Pajero IV - [Pajero] pompa wtryskowa 3.2DI-D
DonVito - 06-07-2017, 17:52
Co prawda rzecz ( na razie ) nie o pompie.
Rzecz ... jaki zbiornik lepszy. Laminat, stalowy czy jakiś inny.
Jakość i cena dwa naj... parametry.
Laminat na Alle 3k, stalowy 2kPLN.
Okazało się że ciut przepłaciłem przy zakupie , "troszkę", czyli dobrze ponad 5kPLN wyłożyłem na odszczurzanie i nijak idzie odsprzedać bez konkretnej straty.
Tak żem se pomyślał że do dokończenia odszczurzania w zasadzie pozostał tylko zbiornik.
Zrobić ... i cieszyć się tym zeszłowiecznym komfortem.
Pompa ... mam nadzieję ...
Dalej nie wiem jaki zbiornik ?
Laminat vs stalowy. Ja by stawiał na stalowy. Nawet nie dlatego że tańszy. Dlatego że stalowy ...
Dwa, przy okazji czemu nie robią ciut większych ?
Ciosku - 01-08-2017, 22:53
Witam,
Mam problem ze znalezieniem ostatniej dolnej śruby od pompy wtryskowej.
Czy ma ktoś może jakieś zdjęcie czy schemat gdzie jej szukać.
Będę wdzięczny za pomoc.
PS. Ze względu na to że pompa padła polecacie regenerację czy zakup używanej.
Marcin
zbyszekm2 - 02-08-2017, 08:22
Ciosku napisał/a: | Witam,
Mam problem ze znalezieniem ostatniej dolnej śruby od pompy wtryskowej.
Czy ma ktoś może jakieś zdjęcie czy schemat gdzie jej szukać.
Będę wdzięczny za pomoc.
PS. Ze względu na to że pompa padła polecacie regenerację czy zakup używanej.
Marcin |
Nigdy używanej.
Ciosku - 16-08-2017, 13:05
Witam, jaki serwis polecacie do regeneracji pompy ???
Po wymianie dolnego oringu bo go wydmuchało i zmontowaniu pompy nic się nie zmieniło.
Nie idzie go odpalić tylko z plaka, a jak zapali to tak jak by na 3 cylindry. I przy tym zajebiście kopci. Pompa ????
Yos - 06-12-2017, 10:44
Witam,
Mam pytanie odnośnie kosztów po zakupie Pajero III 3.2, z tego co wyczytałem w tym wątku muszę być przygotowany na zbiornik+popmpa (do przeglądu czy do regeneracji?)+wlew+EGR+rozrząd+hamulce.
No i teraz pytanie jakie mniej więcej są to koszty?
Np w warsztacie u Zbyszka, gdyż naczytałem się tutaj, że jest to dobre miejsce.
Grzegorz76 - 07-12-2017, 19:26
Dlaczego od razu wszystko do wymiany ? Koszt wymienionych przez Ciebie rzeczy może przekroczyć wartość zakupu samochody. Jak wydasz więcej pieniędzy na zakup samochodu to możesz dostać auto od razu do jazdy, ewentualnie do wymiany pojedynczych rzeczy . Oczywiście wszystko dokładnie sprawdzać i do opowiadań handlarza podchodzimy z dużą ostrożnością.
Kuba Kraków - 08-12-2017, 14:14
a ja tak się trochę zastanawiam, byłem ostatnio w serwisie aut terenowych-niby mam zrobioną pompe, niby mam zrobiony zbiornik, a i tak straszą że może w każdej chwili paść jak paliwo będzie słabe. Czy można temu jakoś przeciwdziałać ? gdzieś czytałem o montażu drugiego filtra przezroczystego żeby kontrolować co się dzieje - czy w Krakowie ktoś się tego podejmie ? również żeby raz do roku spuścić syf ze zbiornika- to można zrobić samemu? potem mieć bańkie z paliwem, czy je jakoś przefiltrować i wlać od nowa ? trzeci temat to rurka do zbiornika- jak sprawdzić czy jest zardzewiała ? czwarty i ostatni czy filtr paliwa w misiu ogarnę sam do wymiany ( wiem że ważne odpowietrzenie jest ) czy nie sam ?
gshesiu - 08-12-2017, 14:37
Kuba Kraków napisał/a: | mam zrobioną pompe, niby mam zrobiony zbiornik | a więc przebieg cirka 200...300 tys km raczej bezawaryjny po dobrze zrobionej naprawie
DonVito - 08-12-2017, 15:40
P3 3,2.
Objawy.
Słabo palił. Trzeba było kręcić sekundę, dwie by zapalił.
Przy dynamicznym ruszaniu ruszaniu gasł/dusił się.
W filtrze z obu stron "brokat". Chyba z obu stron.
W październiku wymieniłem zbiornik na metalowy z Carmontu. Kosz 2kPLN + 100PLNów za przydaśki. Uszczelki i coś tam, coś tam.
Metalowy nie plastikowy bo tysiąc piechotą nie chodzi. Dwa bardziej wierzę w siłę stali jak laminatu.
Po zdjęciu starego ujrzałem "kupę" żuru w "skrzynce" ze ssakiem. Brokatu było na gęsto. Zakładam że NIKT, NIGDY tak nie zaglądał.
Przewody paliwowe ... dały się doczyścić i przemalować. Odpowietrzające, trzeba było skrócić i sztukować wężem do siłowników hydraulicznych.
Pompa poszła do regeneracji do Międzyrzecza Podlaskiego. Typowałem inny zakład ale majster demontujący osprzęt "zaszantażował" mnie że on ICH zna i dostaję podwójną gwarancję. Jego i zakładu regenerującego pompę.
Łączny koszt 9,500pln. W tym także wymiana oleju w silniku, wymiana pękniętego przewodu hamulcowego ... podobno pękł podczas jazy próbnej po placu.
Efekt końcowy.
Pali od "strzału".
Nie gaśnie.
Ma lepsze kopyto. Z tym ... że poprosiłem by ustawić na większą moc.
W efekcie, kopyto lepsze, ale ciut za dużo pali. Powyżej 15L/100km.
Z tym, że ostatnio mało jeżdżę i tylko po mieście, kończę więc dopiero drugie tankowanie. Pierwsze było na zwykłej gnojówce, drugie na Vervie. Tu wynik powinie być mam nadzieję lepszy. Zobaczymy, jutro, pojutrze jak się bak skończy.
Dopiszę wynik do posta.
Grzegorz76 - 08-12-2017, 17:26
Kuba Kraków napisał/a: | straszą że może w każdej chwili paść jak paliwo będzie słabe |
z takim podejściem do sprawy to sprzedać samochód i taryfami jeździć
grezal1 - 13-12-2017, 19:12
Witam
Jestem użytkownikiem Pajero 3,2 automat i mam taki problem że na D na niskich obrotach auto się buja, gdy nacisnę pedał gazu, auto przestaje się bujać. Dodam jeszcze że problem znika w momencie gdy samochód jest nie rozgrzany, około 5 minut, w momencie rozgrzania samochody problem się pojawia.
Byłem ostatnio na wymianie olejów i paru innych rzeczy z zawieszenia, więc mechanik podpiął komputer i wyszły następujące błędy
43-el.zawór przestawiacza wtrysku.Brak regulacji
46-mech.dawkowania/pompa wtryskowa.Brak regulacji
Dodam także że 9 miesiecy temu, wymieniłem pompę po regeneracji oraz zbiornik paliwa
Bardzo proszę o poradę
Pozdrawiam
Gregor
zbyszekm2 - 14-12-2017, 10:12
grezal1 napisał/a: | Witam
Jestem użytkownikiem Pajero 3,2 automat i mam taki problem że na D na niskich obrotach auto się buja, gdy nacisnę pedał gazu, auto przestaje się bujać. Dodam jeszcze że problem znika w momencie gdy samochód jest nie rozgrzany, około 5 minut, w momencie rozgrzania samochody problem się pojawia.
Byłem ostatnio na wymianie olejów i paru innych rzeczy z zawieszenia, więc mechanik podpiął komputer i wyszły następujące błędy
43-el.zawór przestawiacza wtrysku.Brak regulacji
46-mech.dawkowania/pompa wtryskowa.Brak regulacji
Dodam także że 9 miesiecy temu, wymieniłem pompę po regeneracji oraz zbiornik paliwa
Bardzo proszę o poradę
Pozdrawiam
Gregor |
Coś z pompą. Albo c jej ustawieniem.
grezal1 - 14-12-2017, 11:30
z pompą też podejrzewałem po kodach błędów. Ale czy jest możliwość naprawy usterki bez wyciągania pompy? Czy jest możliwość zwiększenia obrotów silnika, gdyż wtedy samochód przestaje się bujać?
Pozdrawiam
Gregor
atego815 - 26-12-2017, 21:06
Odnośnie zakupu zbiornika . Kupiłem blaszany u Zbyszka.
Tzn ten wolny od warstwy złuszczającej się. Wygląda w środku bardzo fajnie.
Mimo że temat znany, ale wrzucam fotkę jak wygląda łuszcząca się warstwa i jak filterek w zbiorniku wyglądał...
https://photos.app.goo.gl/9wdmGAvlYu6twtlg2
Kuba Kraków - 17-01-2018, 15:54
to pociągnę temat dalej - zastanawiam się czemu zexel ? czy naprawdę nie da się dosztukować innej pompy do p3 ? czy po prostu łatwiej mechanikom jest powiedzieć że trzeba wysłać pompę na regenerację- koszty jak wiemy są gigantyczne. Może trochę po chłopsku myślę- ale pompa jest pompą- ma zasysać i podać dalej uwzględniając odpowiednie ilości, tak więc czy nie istnieje możliwość zrobić zamiennika ?
|
|
|