprawy...(do warsztatu w godzinach pracy juz raczej nie zajrze)

Nie dzwoń. Nie dlatego, że coś do Ciebie mam, bo tak nie jest.
Ale po prostu się nie dogadamy.

Odpozdrawiam

Piwor - 13-02-2011, 21:25

Panowie, myślę, że resztę powinniście wyjaśnić sobie na "osobności". Na przyszłość, lepiej będzie jak m6riano lub ktoś inny wyrazi swoją opinię w konkretniejszy sposób. Tutaj nikt nie chce się domyślać.

Nie wchodźcie w dyskusje w tym temacie. Tutaj wyrażamy opinię.

Pozdrawiam.

Maretzky85 - 13-02-2011, 21:27

Piwor, właśnie miałem pisać do jakiegoś moda, żeby z tego wątku wyodrębnić OT po prostu... Ale skoro już tu napisałem :)
Piwor - 13-02-2011, 21:42

Jeśli nie macie obiekcji, to zostawię te posty. Nie mniej kończymy dyskusję na ten temat.
Valar - 15-02-2011, 00:22

Mam nadzieje, że nie zaśmiecę wątku, ale jako że bardzo poważnie podchodzę do opieki i dbania o samochód mych marzeń, postanowiłem prześledzić wątek od początku i statystycznie spisać ilość Waszych pozytywnych i negatywnych opini i doświadczeń. Oczywiście, nie mówię tu że to miarodajne wyniki, że można walić jak w dym i wszystko będzie ładnie i pięknie, wiadomo, różnie można w danym momencie trafić, pojedyńcze pozytywne opinie, również nie są pewnikami, poza tym każdemu może zależeć na czym innym, poprostu subiektywne oceny, a i tak to tylko forum, zostaje jeszcze rzeczywistość, mimo to postanowiłem mieć jakąś bazę.

Zestawienie zrobiłem tak dla siebie, ale postnowiłem wątek podsumować i podzielić z tym co mi wyszło oraz umieścić, jeżeli mod pozwoli, dla innych (nowych) jak ja.

Marzeniem byłoby samemu serwisować auto, ja jednak nie mam takich możliwości :(

Moim zdaniem, w zestawieniu wygrał/wygrywa kolega Maretzky, ma lepszą statystykę, choć AUTOTW patrząc na pod kątem "piłkarskim", gdzie ważniejsze są "wygrane" spotkania przejmuje palmę pierwszeństwa.

Pozdrawiam

Serwisy, warsztaty bez oznaczeń (POZ., NEG) są wyszczególnione jako jedna pozytywna opinia.

AUTOTW - http://www.autotw.pl/
15 POZ, 4 NEG

Maretzky 510 607 035 (ew. Oficjalnie MTS Rally Ul.Korzenna 17 A 02-981 Warszawa) http://www.mtsrally.com/)
12 POZ, 1 NEG

Evolution Service - http://www.evolutionservice.pl/
8 POZ, 2 NEG

Tomasz Michalak- tel.: 601 38 16 43- http://japonski-mechanik.pl/index.php?c=100
5 POZ

JAPAN SERVICE - Krzysztof Śmigiera - http://www.moto-market.pl/japan-service/
3 POZ

GAZ KLIMA RUMIANA 15

klima SKYLARK w Rembertowie na ul. Madziarów

Absolut-Auto, Wał Miedzeszyński 510, Warszawa

CHOJNACKI MOTOR SYSTEM PRUSZKOWSKA 32 NADARZYN

elektryka w Piastowie - przy ul. Dworcowej.

KLUCZ na ul. Łodygowej 26

Błędy kompa ul. Szpacza ( tel.812-13-88) w Warszawie, diagnostykę komputerową co ważne na tel. praktycznie od ręki i żetelnie! nick allegro: SDS4, tel.601 488 305

Lakiernik jest na białołęce,: 03-253 Warszawa, BIAŁOŁĘCKA 364A (Pan Stanisław) Nr Tel. 607 406 362 0226143592

blacharka: Bąbik Mirosław Blacharstwo Samochodowe ul. Zakładowa 7 Wawer

SERWIS BLACHARSKO LAKIERNICZY warsztat DRIVER warszawa ul. Syreny 14 , były teren PKS tel.790-839-169

Zakład pana Sikorskiego z Rezedowej (Warszawa - Rembertów) tel: 022 613 31 32.

polutować jakieś plastiki (od małych zaczepów po lutowanie zderzaków) to polecam Pana z Wesołej-Zielonej ul. Sportowa 3 (albo 30 - nie pamiętam) 602 289 372

Regeneracja WAHACZY Warszawa 04-782, ul. Brzoskwiniowa 44, tel. (22) 6156713

TŁUMIKI, niedrogi: na Młodzieńczej, jak skręcisz z Radzymińskiej po ok. 200 m po lewej stronie.
sprawdzony i zaufany: Robert Lewandowski - Chłodna 24

ZBIEŻONOŚĆ, Piaseczno, ul. Ks. Marka 20
elektro-mechanika tel. 843-09-71
al. Wilanowska 333 róg Wołodyjowskiego

Mechanika Pojazdowa Regeneracja Pomp Wtryskowych i Wtryskiwaczy. Zbigniew Kronenberg
Jordanowska 16, 04-204 Warszawa

Vallgren w Wawa Raszyn na Finalowej 7, Tel 530 801 500.

warsztat specjalizujący się w przegubach/półosiach w Sulejówku na Dworcowej 21. telefon: (22) 783-12-83

Warsztat ul. Pustelnickiej 28 600 980 507

Wyszków Tadeusz Szydłowski 506 416 906 Robi rozrządy głowice hamulce zawieszenia. Proszę powoływać się na Adriana żeby wiedział że swój nie obcy.

AD-Car Szarych Szeregów 5a Warszawa.

Elpi gaz na Toruńskiej

Energy Gaz Polska Ostrobramska
1 POZ , 1 NEG

Auto Szaser-Bis Firma Blacharsko-Lakiernicza Ernest Cimochowski
04-335 Warszawa, ul. Szaserów 104 Tel.: (22) 6103030,
1 POZ , 1 NEG

AUTOGT
1 NEG
AUTO WAWER Widoczna 41, podobno robia AT.
1 NEG
Pan Jerzy Mitka na Bema 71B
1 NEG
Unixcar
1 NEG

.TM - 16-02-2011, 19:47

Ostatnio robiłem w AutoGT dwie szkody z AC (wymiana maski, zderzaka przód oraz drzwi prawy tył) i powiem że nie ma tragedii, poza tym że czekałem ponad 2 tygodnie na auto zastępcze, ale w końcu dostałem. Za wszystko zapłacił ubezpieczyciel, a ja jestem zadowolony.

[ Dodano: 21-02-2011, 17:01 ]
Pojechałem dzisiaj zrobić zbieżność do ASKO na Ostroroga 24B i tu miła niespodzianka - w cenie przodu 120 zł zrobili mi również tył, gdzie trzeba dopłacić 30 zł.

kkriss - 22-02-2011, 18:14

Co do zestawienia to zrobię własne :-) a co? :-) Czyli to co ja sam stwierdziłem w serwisach

Evolution Service - Trochę naciągają tzn. wymieniają części które mogą spokojnie jeszcze zostać, natomiast czasami nie zauważą innych, które naprawdę są do wymiany. Ogólnie wiedzą co robią, ale trochę naciągają, plus że mają świetną miejscówkę (jak dla mnie), choć raczej już ich omijam

Auto TW - raz pojechałem w poduchami silnika, które chcieli mi wymienić w ES (nie miałem wtedy kasy), w Auto TW przejechaliśmy się, gość rozkręcił, stwierdził, że fakt są lekko rozerwane, ale ich sprawnośc jest całkowicie wporządku i nie ma co się przejmować. Więc tu zapunktowali. A i jeszcze gość za to nawet żadnej kasy nie wziął.
Teraz mam do nich strasznie daleko, ale oddałem mojego gala do roboty (sporo do zrobienia), jeszcze nie odebrałem go, ale po rozmowach już jestem zadowolony.

Maretzky85, jak ktoś ma więcej czasu to polecam, problem, że kolega robi po godzinach (w sumie człowiek musi jakoś normalnie zarabiać aby oddawać na emeryturę), więc weekendy lub wieczory. Kolega sumienny, szczery (jak czegoś nie wie, to powie, że nie zrobi, albo, że będzie to 1 raz, więc trochę potrwa). No i naprawdę niskie ceny.
Plusem jest też możliwość popatrzenia jak ktoś poprawia nasz wózek i przyjemna rozmowa.

lippi - 27-02-2011, 13:11

odnośnie tak polecanego lakiernika: Lakiernik jest na białołęce,: 03-253 Warszawa, BIAŁOŁĘCKA 364A (Pan Stanisław) Nr Tel. 607 406 362 0226143592 - NIE POLECAM

malowalem tam nadkole, zderzaki oraz usuwalem drobne rysy na lakierze. warsztat nie sprawia wrazenia profesjonalnego, wszelkie naprawy odbywaja sie w zwyklym przydomowym garazu, odnosnie nadkola.. narazie jest ok., natomiast na tylnym zderzaku zaczely pojawiac sie "bombelki" wiec cos zostalo schrzanione (od lakierowania minelo moze z 8 miesiecy), mieli usunac drobne ryski.. niby cos robili w tym kierunku, ale rysy jak byly tak sa - zero roznicy. do tego skasowali mnie jak za zborze. do tego mialem ostre jazdy przy odbiorze auta. okazalo sie ze moj dowod rej. pojazdu zostal zagubiony. mialem zaplanowany wyjazd ktory musialem odwolac. dopiero nastepnego dnia okazalo sie ze dali moj dowod innemu klientowi. kompletny brak odpowiedzialnosci.
ponadto.. skrecajac wszystko spowrotem nie podlaczyli mi prawego kierunkowskazu z tylu. OGOLNIE BARDZO ODRADZAM.

teraz zamierzam podjechac tutaj: http://autokalbarczyk.pl/main.php
mam do wymiany (prawodopodobnie) przedni zderzak + malowanie
przynajmniej po zalaczonych zdjeciach w galerii wygladaja na profesjonalistow. ktos ma jakies opinie o tym serwisie?

EDIT:
w autokalbarczyk wycenili mi lakierowanie zderzaka do eclipse 2003 r. na 550 zl NETTO !!!;/

m6riano - 27-02-2011, 14:47

Jak chcesz to podjedź najpierw na nowodworską 11,506201086 i spytaj o wycene.
lippi - 28-02-2011, 22:25

m6riano napisał/a:
Jak chcesz to podjedź najpierw na nowodworską 11,506201086 i spytaj o wycene.

Zależy mi na sprawdzonym i na profesjonalnym zakladzie blacharsko-lakierniczym z przystepnymi cenami.
Poprostu nie chciałbym trafić do drugiego "pana Stanisława" ktory lakieruje w swoim przydomowym garazu. Z tego co widze, po zdjeciach, http://autokalbarczyk.pl/main.php posiada profesjonalne pomieszczenia i sprzet. Jednak cena troche mnie zwalila z nog. 550 zł netto!
Może ktoś zna równie profesjonalny, sprawdzony warsztat z bardziej przystępnymi cenami?