To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - 2-gi Maćkowy Galancior

Maciek - 09-07-2012, 14:55

W sobotę wywaliłem (nie bez oporu) wahacze dolne z lewej strony. Poszły dziś do wymiany sworzni tam gdzie prawe tj na Rydla (oś Słoneczne). Odbieram prawdopodobnie jutro. Montaż środa - czwartek. Mało piszę w temacie ale nic się nie dzieje (odpukać oczywiście) :D Od zakupu 03.03.2008 Zbir przejechał dopiero 55k km a że był w dobrym stanie to i nie nawkładałem finansowo za wiele. Moze uda się w tym roku zrobić tylne nadkola które już słychać jak w nim siedzę (chrupanie rudej :-) )
PS dzięki Rafowi mam na czym jeździć gdyż (tak jak poprzednio) pożyczył mi swoje zapasowe.

Rafal_Szczecin - 09-07-2012, 17:26

Macku, jak sobie z nimi poradzisz, to potrzebowalbym pozniej lewego banana, bo musze oddac go do regeneracji :)

mojego smiecia z jamato juz slychac na nierownosciach i ma wyrwana tuleje :doubt:

Maciek - 10-07-2012, 13:34

Myślę że najdalej w poniedziałek (16.07) oddam a jak chcesz to mogę zawieźć tego Twojego na Rydla. Zostanie Ci 1 droga po odbiór.
PS Mam stresa podczas jazdy bo prosty jęczy, piszczy i zgrzyta przy każdym ruchu.

Rafal_Szczecin - 10-07-2012, 13:48

yyyyy ale tego mojego, ktorego Ty teraz masz ? :)
jezeli tak, to jak najbardziej :) ( lewy banan )

Nic sie nie boj, one jecza, piszcza, zgrzytaja ale sie nic nie dzieje :P

aha i rozgladaj sie, zostales wczoraj namierzony na mieszka I czy KFC jechales juz ( w sumie to stales w korku na swiatlach ) chyba do domku kolo 20, trabilem z naprzeciwka,ale nie ogarnales :P

Maciek - 10-07-2012, 14:35

Tak tego Twojego którego mam obecnie na czas regeneracji swojego wmontowanego.
A wczoraj to z 26 Kwietnia przez Boh Warszawy do Mieszka I faktycznie po 20 jechałem :-)

Hugo - 10-07-2012, 14:59

Maciek napisał/a:
Moze uda się w tym roku zrobić tylne nadkola które już słychać jak w nim siedzę (chrupanie rudej )
PS dzięki Rafowi mam na czym jeździć gdyż (tak jak poprzednio) pożyczył mi swoje zapasowe
Pożyczył Ci zapasowe nadkola? :shock:
Rafal_Szczecin - 10-07-2012, 15:15

Macku ,jezeli istnieje taka mozliwosc, to pisze sie na ta regeneracje banana :)

Hugo napisał/a:
Pożyczył Ci zapasowe nadkola? :shock:

a co ! stac mnie, to mam zapasowe nadkola :P kto bogatemu zabroni ? :) :P

a tak na powaznie, pozyczylem Mackowi moje zapasowe wahacze

Maciek - 11-07-2012, 16:20

Hugo napisał/a:
Pożyczył Ci zapasowe nadkola?

Poczytaj od początku. Wcześniej pożyczałem na prawą stronę (wahacze) :-)
Chyba jutro od rańca wymieniam na swoje zregenerowane.

14.07.12
1,5h i obydwa oryginalne lewe dolne po zregenerowaniu wstawione.
Tym razem pomocne okazało się ustrojstwo do wyciskania sworzni pożyczony z zaprzyjaźnionego serwisu.

Maciek - 02-10-2012, 14:04

W związku z kiepskim wyglądem oleju silnikowego (ciemn/czarny firmy Coma - przejechał 7800km :-( ) wymieniłem na Mobil 1 + filtr przy stanie licznika 187200. Dodatkowo olej w skrzyni na Mobilube 75W90. Zachciało się wymieniać przy okazji płyn w zbiorniczku pompki sprzęgła no i się zaczęło :-( Prawdopodobnie przepłukanie układu spowodowało rozszczelnienie i pomimo odpowietrzania następnego dnia rano pedał leżał na podłodze :-( Nie wiedziałem co dokładnie padło więc wymienione zostały gumy w pompce (20 zł) a dla pewności cały wysprzęglik TRW za 27 zł. Po wymianie i odpowietrzeniu Zbir znów na drodze :-)
m6riano - 02-10-2012, 22:22

hehe...miałem to samo..wystarczyły gumki na "strzykawce"..;-)(swoją drogą wysprzęglik wytrzymał jeszcze troche i hoho)
Maciek - 03-10-2012, 15:50

Ceny nie były powalające więc za jednym podejściem zrobiłem.
Na koniec tygodnia auto idzie do lakiernika żeby zaatakowane przez rudą tylne nadkola zrobić. Nie ma tragedii więc się bez reperaturek obędzie. Zobaczymy :-)
Oddany 04.10.12 przewidywany odbiór wtorek - środa w przyszłym tygodniu.
Poniedziałek (08.10.12) dzwoni lakiernik i mówi że raczej bez reperaturek i łatania się nie obędzie :-( Ładnie to tylko z wierzchu wyglądało.

Maciek - 12-11-2012, 19:58

Autko odebrałem po prawie 3 tygodniach :? ale było warto czekać.
Nie udało mi się zrobić fotek po odebraniu ale za to zapodam fotki z woskowania na zimę w ostatni łickend.

Po popluciu i przetarciu rękawem wyszło lusterko :-) (fotka o 180 st po obrocie :-) )

No i cały Zbir.

mkm - 15-11-2012, 00:41

A plastików czymś przelecieć nie łaska? :doubt:
Maciek - 15-11-2012, 12:18

Maciek napisał/a:
A plastików czymś przelecieć nie łaska

Przed wprawnym okiem nic się nie ukryje :-)
Przedni zderzak nie był robiony wcale - tylko umyty. Nic z nim nie robię gdyż będzie w przyszłym sezonie malowany. Lakier na nim jest w baaardzo opłakanym stanie. Ale inne plastiki jak najbardziej wg zlecenia zrobię.

Maciek - 24-12-2012, 13:48

Zbir na święta dostał nowe kapciochy :-) Michelin Alpin A4 195/65R15 95T (XL)
Jak do tej pory (1 tydzień) wrażenia jak najbardziej pozytywne. Zobaczymy jak będzie dalej. Może uda się je potestować na jakiejś autobahn'ie przy prędkościach zbliżonych do maksymalnych :-)