Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
Bzyk_R1 - 02-06-2018, 22:02
Dobrze siedzi nie gadaj. Jak się kiedyś spotkamy to dasz mi przymierzyć te papcie. A ten pasek na szybie przedniej u góry to robiłeś czy był taki?
Hugo - 03-06-2018, 08:58
Bzyk_R1, nie ma tragedii, ale mogło być lepiej Spoko, możesz mierzyć, ale opony mają chyba za mały profil do O1...
Pasek na szybie przedniej jest naklejony od zewnątrz z czarnej folii. Niestety po 5 latach wygląda tragicznie (folia popękała w kilku miejscach, jest porysowana od wycieraczek i pomarszczona od słońca). Niedługo będzie oderwana i naklejona nowa, ale od wewnątrz szyby.
Bizi78 - 03-06-2018, 09:28
Hugo, dawaj taki będzie kozak .
Co do kółek to jest fajnie .
Hugo - 03-06-2018, 09:42
Bizi78, ale klimacik
Krzyzak - 03-06-2018, 13:05
No co ty - "Zmienników" nie oglądałeś?
http://zmiennicy.com
tresorex - 04-06-2018, 19:55
Brakuje dekielków z diamentami
Hugo - 04-06-2018, 19:59
tresorex napisał/a: | Brakuje dekielków z diamentami | Właśnie nie chciałem już takich
areksz121 - 05-06-2018, 00:20
Hugo, jesteś miszcz Gratulacje wytrwałości, niech mówią co chcą - mnie się podobuje
abdul - 05-06-2018, 20:09
A ja powiem tak. Jak dla mnie najpiękniejszy Galant w całej Polsce bez dwóch zdań!!!
Bzyk_R1 - 05-06-2018, 21:23
No właśnie jak to jest? Macie swój ranking galantów? Kto jest posiadaczem tego naj?
larelijux - 05-06-2018, 22:02
Bzyk_R1, jakbym miał oddawać głos w plebiscycie, to oddałbym właśnie na tego
Jest dużo ładnych Galantów, ale żaden chyba nie jest tak zadbany jak ten... Jak widzę po dacie to już 6 lat posiadania przez Hugo w tym roku minie, a skubany nadal wygląda jak nowy. A z tymi dokładkami wygląda jakby dopiero przycumował w porcie przyprowadzony z Japonii
Hugo - 05-06-2018, 22:08
abdul, nie no, teraz to się zawstydziłem Nie wiem czy najładniejszy, ale na pewno dość indywidualny projekt i spełnienie jakichś tam moich marzeń...
Hugo - 05-06-2018, 22:14
Bzyk_R1 napisał/a: | Macie swój ranking galantów? Kto jest posiadaczem tego naj? | Nie ma, ale to chyba nie ma sensu, bo każdy ma swój gust, więc jednemu podoba się 100% oryginał, a drugiemu taki jak mój larelijux napisał/a: | Jak widzę po dacie to już 6 lat posiadania przez Hugo w tym roku minie, a skubany nadal wygląda jak nowy | On dopiero teraz wygląda "jak nowy", na początku aż tak kolorowo nie było, ale stopniowo, małymi kroczkami wygląda jak wygląda I pamiętaj, że na zdjęciach nigdy wszystkiego nie widać, jakaś wgniotka parkingowa czy ryska się znajdzie
Tak czy inaczej cholernie miło się robi jak ktoś docenia wkład pracy włożony tak naprawdę trochę bezsensownie w starego rupcia.
areksz121 - 06-06-2018, 01:15
Hugo napisał/a: | Tak czy inaczej cholernie miło się robi jak ktoś docenia wkład pracy włożony tak naprawdę trochę bezsensownie w starego rupcia. |
Z tym rupciem nie jesteś sam Czasem wściekam się na swojego o nic, choć jeszcze starszy jest, ale naprawiając wszystkie inne łupy i ulepy wsiadam do niego, przekręcam kluczyk i dociera do mnie, że jest super i kochany, i że to ja go po prostu czasem zaniedbuję Ehhh
Już niejednemu mówiłem że jeżdżę starym rupciem, ale będę w niego pchać grosz dopóki nie zabronią jeździć po publicznych drogach
Hugo - 16-06-2018, 22:22
Nie dawało mi spokoju to, że gdy wygłuszałem Gala to zamiast pianką kauczukową okleiłem od wewnątrz tapicerki drzwi dużo cięższymi matami butylowymi GMS. Z tego powodu tapicerki były bardzo ciężkie i czasami trzeszczały na nierównościach (szczególnie zimą i w upale). Ponadto drzwi pod tapicerką, z chęci zaoszczędzenia kasy, okleiłem najtańszymi, sztywnymi, pękającymi i bardzo ciężkimi matami bitumicznymi.
Tapicerki oklejone matami butylowymi GMS:
Drzwi oklejone matami bitumicznymi:
Z tego powodu już teraz bez półśrodków wymieniłem na drzwiach maty bitumiczne na maty butylowe STP Gold Silver:
A maty butylowe GMS na tapicerkach wymieniłem na piankę kauczukową o grubości 6 mm:
Od razu drzwi zamykają się z lepszym, bardziej głuchym dźwiękiem i zupełnie inaczej gra muzyka, szczególnie bas stał się głębszy.
|
|
|