[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Wycieraczki szyby przedniej.
willliam - 15-05-2015, 18:37
Trik napisał/a: | Efektywność bardzo zbliżona. Obowiązkowo raz na kilka suchych tygodni przecieranie gum na mokro. |
"Cierpliwość jest cechą mędrców..." Dzięki, kupuje hybrydy
Beny_s - 15-09-2015, 21:12
Przyszedł czas na kolejną zmianę. Denso hybrydowe zmieniło oznaczenia, ale katalog przy okazji podaje coś, czego przy poprzedniej wymianie nie było
płaskie DFR-009 DFR-001
Próbował to któryś z kolegów/koleżanek?
lobuzek - 15-09-2015, 21:22
Nie próbowałem. Ostatnio kupiłem płaskie wycieraczki firmy Brico. Mam je sprawdzone w Cmaxie, Clio III i są całkiem ok, tym bardziej że tanie. Za 2 sztuki w zaprzyjaźnionym sklepie zapłaciłem 45 zł.
lurek - 11-05-2016, 14:27 Temat postu: Piszczące wycieraczki (silniczek?) Od 2 dni zdarza się, że wycieraczki piszczą niemiłosiernie (nie piórka, a mechanizm). Czy ktoś z was miał taki przypadek, czy można to jakoś łatwo nasmarować (WD40, silikon w sprayu?).
EDIT: przyczyną była warstwa brudu. Czyszczenie i nasmarowanie załatwiły sprawę.
LuckyLegs - 06-03-2017, 07:43 Temat postu: skrzypiące wycieraczki Dzień dobry
Nie znalazłem takiego tematu odnośnie Lancerów, więc zostawiam pytanie i jednocześnie prośbę o radę: mianowicie zaczął niesamowicie skrzypieć mechanizm lewej wycieraczki, chcę ją zdjąć i spróbować oczyścić ale nie wiem nawet od czego zacząć. Do ASO nawet nie będę dzwonił, bo jak wiadomo oni są szaleni i mi krzykną za wymianę pewnie z 500 pieniądzów
z góry dzięki (znów) za pomoc nieocenionych forumowiczów
pozdrowienia, Maciek.
lurek - 06-03-2017, 10:19
Miałem podobny problem na wakacjach ubiegłego roku (gdzieś na forum to opisywałem). Chwilowo pomogło ściągnięcie ramienia wycieraczki, wyczyszczenie i nasmarowanie. Chwilowo bo już po ok 2 mc znowu zaczęły piszczeć, akurat wracałem znad morza i lało pół drogi. Po ok. 30 minutach pisków nagle ustało... i cisza od tego czasu.
Bizi78 - 06-03-2017, 10:30
Może warto wcześniej sprawdzić inną wycieraczkę bo one też potrafią skrzypieć.
Tak na wszelki wypadek schemat, który już wstawiałem w innym dziale .
LuckyLegs - 06-03-2017, 13:18
dzięki Panowie, niestety doraźne zdjęcie samych wycieraczek nie pomogło, piszczy jak diabli
mazin - 06-03-2017, 14:01
LuckyLegs napisał/a: | dzięki Panowie, niestety doraźne zdjęcie samych wycieraczek nie pomogło, piszczy jak diabli |
Nie wiem niestety o jaki rodzaj skrzypienia/piszczenia chodzi - taki powstający na styku gumy i szyby czy też w mechanizmie wycieraczek. Jeśli ten pierwszy (tj. guma-szyba) - to proponuję obejrzenie tego filmiku. W wypadku auta żony pomogło b. skutecznie.
W tym drugim przypadku zapewne pomoże przesmarowanie ruchomych elementów.
LuckyLegs - 14-03-2017, 09:30
mazin napisał/a: | W tym drugim przypadku zapewne pomoże przesmarowanie ruchomych elementów. |
przesmarowanie ruchomych elementów wymaga demontażu porządnej części maski, jak sugeruje Bizi78 i jego schemat, więc się za to zabiorę w wolny weekend i dam znać gdzie była przyczyna.
Golotheman - 11-04-2017, 08:59
Ja chyba będę musiał wymienić wycieraczki, ale już nie mam koncepcji na jakie... bowiem problem z jakim się zmagam, to za mocny docisk na środku szkieletu, co powoduje zostawienie takiego niestartego paska przy powrocie wycieraczki od strony kierowcy. Nie wiem czy winą jest siła sprężyny ?
Obecnie mam płaskie motgumy, wcześniej były bosche, też płaskie. Zaryzykować standardowe szkieletowe ?
PS. Żeby było śmieszniej, w drugim aucie mam te same motgumy i ściągają tak świetnie, że jestem w szoku.
robkraj - 11-04-2017, 09:29
Ja po wymianie standardowych wycieraczek na banany (jakaś marketowa marka) też miałem problem z dociskiem. Zdecydowałem się na Denso hybrid ale cena nie była zbyt ciekawa. W końcu znalazłem Valeo First Hybrid (60cm i 45cm)... cena ok. 70zł pasują idealnie, działają nieźle.
tyku - 11-04-2017, 11:32
Golotheman, Spróbuj założyć 550mm i nie będzie problemu. Oczywiście, szybę trzeba dobrze wyczyścić. Ja teraz mam BOSCH AR22U AEROTWIN, ale przymierzam się do płaskich MICHELIN TOTAL PERFORMANCE 550mm.
hubus - 11-04-2017, 12:08
Golotheman napisał/a: | bowiem problem z jakim się zmagam, to za mocny docisk na środku szkieletu, co powoduje zostawienie takiego niestartego paska przy powrocie wycieraczki od strony kierowcy. |
Dokładnie mam to samo. W zeszłym roku spece od szyb mi zaproponowali jakieś polskie, które właśnie zostawiały taki pasek. Teraz kupiłem Bosha bo mnie ta smuga niemiłosiernie denerwuje i co... od nowości w Boshach też to jest. Oba komplety były bezszkieletowe, chyba będę musiał wypróbować normalne, chociaż nie podobają mi się wizualnie.
Swoją drogą docisk jest chyba za słaby że zostawia taki pasek a nie za mocny?
robkraj - 11-04-2017, 13:06
Przez ten słaby docisk kupiłem wycieraczki, które mają szkielet ale zabudowany, swoją rolę dociskająco-zbierającą spełniają i wyglądają całkiem znośnie (zdjęcie przykładowe)
|
|
|