To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Initiale Paris

robertdg - 15-07-2016, 19:43

A ja myślałem, że My tu o Żabojadach gawędzimy ;-)
Hugo - 15-07-2016, 23:30

W EA sprężyna pęka w 99% przypadków na pierwszym zwoju od góry:

mkm - 16-07-2016, 04:26

deejay, ta Twoja Renówka ma z 10lat, że korozji wypatrujesz czy po prostu bywaja w młodych rocznikach :twisted: ?
Sorry, alle zachwycanie się brakiem korozji w miarę nowym i pewnym egzemplarzu jest troszkę... dziwne? :P

Krzyzak - 16-07-2016, 10:51

Hugo napisał/a:
W EA sprężyna pęka w 99% przypadków na pierwszym zwoju od góry
tak miałem właśnie...
jednak u mnie wahacz prosty był źle zamontowany - ktoś poprzednio wrzucił dwa prawe (nie uniwersalne - że tuleja jest prosto, ale prawy na lewą stronę) i myślałem, że to dlatego...

deejay - 16-07-2016, 10:53

Widać że co poniektorzy na żartach się nie znają :-)
Napisałem to w formie żartu jeśli chodzi o kielichy...

mkm - 16-07-2016, 19:01

deejay, o 4.26 nie ma miejsca na żarty :wink:
Czytałem kilka tematów "pod rząd" z powtarzającą się rdzą, więc nie załapałem żartobliwego tonu :P

mackbeth - 18-07-2016, 07:42

deejay napisał/a:
Tak jak mówisz Marcin, jak mam teraz kręcić EA to mnie trzęsie :-)

Ejjj.. bo więcej nie przyjadę:)

Juiceman - 18-07-2016, 09:36

mkm napisał/a:
deejay, ta Twoja Renówka ma z 10lat, że korozji wypatrujesz czy po prostu bywaja w młodych rocznikach :twisted: ?
Sorry, alle zachwycanie się brakiem korozji w miarę nowym i pewnym egzemplarzu jest troszkę... dziwne? :P

Hmmmm a nowa mazda 6 ? Toż to rdzewieje już w fabryce :D

Owczar - 18-07-2016, 12:33

A ja w weekend pojeździłem trochę laguną II i potwierdzam to co pisałem. Komfort podróżowania i wyciszenie o wiele lepsze niż w galancie. Prowadzenie z racji miękkości trochę gorzej, ale coś za coś. Auto z 2001 bez korozji.

Każde auto ma swoje wady i zalety, a akurat renault moim zdaniem nie jest takie złe. Gdybym pod maską miał 2.0T z AT to po galancie bym nawet nie zatęsknił.. szczególnie, że wiele rzeczy dostępnych w renault w galancie pozostają w kwestii marzeń lub rzeźby. W tym porównaniu pomijam rzecz jasna kwestie wizualne - choć sama laguna nie jest przydkim autem, ale nie jest tak nietuznikowa jak galant.

Musze kiedyś obejrzeć na zywo Latitude Bartka ;) Gdyby w ofercie było latitude z silnikiem benzynowym i <8s do setki to poważnie bym się nad tym autem zastanawiał.

deejay - 18-07-2016, 17:03

Marcin Laguna II jest troszkę cichsza nawet od Laguny III :-)
gzesiolek - 18-07-2016, 17:11

Juiceman, udowodnij z tą Mazdą 6...
Bo znam kilka GJ poza moją i jakoś nie rdzewieją nawet te z początku produkcji...

Parę wad by się znalazło, ale na pewno nie to, że rdzewieją jak te I generacji...

I co do rdzy w ostatnich modelach to mam wrażenie że Mitsu ma więcej za uszami...

A co do Renówek, to poza pojedynczymi wpadkami, są to zacne auta...
Rdzewieje to mniej niż japończyki, wyciszenie też zazwyczaj ma lepsze...

Szkoda, że w Talismanie wpadli na jakiś chory pomysł stosowania tylko silników 1,6...

deejay - 18-07-2016, 18:06

Tak samo znam i robię czasami nowa 6-tke i zero rdzy...., dla mnie super auto :-)
Matejko - 19-07-2016, 10:34

z szóstką tylko jeden problem jest:
kradzieże 6

gzesiolek - 19-07-2016, 12:51

Matejko, z szóstką, tylko w Warszawie, i tylko przez 10 miesięcy... Kradli je wtedy masowo i seryjnie... Gineły niczym w trójkącie bermudzkim...
Teraz niby wróciło do normy, ale mieszkając w Wawie brałbym pewnie Volvo V70 nad którym się też zastanawiałem ;)

Aha Mazda po przyciśnięciu montuje dodatkowe immo i jak na razie znacznie się poprawiły statystyki... nie wiadomo czy przez te zabezpieczenia, działania policji (dwie szajki gdzie w dziuplach były m.in Mazdy 6 zlikwidowali), czy po prostu kanał przerzutowy na wschód się skończył...

Juiceman - 20-07-2016, 08:40

gzesiolek napisał/a:
Juiceman, udowodnij z tą Mazdą 6...
Bo znam kilka GJ poza moją i jakoś nie rdzewieją nawet te z początku produkcji...

Przepraszam mój błąd nie nowa Mazda tylko GH.