To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

Bzyk_R1 - 02-06-2018, 22:02

Dobrze siedzi nie gadaj. Jak się kiedyś spotkamy to dasz mi przymierzyć te papcie. A ten pasek na szybie przedniej u góry to robiłeś czy był taki?
Hugo - 03-06-2018, 08:58

Bzyk_R1, nie ma tragedii, ale mogło być lepiej :wink: Spoko, możesz mierzyć, ale opony mają chyba za mały profil do O1...

Pasek na szybie przedniej jest naklejony od zewnątrz z czarnej folii. Niestety po 5 latach wygląda tragicznie (folia popękała w kilku miejscach, jest porysowana od wycieraczek i pomarszczona od słońca). Niedługo będzie oderwana i naklejona nowa, ale od wewnątrz szyby.

Bizi78 - 03-06-2018, 09:28

Hugo, dawaj taki będzie kozak 8) .

Co do kółek to jest fajnie :thumbright: .

Hugo - 03-06-2018, 09:42

Bizi78, ale klimacik :mrgreen:
Krzyzak - 03-06-2018, 13:05

No co ty - "Zmienników" nie oglądałeś?
http://zmiennicy.com

tresorex - 04-06-2018, 19:55

Brakuje dekielków z diamentami :)
Hugo - 04-06-2018, 19:59

tresorex napisał/a:
Brakuje dekielków z diamentami
Właśnie nie chciałem już takich :mrgreen:
areksz121 - 05-06-2018, 00:20

Hugo, jesteś miszcz :twisted: :mrgreen: Gratulacje wytrwałości, niech mówią co chcą - mnie się podobuje :wink:
abdul - 05-06-2018, 20:09

A ja powiem tak. Jak dla mnie najpiękniejszy Galant w całej Polsce bez dwóch zdań!!! 8)
Bzyk_R1 - 05-06-2018, 21:23

No właśnie jak to jest? Macie swój ranking galantów? Kto jest posiadaczem tego naj?
larelijux - 05-06-2018, 22:02

Bzyk_R1, jakbym miał oddawać głos w plebiscycie, to oddałbym właśnie na tego :D

Jest dużo ładnych Galantów, ale żaden chyba nie jest tak zadbany jak ten... Jak widzę po dacie to już 6 lat posiadania przez Hugo w tym roku minie, a skubany nadal wygląda jak nowy. A z tymi dokładkami wygląda jakby dopiero przycumował w porcie przyprowadzony z Japonii :mrgreen:

Hugo - 05-06-2018, 22:08

abdul, nie no, teraz to się zawstydziłem :oops: Nie wiem czy najładniejszy, ale na pewno dość indywidualny projekt i spełnienie jakichś tam moich marzeń...
Hugo - 05-06-2018, 22:14

Bzyk_R1 napisał/a:
Macie swój ranking galantów? Kto jest posiadaczem tego naj?
Nie ma, ale to chyba nie ma sensu, bo każdy ma swój gust, więc jednemu podoba się 100% oryginał, a drugiemu taki jak mój :wink:
larelijux napisał/a:
Jak widzę po dacie to już 6 lat posiadania przez Hugo w tym roku minie, a skubany nadal wygląda jak nowy
On dopiero teraz wygląda "jak nowy", na początku aż tak kolorowo nie było, ale stopniowo, małymi kroczkami wygląda jak wygląda :wink: I pamiętaj, że na zdjęciach nigdy wszystkiego nie widać, jakaś wgniotka parkingowa czy ryska się znajdzie :D

Tak czy inaczej cholernie miło się robi jak ktoś docenia wkład pracy włożony tak naprawdę trochę bezsensownie w starego rupcia.

areksz121 - 06-06-2018, 01:15

Hugo napisał/a:
Tak czy inaczej cholernie miło się robi jak ktoś docenia wkład pracy włożony tak naprawdę trochę bezsensownie w starego rupcia.

Z tym rupciem nie jesteś sam :wink: Czasem wściekam się na swojego o nic, choć jeszcze starszy jest, ale naprawiając wszystkie inne łupy i ulepy wsiadam do niego, przekręcam kluczyk i dociera do mnie, że jest super i kochany, i że to ja go po prostu czasem zaniedbuję :oops: Ehhh :mrgreen:

Już niejednemu mówiłem że jeżdżę starym rupciem, ale będę w niego pchać grosz dopóki nie zabronią jeździć po publicznych drogach :wink:

Hugo - 16-06-2018, 22:22

Nie dawało mi spokoju to, że gdy wygłuszałem Gala to zamiast pianką kauczukową okleiłem od wewnątrz tapicerki drzwi dużo cięższymi matami butylowymi GMS. Z tego powodu tapicerki były bardzo ciężkie i czasami trzeszczały na nierównościach (szczególnie zimą i w upale). Ponadto drzwi pod tapicerką, z chęci zaoszczędzenia kasy, okleiłem najtańszymi, sztywnymi, pękającymi i bardzo ciężkimi matami bitumicznymi.

Tapicerki oklejone matami butylowymi GMS:

Drzwi oklejone matami bitumicznymi:

Z tego powodu już teraz bez półśrodków wymieniłem na drzwiach maty bitumiczne na maty butylowe STP Gold Silver:

A maty butylowe GMS na tapicerkach wymieniłem na piankę kauczukową o grubości 6 mm:

Od razu drzwi zamykają się z lepszym, bardziej głuchym dźwiękiem i zupełnie inaczej gra muzyka, szczególnie bas stał się głębszy.