[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Światła do jazdy dziennej
tokyo - 24-03-2012, 01:00
Witam
Słuchajcie to info dla majsterkowiczow chetnych podłączyć światła samodzielnie.
Dla światel automatycznych takich, ktore wykrywaja spoadki i wzrosty napicia po odpaleniu samochodu:
+ - akumulator
- - akumulator
wykrywanie zapalonych swiatel - zielony kabelek wtyczka reflektora, pojawia sie na nim + gdy swieca postojowki ( to wystarczy)
Dla światel zwykłych nie automatycznych
+ - jw
- - jw
+ po zapłonie; po sciagnieciu plastiku pod kierownica i odpieciu przycicskow z lewej strony, na jednej kostce jest kabel czarny z bialym paskiem ( to jest do modelu ->MY2010), gdyby go nie było musi byc kabel szary (to jest dla modelu MY2011 ->)
UWAGA to co pisalem wczesniej: serwis Mitsubishi Europa zaleca podlaczec sie do plusa z zapalniczki samochodu ( albo bezposrednio pod gniazdem albo ETACS po srodku pionowa wtyczka z lewej strony ziolony grubszy kabel w narozniku wtyczki - jest tylko jeden taki)
- wykrywanie zal swiatel jw moze rowniez pojawic sie kabelek zielony z bialym
Jak bedziecie chcieli to w sytuacji jak bede zakladal alarm to moge porobic fotki.
Pozdrawiam
dzus1 - 26-03-2012, 16:41
Lucas123w, Ja miałem to samo od nowego zostawiałem auto i jak wracałem to się paliły światła ot tak sobie zapalały się kiedy chciały okazało się ze źle był podłączony alarm robili to po schemacie ale się okazało za rocznik 11 ma troszkę inne podłączenia elektryk pogrzebał podłączyli komputer i od tamtej pory było OK
tokyo - 26-03-2012, 17:31
Witajcie
Ten problem ze swiatlami byl spowodowany bledem w oprogramowaniu. Trzeba zrobic upgrade softu i powinno chodzic. W outkach pomagalo.
Pozdrawiam
Lucas123w - 26-03-2012, 17:53
dzus1 dzięki za info 2 tygodnie się przemęczę a potem na przegląd do ASO to będę wiedział co mają zrobić.
dzus1 - 27-03-2012, 15:01
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL
na żywo wygląda dużo lepiej
zenker - 28-03-2012, 00:24
nic dodać nic ując wyglada świetnie niech się dobrze sprawują(ale i tak szkoda by mi było halogenów wymontowac hehe:) pozdrooo
dzus1 - 28-03-2012, 08:28
zenker, dla mnie nie szkoda bo halogena nigdy nie używam jak ktoś jeździ we mgle to pewnie się przydają
tyku - 28-03-2012, 08:54
dzus1, Nie chodzi o używanie halogenów ,tyle że światła w tym miejscu to jak jazda na halogenach z punktu wizualnego, ale za to oszczędność jest. Nie powiem, poradziłeś sobie, ale ja myślę o czymś innym.(napisz jakiej firmy te ledy).
dzus1 - 28-03-2012, 10:05
tyku, NSSC 510 HP
wole w halogenach przynajmniej wygląda jak fabryka a nie jak u innych podoczepiane paski .
jak miałbym robić te podłużne to wole nie mieć bo to dla mnie totalna wiocha
michaello - 28-03-2012, 13:42
dzus1 napisał/a: | wole w halogenach przynajmniej wygląda jak fabryka a nie jak u innych podoczepiane paski .
jak miałbym robić te podłużne to wole nie mieć bo to dla mnie totalna wiocha |
No tak. tylko ze nie kazdy chce sie pozbyc halogenow. Osobiscie ich bardzo czesto uzywam w okresie jesiennym, podczas mgly-deszczu i sa dla mnie nieocenione, paski mozna tak wkompnowac, aby nie bylo jak to okresliles "wiochy". Mam cicha nadzieje, ze dectane wreszcie zrobi przednie lampy z ledami bo w tej chwili maja tylko tylne ledy z homologacja.
Lucas123w - 28-03-2012, 13:48
michaello napisał/a: | dzus1 napisał/a: | wole w halogenach przynajmniej wygląda jak fabryka a nie jak u innych podoczepiane paski .
jak miałbym robić te podłużne to wole nie mieć bo to dla mnie totalna wiocha |
No tak. tylko ze nie kazdy chce sie pozbyc halogenow. Osobiscie ich bardzo czesto uzywam w okresie jesiennym, podczas mgly-deszczu i sa dla mnie nieocenione, paski mozna tak wkompnowac, aby nie bylo jak to okresliles "wiochy". Mam cicha nadzieje, ze dectane wreszcie zrobi przednie lampy z ledami bo w tej chwili maja tylko tylne ledy z homologacja. |
Jak będziesz coś takiego robił to daj fotki i ceny ile takie dzienne będą kosztować. Tak jak pisałem wcześniej też na halogenach mi zależy a opcja z ASX jest za droga.
jaca71 - 28-03-2012, 21:01
michaello napisał/a: | sobiscie ich bardzo czesto uzywam w okresie jesiennym, podczas mgly-deszczu i sa dla mnie nieocenione, paski |
A używasz ich zgodnie z przepisami? Czy masz innych użytkowników w głębokim poważaniu?
JCH - 28-03-2012, 21:08
jaca71 napisał/a: | michaello napisał/a: | sobiscie ich bardzo czesto uzywam w okresie jesiennym, podczas mgly-deszczu i sa dla mnie nieocenione, paski |
A używasz ich zgodnie z przepisami? Czy masz innych użytkowników w głębokim poważaniu? | No przecież napisał:
Cytat: | bardzo czesto uzywam w okresie jesiennym, podczas mgly-deszczu i sa dla mnie nieocenione |
jaca... czytamy całość a nie wybiórczo
gzesiolek - 29-03-2012, 08:53
JCH, to ze pada deszcze lub jest gdzieniegdzie minimalna mgla nie znaczy ze mozesz oslepiac innych... ale z tego co wiem przepisy nie reguluja tego jak nalezy... bo jesli chodzi o tylne jest jasno podane widocznosc 50m... a co do przednich to tylko ograniczona przejrzystosc powietrza spowodowana warunkami atmosferycznymi, lub na odpowiednio oznaczonej kretej drodze...
Generalnie czasem na drodze jestem za zakazem sprzedazy przeciw mgielnych przednich bo czesto gesto bardziej sluza do lansu niz do pomocy kierowcy... a inni niech cierpia... z drugiej jednak strony znacznie gorsi sa Ci z nie ustawionymi wlasciwie lub jakimis chinskimi xenonami... tacy daja palnikami po oczach i jezdzi ich tyle, ze chyba nikt tego nie sciga... czasem to sie zastanawiam czy okularow przeciwslonecznych nie zalozyc
michaello - 29-03-2012, 10:43
jaca71 napisał/a: | A używasz ich zgodnie z przepisami? Czy masz innych użytkowników w głębokim poważaniu? |
gzesiolek napisał/a: | Generalnie czasem na drodze jestem za zakazem sprzedazy przeciw mgielnych przednich bo czesto gesto bardziej sluza do lansu niz do pomocy kierowcy... |
Panowie (litości), świateł używam zgodnie z przepisami tak więc bez obaw. Korzystam z nich tam gdzie jest to konieczne dla bezpieczeństwa własnego jak i innych użytkowników dróg. Są dla mnie nieocenione ponieważ bardzo często jeżdżę ok. 150 kilometrowa trasą wzdłuż Wisły gdzie gęste mgly i zmienne warunki to normalka, a ujrzenie kawałka pobocza graniczy czasami z cudem. W 2008 roku wersja Invite lancera nie miała w wyposażeniu standardowym halogenów więc specjalnie go doposażylem przed odbiorem ponieważ zdawałem sobie sprawę z tego co mnie czeka na drodze.
|
|
|