[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Czujniki parkowania - cofania.
Uwex - 11-10-2020, 15:10
Dobrze, żeby czujniki były wypinane, a nie na stałym kablu.
sharky - 12-10-2020, 18:00
Słuszna uwaga. Ktoś więcej wypowie się w temacie? Jakieś konkretne przykłady?
HUGIO - 12-10-2020, 18:27
Ja bym polecił się dowiedzieć jaki dźwięk wydają, bo niektóre strasznie nieznośnie piszczą. Jeśli masz hak, to szukaj takich, które mają opcję wykrycia/przełączenia w tryb z hakiem. Dobrze też, żeby miały stopniowanie dźwięku w zależności od odległości (kiedyś spotkałem się z takimi, co miały stały dźwięk, ale na wyświetlaczu pokazywała się odległość - cofając patrzysz głównie w lusterka/szybę i wygodniej jest, gdy po dźwięku się dowiesz jak jesteś daleko, a nie zerkając cały czas na ekranik czujników).
Co do ceny, to jest pewnie adekwatna do jakości (odległości, czułości, wytrzymałości), pewnie warto celować w średnią półkę (albo poczytać oceny/opinie konkretnego modelu).
Ja swoje sam pomalowałem (podkład, baza, klar) - nie zwróciłem uwagi w zmianie działania.
Sanek - 13-01-2021, 15:44 Temat postu: Czujniki parkowania Witam
Pacjent Mitsubishi lancer sportback intense 1.8 benz. 2010 rok.
Czujniki parkowania przestały działać.
Po wbiciu wstecznego słychać tylko ciche ciągłe piszczenie nie zależnie czy jest za nim przeszkoda czy jej nie ma.
Gdy czujniki są zasłonięte czy to jeden czy wszystkie nic to nie zmienia.
Proszę o pomoc.
pazikko - 14-09-2022, 20:29
Witam serdecznie. Niestety miałem mała stłuczka parkingowa i jeden z czujników oberwał i nie działa. Czy ktoś z was kupował gdzieś pojedynczą sztukę? Na allegro jest trochę aukcji z tym ale jak widzę negatywne komentarze to odechciewa mi się kupować tam.
|
|
|