To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe

mjsystem - 22-09-2014, 21:10

Cytat:

To po prostu czysta i zdrowa dyskusja

Ja Ci powiem Grześ, co jest czyste i zdrowe :twisted: Ale musimy się spotkać :mrgreen:

Aga - 22-09-2014, 21:41

nie ma co uspokajać
bo nie ma kłótni

sądziłam, ze przełknąłeś już temat ale skoro nadal pytasz to Ci wyjaśnię
chodziło mi głównie o Twoją wypowiedź "jak sobie wyobrażasz aby zlot na Mazurach organizował inny region" i emotka szoku
rozśmieszyło mnie to bardzo ponieważ taki zlot już był i właśnie organizował go inny region
już Ci wytłumaczono kto
nie byłam to ja - więc źle zrozumiałeś i w ogóle nie wiem skąd takie daleko idące wnioski
tekst o nielogicznej argumentacji wynikał właśnie stąd, że oburzyłeś się na propozycję czegoś co już dawno miało miejsce
tyle

myślę po prostu,że jeśli tak dużo piszesz o organizacji to przynajmniej coś wiesz na ten temat lub wykazałeś minimum chęci zapoznania się z tym jak to było w innych latach
nie wystarczy tylko opierać się na własnym ubogim doświadczeniu

ja się nie znam organizacji zlotów bo nigdy tego nie robiłam i nie zamierzam robić
ale przemawiają do mnie konkretne argumenty - takie jak tekst Renaty o braku możliwości rezerwacji ośrodka w innym terminie niż koniec sierpnia
dlatego wycofałam się z dyskusji o zmianie terminu
i takie konkrety dobrze było by tu widzieć
a nie w kółko te same teksty pseudo-ekspertów

mam nadzieję, że uznasz to wyjaśnienie za kończące temacik
pozdrawiam

Jaro1974 - 22-09-2014, 22:21

To teraz ja:
"A teraz idziemy na jednego' a teraz idziemy wódkę pić" :twisted: :twisted: :twisted:

grzesiopol - 22-09-2014, 22:38

Tak to nie kłótnia tylko wymiana pogladów.
Jeszcze nie bo:
Aga napisał/a:
chodziło mi głównie o Twoją wypowiedź "jak sobie wyobrażasz aby zlot na Mazurach organizował inny region" i emotka szoku
rozśmieszyło mnie to bardzo ponieważ taki zlot już był i właśnie organizował go inny region
chodziło mi o to, że jeżeli ktoś rzuca propozycje dot. ośrodka to niech wrzuca od razu propozycje organizatorów, (po prostu chyba czegoś nie doczytałaś albo czytałaś mało uważnie) bo fajnie jest ogladać się na kogoś ale nie fajnie jest samemu wziąć się do roboty. Dlatego też nadal uważam za :shock: :shock: :shock: :shock: to że inny region mógłby robić zlot na terenie innego regionu. Sam wrzucałem propozycje dot, ośrodków przed zlotem w Krakowie i potem do mnie dotarło, że głupio zrobiłem bo przecież tam nikt nie chciał lub nie mógł podjąć sie organizacji, ale na usprawiedliwienie dodam, że głupi myślał, że są stali ludzie co zajmują się organizacją.
Aga napisał/a:
myślę po prostu,że jeśli tak dużo piszesz o organizacji to przynajmniej coś wiesz na ten temat lub wykazałeś minimum chęci zapoznania się z tym jak to było w innych latach
nie wystarczy tylko opierać się na własnym ubogim doświadczeniu
co do pierwszego nie znam się w ogóle, co do drugiego to niestety same chęci nie wystarczają bo o ile się orientuję to sprawy organizacyjne załatwiane były w tematach nie dostępnych dla innych osób (tylko organizatorzy), dla mnie i wielu innych były dostępne tematy typu zapisy na listę chętnych, listę rezerwacji i inne. A skoro o ubogości mowa to
Aga napisał/a:
ja się nie znam organizacji zlotów bo nigdy tego nie robiła i nie zamierzam robić
to skoro sie nie znasz i nigdy tego nie robiłaś i nie zamierzasz robić to po co dyskutujesz w tym temacie i wypowiadasz się na tematy obce ci całkowicie i znane tylko z opowiadań. My (lubelskie)/Ja też się nie znam(-y) na organizacji a zlot zrobiliśmy i to robiąc to miesiąc przed zlotem - nie licząc zbierania pieniążków i ośrodka i inych tam rzeczy. Nie trzeba wykazywać się dużą wiedzą i posiadać milion dyplomów i fakultetów aby organizować zlot, trzeba tylko chęci i poświecenia trochę czasu ze swojego zycia rodzinnego. Np. ja nigdy nie byłem i nie bedę grafikiem a zrobiłem baner który nawet sie podobał - trzeba tylko chęci.
Aga napisał/a:
ale przemawiają do mnie konkretne argumenty - takie jak tekst Renaty o braku możliwości rezerwacji ośrodka w innym terminie niż koniec sierpnia
ale słodzisz, to też nie jest konkretny argument, można zawsze zrobić zlot w innym terminie ale jak powiedziałaś dla ciebie to jest wystarczający argument a dla innych może nie. Tyle zdań ile głów. Ja przyjąłem, że tak ma być i koniec dyskusji nie dyskutowałem.
Aga napisał/a:
dlatego wycofałam się z dyskusji o zmianie terminu
i takie konkrety dobrze było by tu widzieć
a nie w kółko te same teksty pseudo-ekspertów
i tylko tutaj zgodzę się z tobą, pseudo-doradcy którzy wrzucają swoje teksty o: zmianach terminu - pomimo tego, ze temat był wielokrotnie wałkowany, o tym jak ktoś organizuje/organizował itp.nie mając pojęcia o danym temacie.
Na koniec dodam że jednym z kilku osób które dały jakieś konkrety jest kolega sla który chociaż zadał sobie trudu aby popyrać w internecie i wrzucić propozycje miejsc.

Nawiazując do twojego obrazka
Cytat:
Don't start with me! ;-)
Rudy charakter !!
o kurde prawde ludzie gadają - rude jest wredne. :wink:
Teraz myślę, że naszą dyskusję możemy uznać za zakończoną. Nie traktuj tego jako obrażenia twojej osoby bo nie miałem takiego zamiaru.

Jaro1974 napisał/a:
To teraz ja:
"A teraz idziemy na jednego' a teraz idziemy wódkę pić" :twisted: :twisted: :twisted:
na zdrowie, moje i wasze. Jarek w sobotę na pewno może nie dużo ale zawsze coś.
mjsystem - 22-09-2014, 22:58

Się nagadali :lol:
Mam nadzieję, że to już koniec "neverending story" w temacie filozofii organizacyjnej zlotu 2015 :P
Poczekajmy na propozycje potencjalnych organizatorów po rozmowach wstępnych z ośrodkami :wink:

szuwar - 22-09-2014, 23:17

Witajcie :)
widzę dyskusja rozgorzała na dobre, ale bez konkretów :) po usunięciu ponad 50% postów temat by nie stracił, chyba że to OT ... ale nie doczytałem, laik ze mnie ...

Dziś byłem ponownie w ośrodku, dostałem wstępne ceny. Właściciel jest na wakacjach tygodniowych, ale jak wróci będę negocjował. Wszystko w miarę po naszej myśli. Czekam tylko na kolegów i koleżanki aby ocenili standard, bo każdy pracuje i ma swoje obowiązki .... A co do rozmów na temat to mamy póki co Firlej kontra Marysieńka .... Jak ktoś się zgłosi dodatkowo będzie więcej opcji.

Ale będąc już w kilku ośrodkach, szczególnie nad polskim morzem, należy wspomnieć , że terminy gonią.

grzesiopol - 22-09-2014, 23:31

Dobrze, że to nie jest temat propozycji tylko dyskusje mocno przedzlotowe, więc żadne OT. :P
szuwar, i my czekamy do soboty z niecierpliwością i tak ja napisałes terminy gonią.

koszmarek - 23-09-2014, 21:46

grzesiopol napisał/a:
Nie w wilkasach nie bylem. Nie wiem kto był organizatorem.

my organizowaliśmy zlot w wilkasach. trudne, ale nie niemożliwe.

Chyba sobie ten tekst o koszmarku wklepie w podpis :D

a na serio to rzeczywiście, jest bardzo trudno, duużo kasy idzie na dojazdy przejazdy itp. Poza tym ciężko mieć nad wszystkim kontrolę jak się ma jakieś 200-250km w jedną stronę.

Aga - 24-09-2014, 21:27

grzesiopol napisał/a:

Nawiazując do twojego obrazka
Cytat:
Don't start with me! ;-)
Rudy charakter !!
o kurde prawde ludzie gadają - rude jest wredne. :wink:
Teraz myślę, że naszą dyskusję możemy uznać za zakończoną. Nie traktuj tego jako obrażenia twojej osoby bo nie miałem takiego zamiaru.

więc mnie nie prowokuj bo ja już "dyskusję" zakończyłam 2 dni temu :)
a podpis wpisał mi Hubert i wiedział co robi :)
pozdrawiam

Jaro1974 - 24-09-2014, 21:39

O to ja aż się boję zaczynać z Tobą :twisted: :wink: Obiecuję że będę grzeczny :mrgreen: czasami :twisted:
Aga - 24-09-2014, 22:00

Ciebie polubiłam od pierwszego wejrzenia :)
a u mnie pierwsze wrażenie jest najważniejsze i ciężko je zmienić

Jaro1974 - 24-09-2014, 22:03

Chyba wiecznie uśmiechnięta moja twarzyczka ma takie działanie :mrgreen: A może nie :roll: :wink:
mkm - 25-09-2014, 05:54

Sugerowałbym już zacząć tworzyć prezentację ośrodków, bo może się okazać, że pojawi się nie dość, że trzecia kandydatura, to jeszcze i czwarta... 8)
Jaro1974 - 25-09-2014, 07:46

Maćku to czegoś nie wiemy? :shock:
mjsystem - 25-09-2014, 08:13

mkm napisał/a:
pojawi się nie dość, że trzecia kandydatura, to jeszcze i czwarta...

Jaro1974 napisał/a:
Maćku to czegoś nie wiemy?

Maciek, Ciebie dobry humor na noc nawiedził, czy coś ktoś... a my nie wiemy? :P