To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Proton Rally

mkm - 22-03-2020, 13:25

na tym zderzaku dopiero widać ile proton podciął maskę :D
Jakie barwy w tym sezonie? Mała wlepeczka MM lub MMDzieciom, gdzieś się przytuli czy powierzchnia już wyceniana w centymetrach kwadratowych?

Czy kierowca już w pełni sił i w pełnej sprawności?
Wywiad wśród konkurencji zrobiony?
:P

Fragu - 22-03-2020, 16:38

Zderzak, błotniki z Colta...do tego czekam na przesyłkę maski z laminatu na wzór tej z Colta :D

Oklejka przodu się zapewne trochę zmieni, ale generalnie barwy te sam, na naklejki miejsca styknie, muszę się do Firka odezwać :)

Kierowcy do pełni sił to brakuje z pół roku niestety, ale jestem dobrej myśli. Póki co zszedłem z masy więc to na plus :P

Przez wirusa sezon martwy, jeśli dobrze pójdzie to może się w maju ruszy coś :doubt:

mkm - 22-03-2020, 16:57

Panie! To zwykła żywica w dodatku krucha z roku bodajże 2008-ego, więc doklej krzyże na "żebrowaniu".
Podejrzewam, że kupiłeś dawne dzieło pewnego lubelskiego MM 8)

Fragu - 22-03-2020, 20:27

mkm, a no może tak być :D jak dotrze do mnie to pomacam...najważniejsze, że ok 8kg odejdzie z masy :)
mkm - 22-03-2020, 23:13

Fragu, masz jeszcze sporo kilo do wycięcia.

Ja jak dziurawiłem Maluchy i Łady to ciąłem szlifierką otwory 15x15cm i zalepiałem żywicą na włóknie.
Oczywiście z głową i uważając na wzmocnienia - jak wiesz niektóre muszą zostać.
Sporo do ugrania jest na dachu (poszyciu) (Colt wychodził z rolldachem, więc można się bawić), a każdy gram zdjęty z dachu to przesunięcie środka ciężkości i poprawa prowadzenia.

Tylko najpierw sprawdź regulamin, bo mnie w końcu łady z pociętą podłogą do imprez już nie dopuszczali mimo idealnego kamuflażu, a jak puścili to ktoś oprotestował i była dyskwalifikacja :wink:

Fragu - 24-03-2020, 19:55

mkm, niestety tak nie mogę działać :D Nie przeszedł bym badań pod SKJS.
Generalnie w tym momencie ciężko będzie już coś zrzucić, zostają kosztowne tematy:
szyby FIA z poliwęglanu, aluminiowe wahacze przednie, lekkie kute felgi, akumulator żelowy - malutki.

Myślę, że póki co to odpuszczę i zacznę konkretniej myśleć o szperunku :roll:

mkm - 24-03-2020, 22:51

Fragu, cały poliwęglan ma być certyfikowany czy tylko "wokół" kierowcy?

Nie studiuję już regulaminów, ale jak oglądam czasem filmiki z jakiś imprez to są cięte sztuki :wink:

Felgi obowiązkowo! To chyba była największa i najbardziej odczuwalna różnica w prowadzeniu jaką pamiętam po przejściu z alu na magnez.

Fragu - 25-03-2020, 07:35

mkm, poliwęglan homologowany wszędzie prócz przedniej szyby może być. Albo on, albo seryjne szyby.

Z felg zdaje sobie sprawę, masa nieresorowana...one plus alu wahacze zrobiły by robotę, ale niestety to bardzo duże koszty :/

Realnie do zrzucenia mam jeszcze 6kg z moich drzwi. Z pasażera dokładnie też 6kg zeszło. Wiąże się to jednak z brakiem otwierania szyby więc musi poczekać na wlot dachowy żeby się nie ugotować :)

Krzyzak - 25-03-2020, 18:46

A z brzucha? :P
Fragu - 25-03-2020, 19:00

Krzyzak, już w szpitalu schudlem 10kg...więc zaraz znikne ;)

Dziś błotniki i zderzak w podkładzie...i tuning lamp ;)

mkm - 25-03-2020, 21:32

uuuu panie... to jakiś konkurs elegancji się szykuje, a nie rajdówka 8)
Fragu - 25-03-2020, 21:59

mkm napisał/a:
uuuu panie... to jakiś konkurs elegancji się szykuje, a nie rajdówka

Do pierwszej potrąconej szykany :D ...dobrze się sprawuje to niech ma, z resztą to wszystko i tak szprejopaint :lol:

Fragu - 27-03-2020, 19:56

No to lecę dalej 😁
Przy okazji serii prac wpadla wydajniejsza chłodnica układu wspomagania, wymienię też płyn na Mobil atf 320.
Zamontowany Oli Catch Tank żeby w dolocie było czysto.
Błotniki i zderzak pomalowane. Powoli zabieram się za hamulce :twisted:

Pierwszy przewód w oplocie założony:

Fragu - 02-04-2020, 16:00

Dalsze postępy prac :wink:

1. hamulce praktycznie całe poskładane, odświeżone, przesmarowane. Tylne zaciski od poliftowej Carismy/S40 + 4 przewody w oplocie Hel.

2. porównanie wielkości tylnych klocków:

3. stożek odgrodzony od ciepłego powietrza w komorze silnika

Fragu - 23-04-2020, 12:41

Auto poskladane, nie bardzo jest co więcej robić, a sezon martwy. Podobno jest szansa na imprezy po wprowadzeniu III etapu przez premiera...zobaczymy. Póki co planuje się wybrać na hamownie.