[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - [CY3A 1.8] SPALANIE WERSJI 1.8 - opinie
krzychu - 30-01-2009, 18:57
A to do CS-a można założyć te nowe klocki?
Krzychu
tomekrvf - 30-01-2009, 20:18
krzychu napisał/a: | A to do CS-a można założyć te nowe klocki?
Krzychu |
Można.
Anonymous - 30-01-2009, 23:22
Uff. ciesze sie ze jednak da sie zejsc ponizej 10 w miescie na codzien...
Czekam tylko na odbior... i bede tez zeznawal co i jak.
Ktos cos wie nt tego jak wygladaja sprawy z transportem styczniowym ?
Pozdr
AK
tomekrvf - 30-01-2009, 23:42
dwakola napisał/a: | Uff. ciesze sie ze jednak da sie zejsc ponizej 10 w miescie na codzien... |
Pytanie tylko jakim kosztem....
filippoz - 31-01-2009, 01:14
tomekrvf napisał/a: | dwakola napisał/a: | Uff. ciesze sie ze jednak da sie zejsc ponizej 10 w miescie na codzien... |
Pytanie tylko jakim kosztem.... |
kosztem bycia trzecim na światłach i 100km więcej na jednym baku dla portfela - bezcenne
krzychu - 31-01-2009, 10:18
tomekrvf napisał/a: |
Tarcze i zaciski są te same ale zmieniono klocki i nie ma problemów z biciem tarcz. |
Ale w sumie to skiepścili sprawę bo jeśli bazowo auto stoi na 16' i 18' płyta jest z Outka to mogli dać z niego też zaciski i tarcze. No ale to tylko moje zdanie.
Krzychu
Radassss - 31-01-2009, 10:42
mi ostatnio pokazal na dystansie 30 km 6,6L ze srednia 63km/h, wylotowka 2 pasmowa (jakies 15km w tym 2 fotoradary na 60 ;/ wiec trzeba sie stosowac do 70 ) tempomat na 110, potem 3 tereny zabudowane i 2 swiatla, oczywiscie jazda bez szalenstw ale tez nie ciagniecie sie i zamulanie poprostu normalna jazda, zaznaczam ze do wyprzedzania przy ok 80-90km/h nie uzywam 3 biegu tylko po to zeby posluchac fajnego dziwieku , no dobra i zeby zrobic to bardzo szybko, nie ma takiej potrzeby na 2 pasmowce i potem szerokiej drodze z poboczmi, jak ktos nie wierzy to mam zdjecie zrobione hehe zebyscie nie mowili ze sciema..., wiec nie mowicie ze nie mozna...
michaello - 01-02-2009, 17:05
dwakola napisał/a: | Uff. ciesze sie ze jednak da sie zejsc ponizej 10 w miescie na codzien... |
Oczywiscie ze sie da, ale niestety z kapeluszem na glowie
piomic - 01-02-2009, 18:45
Radassss napisał/a: | do wyprzedzania przy ok 80-90km/h nie uzywam 3 biegu | Ja nie zawsze używam, ale często. No chyba, że mam mało miejsca to zawsze.
Radassss - 01-02-2009, 19:21
no tak jak jest ciasno i chce sie troche pogonic to trzeba, a przy tym fajny dzwiek
ElemenT - 01-02-2009, 21:38
dzisiaj robiłem ecodriving
po rozgrzaniu silnika zresetowałem wskaźniki spalania średniego
i jazda przez miasto (z gocławia do arkadii potem do sadyby i z powrotem na gocław)
trasa taka średnio miejska bo mały ruch, płynny i bez problemu jakoś
tylko kurde nie zrobiłem fotki na koniec co na wyświetlaczu
średnia prędkość na 30km była około 60km/h
spalanie 7.1 l
głównie na tempomacie przepisowo i nudno
Radassss - 01-02-2009, 22:03
no tak wiadomo ze jak chce sie osiagnac takie spalanie to sie nie szaleje...
ale jak widac mozna
wiec ja bym ta cala dyskusje w tym temacie podsumowal tak:
jezeli ktos sie zastanawia nad kupnem Lancera 1,8 a przeraza go spalanie bo
np jest oszczedny, dba o srodowisko, albo nie lubi jezdzic czesto na stacje bo ma daleko, nie po drodze lub nie lubi obslugi na stacjach... to wniosek jest taki ze jak chce sie jezdzic oszczednie to sie da!!!, ale bez szalenst wtedy
a 2 wniosek:
a jak sie nie chce jezdzic oszczednie i ma sie to za przeproszeniem w d... to sie tym bardziej da i jest to latwiejsze do osiagniecia!!!
i tym optymistycznym akcentem koncze dzisiejsze gledzenie na tym milym forum
bo czas sie przekimac jutro do roboty, a po weekendzie jakos zawsze zmeczony jestem...
pozdro dla wszyskich
ElemenT - 01-02-2009, 22:42
da się da
tylko 1 zasada
rozgrzejcie silniki i wyzerujcie liczniki spalania średniego
bo bez tego to by mi wyszło spalanie 9
bo odpalilem gablote i odśnieżałęm po nocnych opadach
i po wyjeździe z parkingu miałem 80l/100
piomic - 02-02-2009, 20:58
Radassss napisał/a: | a 2 wniosek:
a jak sie nie chce jezdzic oszczednie i ma sie to za przeproszeniem w d... to sie tym bardziej da i jest to latwiejsze do osiagniecia!!! | No i ten wniosek mnie sie baaardzo podoba!
Anonymous - 02-02-2009, 23:54
Panowie nie ma co biadolić na to spalanie, każde auto spali tyle ile mu się wleje
Osobiście wolę lać mniej , dlatego kupiłem 1.5l i jestem bardzo zadowolony, śmiem wręcz twierdzić, że pali mniej niż mój CK1A pozdr.
|
|
|