[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A 2.0] Hamulce!!
polaff - 26-05-2011, 19:56
tomo_n napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | robertdg zauważ, że przewód podciśnienia ma zawór zwrotny - puszcza tylko w jedną stronę
dlatego przewód też warto podmienić na próbę |
Wystarczy zwykły gumowy przewód z zaworem zwrotnym? Bo mam taki, 8mm średnicy, nada się? |
do vacu to chyba zbrojony musi być
Krzyzak - 27-05-2011, 07:42
zbrojony - tzn. taki, który pod wpływem ciśnienia się nie zapadnie
polaff - 27-05-2011, 11:09
Krzyzak napisał/a: | zbrojony - tzn. taki, który pod wpływem ciśnienia się nie zapadnie |
dokładnie taki mialem na myśli.
Zapytam tu bo temat o zaworze jakoś stanął po mojej wypowiedzi...
Czy ktoś coś kombinował z tym zaworem, czy kombinacje z próbą usunięcia hamulcowych problemów do tej pory były ograniczane do tego co przy kolach mozna kombinować?
Pytam bo ja chcę od tego zacząć, JApaneze zaproponował mi swap na większe tarcze, ale zastanawia mnie czy to ma sens bo z tego co piszecie to i tak będą się gięły.... więc po co tak się wysilać skoro efekt mizerny się zapowiada....
Wczoraj byłem w 3 city i mialem podjechać do ASO zapytać co i jak z tym zaworem ale brakło mi czasu.
Ja jestem skłonny zapłacić nawet 1000zł jeśli tylko okazało by się że wymiana zaworu rozwiązuje problem z tarczami na dłużej niż 5000km, ale muszę mieć pewność, że kasa nie pójdzie w błoto.
yaro1976 - 27-05-2011, 12:20
z innej beczki, potrzebuję wiedzieć jaką średnicę maja moje tłoczki hamulcowe, tył, 35 czy 38mm, że tak powiem "pękła mi gumka" i nie wiem jaka mam zakupić
sprawa pilna, bo dziś musze jeszcze zamówić coby na weekend mieć i zmienić
`99 EA5 SE
KaWu - 27-05-2011, 14:28
polaff napisał/a: | Ja jestem skłonny zapłacić nawet 1000zł jeśli tylko okazało by się że wymiana zaworu rozwiązuje problem z tarczami na dłużej niż 5000km |
Zajezdzasz tarcze do 5k km
polaff - 27-05-2011, 17:14
KaWu napisał/a: | Zajezdzasz tarcze do 5k km |
jeszcze nei wiem. bo auto mam od dwóch tygodni, od początku były tarcze a ja zrobiłem dopiero 4 tyś.
Z tego co tu wyczytałem to wszystkim tarcze wytrzymują miedzy 5 a 10 no moze 15 tyś km.
Ja we wszystkich poprzednich autach co 50-60 tyś wymieniałem klocki...
a możecie mi tak na szybko podpowiedzieć jaką srednicę mają tarcze w przodu w roczniku 98 (moje auto - ea5w 2,5v6 automat kombi)
W przyszłym tygodniu zakładam ATE.
Byłem na rolkach i hece siły hamowania rewelacyjne więc w moim przypadku "korektor" odpada - zwracam honor.
booohal - 27-05-2011, 17:33
polaff napisał/a: | a możecie mi tak na szybko podpowiedzieć jaką srednicę mają tarcze w przodu w roczniku 98 (moje auto - ea5w 2,5v6 automat kombi) |
Chyba tylko VIN lub suwmiarka prawde Ci powie...
polaff - 27-05-2011, 18:09
booohal napisał/a: | polaff napisał/a: | a możecie mi tak na szybko podpowiedzieć jaką srednicę mają tarcze w przodu w roczniku 98 (moje auto - ea5w 2,5v6 automat kombi) |
Chyba tylko VIN lub suwmiarka prawde Ci powie... |
to pewnie suwmiarka bo w zasadzie to ktoś przede mną mógł już coś kombinować.
Znajomy mechanik powiedział mi, że te mikody to najwiekszy sy z ogólnie dostępnych tarcz.
fj_mike - 27-05-2011, 19:13
yaro1976, zestaw Autofren D4430, tłoczki 38mm
http://www.seinsa.es/en/p...142802&IdGrp=No
yaro1976 - 27-05-2011, 22:11
thx MIKI, jako że to piątek był po południu umówiłem się z Intercarsem że kupię 35 i 38, a ten co mi nie będzie pasował oddam, mam nadzieję że nie będzie problemów z wymianą i ze stanem tłoczków, bo będzie lipa...
KaWu - 27-05-2011, 23:42
polaff napisał/a: | Znajomy mechanik powiedział mi, że te mikody to najwiekszy sy z ogólnie dostępnych tarcz. |
To dziwne bo u mnie sie sprawuja
Zapytam na dniach Grubego o opinie. W ub. roku tez mu zamawialem je do Gala.
polaff - 28-05-2011, 01:00
KaWu napisał/a: |
W ub. roku tez mu zamawialem je do Gala. |
skoro kupujesz co roku to może coś faktycznie z nimi nie tak.
Ja zamawiam ATE zobaczymy ile porobią.
m6riano - 28-05-2011, 07:09
KaWu napisał/a: | polaff napisał/a: | Znajomy mechanik powiedział mi, że te mikody to najwiekszy sy z ogólnie dostępnych tarcz. |
Zapytam na dniach Grubego o opinie. W ub. roku tez mu zamawialem je do Gala. |
Ja mam 256mm, ty
(polaff) pewnie 276 i te moje są spoko...już niestety trochę starte, bo jeździły na jakichś twardych klockach..textary wydają się być nieco miększe..bo strasznie pylą...
Owczar - 28-05-2011, 10:14
m6riano napisał/a: | już niestety trochę starte, bo jeździły na jakichś twardych klockach..textary wydają się być nieco miększe..bo strasznie pylą... |
Tarcze bardziej się niszczą na miękkich klockach, a pylą twarde klocki
m6riano - 28-05-2011, 10:24
To w takim razie widocznie wcześniej miałem miękkie a te textary są twarde..;-)
|
|
|