Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
wyderka - 20-05-2018, 20:22
nie zgodzę się
noo ale jeden lubi dłubać przy aucie a drugi dobrze zjeść
co kto woli
larelijux - 20-05-2018, 20:27
A trzeci woli oba naraz. To jest pasja i nie trzeba tego tłumaczyć racjonalnie, dla Ciebie to zwykły Galant a dla Hugo to może być coś więcej niż tylko wozidło
wyderka - 20-05-2018, 20:57
dokładnie
Hugo - 25-05-2018, 23:29
Dzisiaj nareszcie udało się zamontować nakładki błotników i przedniego zderzaka z VR-4. Poszło szybko i sprawnie, wszystko pasuje idealnie. Niestety Gal wciąż na zimowych kołach i jak na nie patrzę to mi się już robi niedobrze Nakładki błotników optycznie "obniżyły" Gala z przodu i z tyłu o ok. 2 cm (na zdjęciach jest nienaturalnie wysoko, bo ściągałem wszystkie koła do montażu nakładek i zawieszenie "nie siadło" jak należy), więc jak zamontuję letnie koła, które mają średnicę większą od obecnych o 4 cm to opony powinny się ładnie zbliżyć do nakładek i będzie efekt dużej "gleby"
Jak widać na kolejnych zdjęciach obecne koła (felgi o szerokości 7 cali i ET40) trochę chowają się teraz w nadkola, szczególnie z tyłu, ale letnie felgi (szerokość 8 cali i ET35) powinny sporo wyjść na zewnątrz i wtedy będzie to dobrze wyglądało.
mah00ni - 26-05-2018, 09:42
Good Job! Wiem już do kogo się zgłoszę jak będzie pora na montaż moich dokładek
tomchuck - 26-05-2018, 12:26
Hugo, super wygląda ten Twój "vr4" pomimo tego że jest w najbardziej nielubianym przeze mnie kolorze
Teraz jeszcze tylko 6g74 pod maskę i nic więcej do szczęścia nie potrzeba
(No oczywiście pomijając kwestię awd )
Hugo - 26-05-2018, 12:59
mah00ni, tomchuck, dzięki.
AWD mi zupełnie niepotrzebne, jak już to RWD bym chciał, a od napędu AWD wolę FWD Kiedyś się do Ciebie zgłoszę i wsadzimy mu jakieś wolnossące 3,5 i może ogarniemy napęd na tył
abdul - 26-05-2018, 20:55
Zayebiscie wygląda z tymi dokładkami
Hugo - 31-05-2018, 11:52
Jeszcze 2 fotki na zimówkach i koniec
Nareszcie letnie alu polakierowane, w piątek montaż opon i wyważenie i w sobotę zmiana piast na 5x114,3 i montaż letnich kół.
mah00ni - 31-05-2018, 14:43
Ładny masz ten samochodzik... gratulacje. Lata świetlne dzielą mojego do Twojego
Hugo - 31-05-2018, 18:15
mah00ni, dziękuję. Staram się go utrzymać w jak najlepszym stanie, skoro odwdzięcza mi się bezawaryjnością, a to cenię w autach najbardziej. W sumie pozostał mi jeszcze jeden, ewentualnie 2 mody i mam Galanta swoich marzeń.
vrangsinn - 31-05-2018, 21:03
Hugo napisał/a: | mah00ni, dziękuję. Staram się go utrzymać w jak najlepszym stanie, skoro odwdzięcza mi się bezawaryjnością, a to cenię w autach najbardziej. W sumie pozostał mi jeszcze jeden, ewentualnie 2 mody i mam Galanta swoich marzeń. |
swap hamulców i swap silnika...
btw jakie piasty wstawiasz...po eclipsie, legnum czy nowe nty na przykład ?? potwierdzam że na Twoich pracach przy galu można sie wiele ciekawych rzeczy nauczyć i przestować bez kosztów własnych... Ty, Ksiao, Stówa macie inne wizje ale ogolnie wszystkie warte przeglądania...czerpie po trochu z każdego a swoją mam już praktycznie w 90% nakreśloną jak ma mój gal wyglądać...
ps. po założeniu tych nakładek nie wygląda tak źle...ogólnie nie podobają mi sie wszelkie nakładki ale nie wiem czy to przez lakier nie narzucają sie tak strasznie....tylko to przejście nadkole przednie-zderzak tak średnio to zaprojektowali....
Bzyk_R1 - 31-05-2018, 21:28
Nakładki na plus. Wyglądają bardzo podobnie do tych z O1T. Ja też sobie to ciągle powtarzam że już niedużo do zmiany że projekt prawie skończony że już auto marzeń i wystarczy. A co z tego wychodzi...wiadomo.
Hugo - 01-06-2018, 08:10
Racja, o hamulcach Brembo zapomniałem No to jeszcze 3 mody w takim razie, a jeden z nich na pewno jeszcze w tym roku. Temat kumplowi już nadałem...
vrangsinn, przednie piasty z nowymi łożyskami mam z Legnum, tylne używki z Eclipse'a 2g w wersji FWD. Co do nakładek to mi właśnie bardzo podoba się to, że są osobne nakładki na przedni błotnik i zderzak. Na żywo wygląda to bardzo spoko.
Bzyk_R1, wiadomo jak to jest jak lubisz grzebać przy swoim aucie...
Hugo - 02-06-2018, 21:07
Nareszcie dzisiaj wleciały piasty 5x114,3 i nowe felgi. Teraz Gal wygląda tak jak powinien.
Fotki z wymiany piast:
I po montażu kół. Niestety felgi mają 8 cali szerkości, a opony założyłem 215/45 R18 i wyszedł lekki "naciąg" Taki trochę german style, który nijak nie pasuje do tego auta, ale nie jest duży, więc da się to przeżyć. Z drugiej strony to dobrze, bo gdyby opony były o standardowej dla tej średnicy felg szerokości, czyli 225 mogłyby na dołkach przycierać o dokładki:
|
|
|