To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Powrót do przeszłości

rosomak1983 - 04-08-2012, 15:07

niewiem czemu te gale tak gnija... :? Pewnie sam bym miał nadal E88A gdyby to normalnie rdzewiało. Bo walczyc z powierchniowa rdza to nawet lubie :P ale z dziurami i dziurawiajaca rzdza to juz nie :?
m6riano - 04-08-2012, 15:38

To wszystko winna wolnej jazdy...jak sie jeździ szybko to wtedy zalążki rdzy spadają z samochodu i wtedy tak nie łapie..u mnie sie sprawdza..;-)
jacek11 - 04-08-2012, 16:21

Najlepiej by było kupić zdrowe nadwozie,wypiaskować,wymalować,i wtedy by był spokój...tylko skąd wytrzasnąć takie cudo?tylne podłużnice praktycznie nie istnieją...sam nie wiem co robić.trzeba się przespać z tematem,przeliczyć koszta...
rosomak1983 - 04-08-2012, 17:06

jacek11 napisał/a:
Najlepiej by było kupić zdrowe nadwozie

Z tego co widziałem to Arek takie ma. Aczkolwiek wszedzie mu nie zagladałem. :P

Wszyc - 04-08-2012, 17:35

jacek11 napisał/a:
sam nie wiem co robić.trzeba się przespać z tematem,przeliczyć koszta..

Jakie koszta? Silnik wymieniałeś dwa galanty już odmalowywałeś myślisz że ze spawarką sobie nie poradzisz? pożycz od kogoś pospawaj pas przedni od dołu bo najłatwiej i sam oceń sprawę czy z resztą sobie poradzisz ;) nie taki diabeł straszny jak go malują ;P chodź nie powiem z budą masz więcej roboty niż ja

jacek11 - 04-08-2012, 23:37

Krzychu,ja wiem że sobie dam radę,bo już kilka aut spawałem.problem w tym,że nie mam za bardzo czasu,a w zimę nie zamierzam przy nim marznąć :wink: (no chyba że sprawa awaryjna)
druga sprawa,auto muszę mieć na co dzień,bo nie będę miał się jak dostać do pracy.(ale to może ogarnę)
jednak najbardziej boli mnie brak garażu...
no to ponarzekałem sobie :lol: teraz lepsze wiadomości.po wymianie filtra paliwa,pompa paliwa ucichła prawie całkowicie 8) zobaczymy co będzie z rannym odpalaniem.przed wymianą po odpaleniu zdychał,i musiałem palić go jeszcze raz.a cha,i jeszcze umyłem go,i nabłyszczyłem :) może jutro nawet poodkurzam :mrgreen:
rosomak1983 napisał/a:
jacek11 napisał/a:
Najlepiej by było kupić zdrowe nadwozie

Z tego co widziałem to Arek takie ma. Aczkolwiek wszedzie mu nie zagladałem. :P

no wiem że ma :) ale zdaje się,że raczej nie będzie chciał się pozbyć takiego rodzynka.jedyny sposób,to...albo nie napiszę,bo się wyda :mrgreen:

areksz121 - 05-08-2012, 00:18

m6riano napisał/a:
To wszystko winna wolnej jazdy...jak sie jeździ szybko to wtedy zalążki rdzy spadają z samochodu i wtedy tak nie łapie..u mnie sie sprawdza..;-)

W tym też coś pewnie jest...W sumie pierwszy właściciel wg książki zrobił moim Galem 90tys, a drugi dojechał do 324tys...i tak jak sądzę, Gal jeździł dużo z większymi prędkościami, a dowód jest choćby na przedniej szybie...jak się nie mylę, to trzy lata z rzędu był na lazurowym wybrzeżu, a kij wie, gdzie jeszcze :D

jacek11 napisał/a:
albo nie napiszę,bo się wyda

Co masz na myśli :?: :rolleyes:

A co do nadwozia, to ja dałem ciała...wyrejestrowałem srebrnego, a mogłem zwyczajnie zrobić eksport...i pojechałby w najgorszym wypadku na lawecie... :x

jacek11 - 05-08-2012, 00:30

areksz121 napisał/a:
Co masz na myśli :?: :rolleyes:

kolor zdaje się ten sam....... :roll: :mrgreen: żarty oczywiście :D

rosomak1983 - 05-08-2012, 02:27

jacek11, Arek prawie kluczyki by zostawił u mnie w galu jakby znowu tak sie zdarzyło to dobijemy targu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink:
jacek11 - 05-08-2012, 10:30

rosomak1983 napisał/a:
jacek11, Arek prawie kluczyki by zostawił u mnie w galu jakby znowu tak sie zdarzyło to dobijemy targu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink:

:mrgreen: :mrgreen:
areksz121 napisał/a:
A co do nadwozia, to ja dałem ciała...wyrejestrowałem srebrnego, a mogłem zwyczajnie zrobić eksport...i pojechałby w najgorszym wypadku na lawecie... :x

jeśli faktycznie była zdrowa,to szkoda...ale zawsze mogę przygarnąć kilka gratów :)

Wszyc - 05-08-2012, 13:49

Na dobrą sprawe to nadkola pas przedni możesz ogarnąć w jakiś weekend lub dwa nie ma dużo roboty ale te tylne podłużnice :roll: no to już niestety nie robota na szybko :roll:
jacek11 - 05-08-2012, 14:09

U mnie weekend zaczyna się w sobotę o godzinie ok. 17-stej...po zakupach...które są najważniejsze pod słońcem dla mojej żony przecie :mrgreen: ale chyba mam preludę,to może kłopot będzie z głowy...
Wszyc - 05-08-2012, 14:58

ja też mam poważne problemy z galantem ostatnio... czarny czy granantowy czarny czy granatowy do jasnej cholery nie moge się zdecydować :P
rosomak1983 - 05-08-2012, 16:17

Wszyc napisał/a:
czarny czy granantowy czarny czy granatowy

biały albo zółty :P

jacek11 - 05-08-2012, 22:18

Wszyc napisał/a:
.. czarny czy granantowy

Obydwa kolory wymagają dokładnego przygotowania podłoża 8) będzie widać każdy dołek,wgniecenie...ale ja bym cisnął czarny.z drobną perełką,i porządnym clarem :twisted: wypolerowany na lustro będzie wyglądał czadowo :twisted: