To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - mystek - Mitsubishi Mirage Turbo '89

swinks_UK - 05-05-2012, 13:56

idas napisał/a:
ze zbiornicza jest zasysany tylko jak ciśnienie w układzie sie zwiększy odpowiednio. Jak ciśnienie wraca do normy to nadmiar płynu wraca do zbiorniczka.

Do tej pory myślałem, ze jest dokładnie odwrotnie :wink: :P

Hubeeert - 05-05-2012, 14:11

I dobrze myslałeś.
idas - 05-05-2012, 14:21

No tak mój błąd w rozumowaniu, w końcu korek chłodnicy przepuszcza jak ciśnienie w układzie zwiększy się, ale chodziło mi o to że w trakcie "normalnej" pracy silnika płyn ze zbiorniczka jest jednak pobierany prawda?
swinks_UK - 05-05-2012, 14:29

idas napisał/a:
ale chodziło mi o to że w trakcie "normalnej" pracy silnika płyn ze zbiorniczka jest jednak pobierany prawda?

Nie.
Tylko wywala nadmiar płynu w wyniku podniesionego ciśnienia.
Wyrównuje ubytek (pobiera ze zbiorniczka) jak silnik ostygnie i ciśnienie w układzie sie wyrówna z ciśnieniem atmosferycznym.

rosomak1983 - 05-05-2012, 15:10

Mystek jezdzij i kontroluj płyn w chłodnicy (oczywiscie po ostygnieciu silnika)
bez paniki watpie zeby to uszczelka była, raczej korek, weze, moze chłodnica.
Z reguły jak walnie uszczelka silnik lubi sie grzac, a u Ciebie ok prawda :D

mystek - 05-05-2012, 18:00

#Hubert - no właśnie chyba niepotrzebnie spanikowałem, ale jak zobaczyłem tą suszę w zbiorniczku, to się z deczka zdziwiłem, bo w czwartek dostał ode mnie trochę po gazie i moja pierwsza myśl wczoraj rano po zobaczeniu pustki to "więcej szczęścia niż rozumu" ;) .

Dzisiaj sprawdziłem i chłodnica jest pełna, zbiorniczek również, płyn od wspomagania i hamulcowy to samo.

#Ross - będę śledził temat, ale nieco się uspokoiłem, kumpel nieco bardziej ogarnięty również mnie uspokoił nie dostrzegając niczego szczególnego.

Silnik się nie przegrzewa, zresztą mój styl jazdy to anioł i diabeł, tj:

wersja anielska - 2500rpm max, stała prędkość, ruszanie ze świateł może nie jako ostatni, ale też nie jako pierwszy, stała prędkość 70-80km/h na przelotówkach.

wersja diabelska - lubię zap....ieprzać, nigdy tego nie ukrywałem, więc z miłą chęcią lubię się sprawdzić z kumplami czy przypadkowo napotkanymi samochodami od czasu do czasu. Zresztą - każdy dobrze wie, jak to jest :wink:

Jeszcze mały up:

w prezencie za to, że misiek mnie nastraszył odnowiłem mu zaciski i tarcze (on mi "z liścia", a ja mu cukierki... :P ):

Zielu - 05-05-2012, 22:39

Słuszny kolor zacisków :wink:
londolut - 06-05-2012, 07:24

Paskudna ta felga :?
mystek - 07-06-2012, 11:06

W temacie nic się nie dzieje, Misiek jest pod kroplówką, tj dolewam płynu chłodniczego i oleju, kontroluję stan co dziennie. Dobrze nie jest na pewno, bo nie tak powinno być, ale jakoś żyjemy w symbiozie :)

Fotograf złożył mu wizytę i ustrzelił takie foto:

Nie widać felgi :P

mkm - 07-06-2012, 17:18

mystek napisał/a:

Fotograf złożył mu wizytę i ustrzelił takie foto:

Liczyłem, że będziesz go focił :wink: .
Fotografuj, rób sesje i wrzucaj, bo pięknie się prezentuje.

rosomak1983 - 07-06-2012, 17:24

mystek napisał/a:
Nie widać felgi

Ja tam widze felgi :P

mystek - 25-06-2012, 11:38

Gratka dla fanów w postaci filmiku, który prezentuje sylwetkę Mirage'a jak i jego dźwięk i test hamulca z prędkości ~70km/h:

http://www.youtube.com/watch?v=5EOqEGH3n_w

idas - 25-06-2012, 16:56

od 8 i 23 sekundy brzmi jak ursus podczas orki na polu :P A tak poza tym świetna maszyna:P
P.S. Autofocusowi w filmowaniu lustrem mówię stanowcze NIE! :-)

krzychu - 25-06-2012, 19:38

idas napisał/a:

P.S. Autofocusowi w filmowaniu lustrem mówię stanowcze NIE! :-)

Nie widziałeś SLT :finga:

To hamowanie na oko to kiepskie.... Tak mi się wydaje, ale ciężko osądzać po filmie. A dźwięk kwestia gustu.

idas - 25-06-2012, 19:44

A co ma SLT do dźwięku AF? :D przecież to od obiektywu a nie technologii lustra zależy ;P Dobra nie off topuję ;P Dźwięk jest zniekształcony przez słabiutki mikrofon aparatu nie ma co się cudów spodziewać. Jak dla mnie jednak trochę za bardzo pierdzi...