Outlander I Ogólne - CB w nowym Outku
xwaldek66 - 18-03-2010, 00:33
Ja od początku mam Presidenta we wnęce pod gałkami od nawiewu i trifleksa na dachu. Wystarcza w zupełności żeby zapytać o drogę i usłyszeć o miśkach. No i nie kusi tak bardzo, bo nie wszyscy czają, że mam CB...
papcio - 24-03-2010, 09:25
Intek H-530
Zastanawiam się nad takim zestawem
http://www.allegro.pl/ite...fv_rzeszow.html
zmieści sie w podłokietniku - wydaje sie że ma same plusy
macie jakieś przemyslenia na temat takiego rozwiazania?
kaniak - 26-03-2010, 21:38
Do tego radiotelefonu powinieneś dokupić antenę zewnętrzną. Radia ręczne zawsze mają słabszą moc o tradycyjnych. Jeżeli planujesz używać CB także w terenie to może zakup będzie udany. Myśląc tylko o wykorzystaniu w samochodzie myślę, że warto zastanowić się nad zakupem mocniejszego radia.
papcio - 27-03-2010, 10:51
kaniak napisał/a: | Do tego radiotelefonu powinieneś dokupić antenę zewnętrzną. Radia ręczne zawsze mają słabszą moc o tradycyjnych. Jeżeli planujesz używać CB także w terenie to może zakup będzie udany. Myśląc tylko o wykorzystaniu w samochodzie myślę, że warto zastanowić się nad zakupem mocniejszego radia. |
bezapelacyjnie zewnetrzna antena. ta co jest przy radyjku to do uzycia tylko na wolnym terenie
zaletą jest mobilność - co prawda nie mam chwilowo pomyslu gdzie bede uzywal
ale zawsze latwiej zabrac cos takiego z samochodu niz cale radio
pozdrawiam
Paweł
p.s. zdam relację jak kupie
Steff - 04-04-2010, 14:37
ja mam floridę i sobie chwale bez porównania to metrowego hustlera
andkul2 - 07-04-2010, 12:56
ja mam gruszke Cobra 75 WX ST , antene President Ohio 850 mm i od 3 lat zero mandatów
Anonymous - 27-05-2010, 12:49
Witam
Właśnie montuje TRIFLEX i odkręcając starą antene widze 2 kable jedern to od radia a drugi ? (masa)
Proszę o podpowiedz
krzychu - 27-05-2010, 15:02
drugi to +12V do przedwzmacniacza w antenie fabrycznej. W triflexie nie ma wzmacniacza. Ja testowałem abasco jakiś wzmacniacz i zależnie od tego czy było dobre radio samochodowe to nie dawał nic jak gorsze to coś tam lepiej było na chwilę obecną wymontowałem go.
fufaj3 - 27-05-2010, 15:36
Dzięki
ale na tej nowej antenie(TRIFLEX) to mi tylko RMF FM łapie a reszta szumi ze sie słuchac nie da
Hiszpan - 27-05-2010, 15:39
Sprawdź czy aby na pewno wszystko dobrze podłączyłeś. U mnie odbiór radia się nie zmienił.
andkul2 - 27-05-2010, 16:01
a mnie jakiś złodziej w ciagu pół roku już 2 anteny na magnez podprowadził ,
kabel ucięty zywcem ,kupiłem krótką za 120 zł to moze szybciej bedę chowł do bagażnika
Edit by Hiszpan:
8.3 Na forum nie piszemy wulgaryzmów. Wykropkowany wulgaryzm - nadal jest wulgaryzmem.
mitsu00 - 27-05-2010, 16:06
andkul2 napisał/a: | a mnie jakiś sku...el w ciagu pół roku już 2 anteny na magnez podprowadził ,
kabel ucięty zywcem ,kupiłem krótką za 120 zł to moze szybciej bedę chowł do bagażnika |
Mnie też i teraz nigdy nie zostawiam anteny na noc na dachu.
fufaj3 - 27-05-2010, 20:15
Witam
Mnie tez zaiwanili
i dlatego kupiłem Triflex
Ale się dowiedziałem że kolesia złapali
I teraz sie zastanawiam czy isc zgłosic na Policje kradziez
[ Dodano: 27-05-2010, 20:34 ]
a co do montazu to wszystko zgodnie z instrukcja
tylko moze przez ta przejsciowke jest slaby odbior
jutro podjade do elektryka moze cos poradzi a moze trzeba kupić jakiś wzmacniacz
kaniak - 06-06-2010, 20:57
Czy może ktoś z Was wie jak odkręcić plastik przy klapie od bagażnika? Chodzi mi o to, żeby przymocować do niego kawałek metalu i tym samym zwiększyć miejsce do przyczepienia anteny na magnes. Z tego co się orientowałem, to są 4 śrubki, ale ich odkręcenie nadal nie wystarczy. Poza tym tam jest jeszcze światło stop, więc trzeba by także je jakoś zdemontować. Jeśli coś wiecie na ten temat to bardzo chętnie posłucham! Pozdrawiam
papcio - 08-06-2010, 14:04
Cytat: |
pozdrawiam
Paweł
p.s. zdam relację jak kupie |
no i kupiłem Harry III + antena prezident Missouri
radyjko małe, mieści sie spokojnie i pod regulacja klimatyzacji i w podłokietniku
a antena z małym magnesikiem spokojnie mieści się na metalowej części klapy - trzeba pamiętać przy otwieraniu - antena zawadza o dach
pozdrawiam
Paweł
|
|
|