To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Polecane warsztaty/mechanicy Warszawa.

m6riano - 01-03-2011, 14:18

550 za co :?:
Bartek - 01-03-2011, 18:44

lippi, z blacharzami/lakiernikami jest jak z garniturami. Jak chcesz kupić garnitur dobry i tani, to musisz kupić dwa. Profesjonalny warsztat lakierujący w komorze i sprzętem za pół bańki, używając porządnych materiałów, nie pomaluje Ci zderzaka za stówę. A na dodatek, jak coś pójdzie nie tak - bez najmniejszego szemrania poprawi.

Najlepszy przykład moja przygoda z serwisem blacharskim Toyota Wiśniewski w Mościskach. Pacjent Legnum kolor biała perła, problem wjazd w tyłek. Na nowym zderzaku tylnym po pół roku złuszczył się lakier na powierzchni 5 cm2. Bez najmniejszego gadania, podstawiłem, pomalowali cały jeszcze raz, wysprzątali auto ze stanu sodomia i gomoria (2 miesiące prawie 15 000 km w trasach) do stanu fabryka i na dodatek jak przyjechałem za wcześnie po samochód, to stał już gotowy do odbioru.
Czy jest to drogi warsztat - przygotowanie i pomalowanie na mój koszt 7 elementów (maska, zderzak przedni, błotnik prawy przód, prawe drzwi przód i tył, tylny błotnik + poszerzenia 4 szt. jako jeden element) też oscylowało w granicach 500 zł (brutto z fakturą oczywiście) pozostawiam do oceny, jedno jest pewne zrobili to jak fabryka.

lippi - 01-03-2011, 21:34

m6riano napisał/a:

550 zl netto za wymianę (demontaz sterego/montaż nowego) przedniego zderzaka na nowy i lakierowanie nowego zderzaka w calości. oczywiscie nowy zderzak sam zalatwiam.

w sumie to chyba jak ze wszystkim... chcesz miec lepsza jakosc to zaplac wiecej;/

glina - 02-03-2011, 11:06

Chronologicznie:

1) wymiana gumy od wahacza + kilka waznych dla mnie ciekawostek
-Maretzky85

2) Wydechy (srodkowy+tylny), wymiana filtrow, ogledziny, niezliczone porady i informacje:
-Piwor (+za niesamowite zaangazowanie w to co robi)

3) Wydechy:
ul. Poniatowskiego 51, 05-220 Zielonka k/Warszawy firma nazywa się AUTO-STACH
telefony: 22 781-89-92 i 22 771-92-79.
Zrobili mi na miejscu portki od zera, cenowo bardzo w porzadku

Polecam :)

jeszcze dzis lece odebrac od Autovoltu po poludniu auto to zobaczymy czy druga wizyta tez bedzie udana :)

m6riano - 02-03-2011, 11:32

lippi napisał/a:
m6riano napisał/a:

550 zl netto za wymianę (demontaz sterego/montaż nowego) przedniego zderzaka na nowy i lakierowanie nowego zderzaka w calości. oczywiscie nowy zderzak sam zalatwiam.

w sumie to chyba jak ze wszystkim... chcesz miec lepsza jakosc to zaplac wiecej;/

śmiechu warte...to tak samo jak kiedyś wiozłem jednego typa z jakiegoś warsztatu(kątem oka zobaczyłem że naprawiają zderzaki), oczywiście zagadnąłem i wziąłem numer, powiedział przyjedź dogadamy sie.
Podjechałem matki focusem bo miał dziure w tylnym zderzaku i lekko pęknięty przedni.
Za zdjęcie poklejenie oraz pomalowanie krzykneli 400 zł/szt(za tyle samo można kupić nówka funkiel na allegro i to w kolorze)

ps. zadzwoń na nowodworską ja tam za 4 elementy (w tym zderzak) zapłaciłem jakieś dwa lata temu 700zł

lippi - 02-03-2011, 13:16

m6riano napisał/a:
lippi napisał/a:
m6riano napisał/a:

śmiechu warte...to tak samo jak kiedyś wiozłem jednego typa z jakiegoś warsztatu(kątem oka zobaczyłem że naprawiają zderzaki), oczywiście zagadnąłem i wziąłem numer, powiedział przyjedź dogadamy sie.
Podjechałem matki focusem bo miał dziure w tylnym zderzaku i lekko pęknięty przedni.
Za zdjęcie poklejenie oraz pomalowanie krzykneli 400 zł/szt(za tyle samo można kupić nówka funkiel na allegro i to w kolorze)

ps. zadzwoń na nowodworską ja tam za 4 elementy (w tym zderzak) zapłaciłem jakieś dwa lata temu 700zł

na nowodworskiej 350 zl brutto;)
mozesz cos wiecej powiedziec mi o tym warsztacie? chodzi mi o profesjonalizm. jak to wyglada. czy maja jakies profesjonalne sprzety/komory, czy jest to moze jakis warsztacik przydomowy? Cena zachecająca, obawiam sie tylko o jakosc.

m6riano - 02-03-2011, 13:55

trzy i pół stówy za zderzak? to nie polecam w taki razie..ten warsztat mógłbym zaliczyć raczej do tanich niż do dobrych, tak więc za takie pieniądze to nie polecam.
ps. na masce wyszły mi już małe purchelki (chcesz to przyjedź na spot i sprawdź) a ze zderzaka w jednym miejscu zszedł już lakier (połamał się ale to inna historia)

glina - 02-03-2011, 14:39

autovolt szybko i sprawnie
niedzialajace okna naprawione przed spodziewanym czasem
znowu polecam :)

kotakot - 05-03-2011, 12:44

Również polecam AutoTW. Zrobiłem u nich przegląd - profesjanalnie i jakieś 2-3 razy taniej niż w ASO Auto GT (musiałem tam jeździć bo gwarancja). Polecam. Jedyny problem to b. długi termin oczekiwania na wolny termin.
Voltron - 16-03-2011, 09:52

Ja polecam lakiernika:

http://www.setniewski.pl/renowacja.html

Niestety firma nie jest tania ale są profesjonalni, obsługa klienta jest naprawdę taka jak powinna być.

Ja robiłem u nich reperaturki tylnych nadkoli. Z zakupem, wycięciem, wspawaniem i polakierowaniem 1000 zł. Element miał być pomalowany do połowy za 300 zł sztuka z racji opóźnienia w pracach pomalowano mi obydwa elementy w całości.

Z tego co się dowiadywałem za pomalowanie całego elementu chcieli 500 zł.

Do tego dostałem 2 lata gwarancji na obydwa elementy. W razie pojawienia się rdzy lub jakiś niedociągnięć mogę jechać w każdej chwili na poprawkę gratis...

POLECAM.

lippi - 16-03-2011, 19:28

Voltron napisał/a:
Ja polecam lakiernika:

http://www.setniewski.pl/renowacja.html

Niestety firma nie jest tania ale są profesjonalni, obsługa klienta jest naprawdę taka jak powinna być.

Ja robiłem u nich reperaturki tylnych nadkoli. Z zakupem, wycięciem, wspawaniem i polakierowaniem 1000 zł. Element miał być pomalowany do połowy za 300 zł sztuka z racji opóźnienia w pracach pomalowano mi obydwa elementy w całości.

Z tego co się dowiadywałem za pomalowanie całego elementu chcieli 500 zł.

Do tego dostałem 2 lata gwarancji na obydwa elementy. W razie pojawienia się rdzy lub jakiś niedociągnięć mogę jechać w każdej chwili na poprawkę gratis...

POLECAM.

dzieki za info.. chyba sie zdecytuje. blizej mojego miejsca zamieszkania.
wycenili moja wymiane zderzaka + lakierowanie na 450-500 zl netto.
w serwisie autokalbarczyk na ktory wczesniej bylem zdecydowany ta sama naprawa to koszt okolo 550 zl netto.

a jesli chodzi o sama jakosc naprawy? bez zastrzezen?

sterydzik - 17-03-2011, 11:02

To i ja powiem:

Mitcar - już tam nie jeżdże, po prostu ze względu na ceny. Wrażenia mam jednak pozytywne.
AutoTW - bardzo pomocni owszem, jednak niektóre ceny są z kosmosu np wymiana rozrzadu 1300pln to pomyłka, wystarczy powiedzieć, że się nie chce lub powiedzieć po prostu że taniej zrobią tu i tam. tak czy siak bardzo polecam ten serwis. Wkładają w prace mnóstwo serca.

Jeszcze coś: gdybyście mieli kiedyś problem z klimą w aucie to polecam Pana Królikowskiego pod nr telefonu: 601-980-587. Warsztat ma pod Okęciem, trudno trafić, ale przywiezie odwiezie, zrobi naprawdę fachowo no i weźmie za to śmieszne pieniądze. Pozatem robi klimatyzację nie tylko w autach ale i w domu (ok, głównie w domu:) ).

[ Dodano: 17-03-2011, 11:05 ]
Jeszcze prośba: krótko i na temat -- gdzie w normalnej cenie i fachowo wymienie rozrząd na południu wawy ?

m6riano - 17-03-2011, 15:39

W auto tw wymiana rozrządu w galu ponoć 350 zł, może z częściami 1300?
lippi - 17-03-2011, 21:16

m6riano napisał/a:
W auto tw wymiana rozrządu w galu ponoć 350 zł, może z częściami 1300?

ja dalem miesiac temu w tw auto 1700 zl za wymiane kompletnego rozrzadu + wymiana swiec w eclipse gts z 2003 r. nie wiem czy daloby sie taniej, nie sprawdzalem nigdzie indziej, ale jestem zadowolony z tego warsztatu i szczerze go polecam. mam do nich pelne zaufanie. widac ze nie naciagaja na zbedne naprawy. wszelkie naprawy wykonuja naprawde profesjonalnie.

m6riano - 17-03-2011, 21:36

Nie wiem..Boniu mi wczoraj mówił że w EA2W wymienił za 350zł