To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - zlot MM 2012 - pomysly i propozycje

stary alfer - 15-09-2011, 20:21

Dobra jak to napiszę (sorki mkm).

Jesteśmy w czarnej dupie.

Anonymous - 15-09-2011, 20:50

Juiceman napisał/a:
No dobra, no to pora się wypowiedzieć co do wcześniejszych zapowiedzi organizowana jubileuszowego zlotu MitsuManiaków. (żeby nie było że tylko zdolnyśląsk:P)

Do końca tygodnia będziemy wiedzieć czy żywiec (3 ośrodki) w tym terminie będą wolne - jest to lepsza lokalizacja dla Sponsora, gdyż On robi sobie reklamę, a nie innemu ASO. Co jest zrozumiałe. Widzimy też duże zainteresowanie Wawrzkowizną, gdyż jest to chyba pierwszy ośrodek, który spodobał się tak wielkiej grupie ludzi. Stąd propozycja skoro Wawrzkowizna obecnie jest Naj - to wypada zrobić after party. Ale głównym warunkiem (chyba każdy się zemną zgodzi) jest pomoc organizującym. Tj. nie organizujmy tego w 5 osób zróbmy to przynajmniej w 15-20 osób. Tak aby każdy z organizatorów też mógł korzystać z zlotu. W przyszłym roku to będzie duże ułatwienie, gdyż większość spraw będzie załatwianych dużo szybciej. Myślę, iż warto zrezygnować z przejazdu kolumny na rzecz konkursów grupowych i indywidualnych dla Maniaków. Przynajmniej na tym etapie.
Co nam da organizacja międzyregionalna Jubileuszowego zlotu?
Mianowicie 3-4 grupy 5 osobowe będą odpowiednio zajmowały się konkursami np. jedna grupa konkursami indywidualnymi, druga grupa konkursami grupowymi, trzecia grupa przekazywaniem informacji/ prowadzenie imprezy wieczornej tj przywitanie/pożegnanie z rozdaniem nagród, czwarta grupa - grupa administracyjna tj spisywanie wszelkich wyników z konkursów zajmowanie się wszelkimi niejasnościami występującymi na ośrodku etc.
Dzięki temu organizatorzy też będą mogli skorzystać z zlotu i też się pobawić (czego chyba jeszcze na żadnym zlocie nie było).

Także Priorytetem wydaje się znalezienie grup organizatorów i współpraca - co Wy na to ?

Powiem tak.
Zgadzam się ze wszystkim, ale....
Nie posiadam takiego zdrowia na kolejną organizację zlotu, a żeby sięnie nabiegać w tym roku, wsiadłem w auto....

To teraz stoi, bo klocki powiedziały dość....

Dla 5u osób to jest do ogarnięcia. Ale o zabawie nie specjalnie jest mowa. W szczególności u głównych organizatorów, a i reszta nie leżakowała....

Roboty jest ogrom.
Jestem za wawrzkowizną, i cieszę się ze dziewczyny chcą się ponownie zabrać za zlot, ale martwi mnie to.....że jako już doświadczone powinny być głównymi, ale ani ja ani Pamar nie mamy zamiaru występować w tym roku w czerwieni....

koszmarek - 15-09-2011, 21:00

Ja tylko powiem, że jak na jubileuszowy zlot to żywiec się nie nadaje jako 3 osobne ośrodki- 3 osobne imprezy jak było to dwa lata temu. Ale to tylko moje własne, prywatne zdanie :)

Jeśli będzie potrzeba, mogę coś pomóc ale w stopniu na pewno duużo mniejszym niż w wilkasach (z powodów zdrowotnych przede wszystkim).

Misiek :) - 15-09-2011, 22:48

Ja się mogę zgłosić z Joann jako organizatorzy pomocniczy . Nie będę miał za dużo czasu na załatwianie przed zlotem oraz mam troszkę daleko (odpada wyjazd co weekend) do niektórych proponowanych miejsc.
Proponuje pójść do gazet branżowych... Niekoniecznie auto-świat bo jest tendencyjny i chwali szajswageny...
Niewiem czy TVN TURBO było by zainteresowane, ale może być kilka ciekawych artykułów (np tuning pewnego legnuma z uk czy kilka klipsów co było ostatnio).

robertdg - 15-09-2011, 22:55

Misiek :) napisał/a:
Niekoniecznie auto-świat bo jest tendencyjny i chwali szajswageny...
Myślisz, że to akurat ma znaczenie :?: Jednak jest to jakby nie było jedna z często kupowanych moto gazet, a jak powiadają w polityce ważniejszy jest głos 1000idiotów niż jednego mędrca, chodzi o przesłanie, które może odebrać spore grono a na tym zalezy sponsorom.
jacek11 - 15-09-2011, 23:02

robertdg napisał/a:
Misiek :) napisał/a:
Niekoniecznie auto-świat bo jest tendencyjny i chwali szajswageny...
Myślisz, że to akurat ma znaczenie :?: Jednak jest to jakby nie było jedna z często kupowanych moto gazet, a jak powiadają w polityce ważniejszy jest głos 1000idiotów niż jednego mędrca, chodzi o przesłanie, które może odebrać spore grono a na tym zalezy sponsorom.

o ile pamiętam,była mowa o nich...i raczej mają nas w ,nosie :wink:

Anonymous - 15-09-2011, 23:13

jacek11 napisał/a:
o ile pamiętam,była mowa o nich...i raczej mają nas w ,nosie :wink:

Dokładnie tak jak i TVN Turbo....

Z tegorocznych z którymi współpracowaliśmy:

TV:
TVP Łódź

Radio:
Radio Parada

Prasa:
Japan Trends
Fakty Bełchatów

Portale Motoryzacyjne:
MMC Car Polska i ich witryna oraz ich partnerzy prasowi
News Auto
Top Canal
SENTECH i ich własna strona oraz partnerzy prasowi

Krystian99 - 15-09-2011, 23:31

Ja też oferuje pomoc w organizacji :wink: oraz w pozyskiwaniu sponsorów ale jak się za to zabrać?? jakieś wiarygodne pisemko by się przydało bo na ładne oczy mi nikt nic nie da :D
emada - 16-09-2011, 10:13

Rozmawiałam z Wawrzkowizną i tak:

1) Nie ma możliwości zamknięcia ośrodka - a nawet jeśli to byłyby to ogromne koszty.

2) Możemy natomiast zarezerwować cały ośrodek (wszystkie miejsca noclegowe ok. 350 miejsc), tylko wolny termin to 30.08 (piątek) - 02.09 (niedziela). Na ten wcześniejszy weekend mają już trochę rezerwacji i pozostawałoby nam mniej niż 300 miejsc noclegowych.

Anonymous - 16-09-2011, 12:50

emada napisał/a:
1) Nie ma możliwości zamknięcia ośrodka - a nawet jeśli to byłyby to ogromne koszty.

To jest nawet na rękę, dla tego że sponsorzy liczą na reklamę. My Mitsumaniacy znamy sponsorów (przynajmniej większość), a ludzie z zewnątrz dają im szansę podbicia punktów sprzedażowych.

Ale...

Na pewno z doświadczenia z tego roku mogę powiedzieć że trzeba wynająć ochronę na własną rękę - Licencjonowaną, bo taka zdejmuje odpowiedzialność z organizatorów za ew. Beemkowców.

emada napisał/a:
2) Możemy natomiast zarezerwować cały ośrodek (wszystkie miejsca noclegowe ok. 350 miejsc), tylko wolny termin to 30.08 (piątek) - 02.09 (niedziela). Na ten wcześniejszy weekend mają już trochę rezerwacji i pozostawałoby nam mniej niż 300 miejsc noclegowych.

No to juz mają rezerwacje. Decyzję trzeba co do Wawrzkowizny podjąć szybko, bo i w tym terminie puszczą rezerwacje za nie długo....

Efa! - 16-09-2011, 20:16

Termin 30.08-2.09 jest według mnie bez sensu. Wyobraźcie sobie powroty do domu 90% uczestników zlotu w dzień poprzedzający rozpoczęcie szkoły! Ja osobiście 300km nie pojadę z prędkością 35km/h. Ostatni weekend sierpnia jest tydzień wcześniej i to wtedy powinien być tradycyjnie zlot.
Nikka - 17-09-2011, 10:21

A juz myślałam że wreszcie się złapię na zlot a tu taki termin.... :( ((
Efa! napisał/a:
ermin 30.08-2.09 jest według mnie bez sensu. Wyobraźcie sobie powroty do domu 90% uczestników zlotu w dzień poprzedzający rozpoczęcie szkoły!

popieram

i mam zdecydowanie dalej....

Misiek :) - 17-09-2011, 10:29

Efa! napisał/a:
Termin 30.08-2.09 jest według mnie bez sensu. Wyobraźcie sobie powroty do domu 90% uczestników zlotu w dzień poprzedzający rozpoczęcie szkoły! Ja osobiście 300km nie pojadę z prędkością 35km/h. Ostatni weekend sierpnia jest tydzień wcześniej i to wtedy powinien być tradycyjnie zlot.

Ja też jestem za wcześniejszym terminem :)

mkm - 17-09-2011, 10:35

Zaraz i późniejszego terminu nie będzie :doubt:
Co z innymi ośrodkami?

Anonymous - 17-09-2011, 11:29

Ośrodek nie jest jeszcze zarezerwowany....

Forest napisał/a:
No to juz mają rezerwacje.

W sensie, że nasz zlot się jeszcze dobrze nie skończył a oni już mają trochę rezerwacji.

Bez paniki.....Ale działać trzeba szybko....