To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??

Anonymous - 10-10-2007, 09:31

Krzyzak napisał/a:
a ja od ponad miesiaca nie mam telewizora...

to na czym teraz stawiasz wazon z kwiatkami? :lol:

Na podstawie badań stwierdzono, że wystarczy aby mówca użył jednego słowa, które jest nieznane słuchaczowi, a wtedy słuchacz nie rozumie całego zdania.
Marcin_Krak, napisz, znaczenia których słów użytych w moim poscie nie znasz, to nie będę ich używał :lol:

Hubeeert napisał/a:
Wydaje mi się, że tamat zmierza po równi pochyłej do Śmietnika.

co mam zrobić, by szybko zwiększyć kąt nachylenia? :lol:

Aga - 10-10-2007, 10:03

akbi napisał/a:
Dla czerwonego elektoratu woda ognista jest czym najzupełniej normalnym ... jak herbata dla Ciebie czy dla mnie :badgrin:

mówisz o elektoracie LIDu?
jeśli tak to się z nim utożsamiam i czuję się obrażona, ponieważ alkoholu nie piję!
nie uogólniaj Akbi - jak często się tu na forum słyszy !

dla zwolenników UPR:
poglądy Koriwna-Mikke dot. niepełnosprawnosci

jak dla mnie to wyjątkowe chamstwo!

szczeslaw - 10-10-2007, 10:55

Aga napisał/a:
jak dla mnie to wyjątkowe chamstwo!

Aga, a słyszałaś może, co naprawdę powiedział tam Korwin? Bo ja nie.
W radiu Z zapowiedział pozwanie Dziennika do sądu - jeżeli nie miałby do tego podstaw, to pewnie takiego pozwu by nie zapowiadał...
http://www.tvn24.pl/0,1524281,wiadomosc.html

karolgt - 10-10-2007, 12:20

na rozluznienie Podsumowanie debaty
szczeslaw - 10-10-2007, 12:23

karolgt, już to wklejałem - strona 14 ;)
Ale jest świetne :D

Marcin-Krak - 10-10-2007, 13:34

CichyTom napisał/a:
Na podstawie badań stwierdzono, że wystarczy aby mówca użył jednego słowa, które jest nieznane słuchaczowi, a wtedy słuchacz nie rozumie całego zdania.
Marcin_Krak, napisz, znaczenia których słów użytych w moim poscie nie znasz, to nie będę ich używał :lol:

Kopiujesz tutaj jakieś badania - zapewne z kolejnej propagandowej PiSowskiej ulotki i nie mając argumentów próbujesz mnie obrazić :?:
Po raz kolejny kiedy nie wiesz co napisać postępujesz w ten sposób :roll: ale widać to cecha charakterystyczna dla wyznawców tej partii :P

LIST OTWARTY DO POLSKIEGO WYKSZTAŁCIUCHA PRZED WYBORAMI 2007 ROKU

Kod:
... W pewnym bowiem sensie jestem Pańskim duchowym i społecznym ojcem: nie ja Pana stworzyłem, istniał Pan i istnieje niezależnie ode mnie, ale nikt nie może mi odmówić tego, że to ja Pana odkryłem i nazwałem. A czyż nazwanie - i to takie które weszło w językowy i społeczny krwioobieg - nie jest w jakimś stopniu powoływaniem do życia, do pełni istnienia? ...

Jak tak dalej pójdzie to się okaże, że za stworzeniem świata może też stał układ :?: :roll:

czekoladka_1981 - 10-10-2007, 14:40

Jasne że LID
Anonymous - 10-10-2007, 14:47

Marcin-Krak napisał/a:
Kopiujesz tutaj jakieś badania - zapewne z kolejnej propagandowej PiSowskiej ulotki i nie mając argumentów próbujesz mnie obrazić
Po raz kolejny kiedy nie wiesz co napisać postępujesz w ten sposób ale widać to cecha charakterystyczna dla wyznawców tej partii

po pierwsze - nie kopiuję tylko przytaczam z pamięci, której w wersji szczątkowej jestem szczęśliwym posiadaczem
po drugie - przed tymi wyborami nie przeczytałem jeszcze do tej pory żadnej propagandowej ulotki - natomiast przyznaję się do stworzenia kilku i to dla różnych opcji politycznych, bo jak już kiedyś tu napisałem, polityką się nie interesuję
po trzecie - to nie brak argumentów, to po prostu ręce mi opadły jak czytałem Twój komentarz, bo dowodził on wyłącznie tego, że rozmawiamy o dwóch różnych sprawach, ja próbowałem pokazać braki warsztatowe przy tworzeniu materiałów reklamowych PO, natomiast widzę po Twoim komentarzu że nie potrafisz wyjść z okopów wybranej przez Ciebie partii - w sumie nie mój problem
i wreszcie po czwarte - ja rozumiem że dla Ciebie nie jest zagadką wysokie i wciąż umacniane prowadzenie jednej partii w rankingach mimo tak ogromnej fali krytyki ze wszystkich stron. Ja spróbowałem pokazać przyczynę takiego stanu wg swoich obserwacji i porównań dwóch tak różnych konwencji partyjnych.

Marcin-Krak napisał/a:
Miałem naprawdę mocne postanowienie już tu nie pisać :!:

Ale:
CichyTom napisał/a:
spotkania w salach - publiczność z przodu - każdy ma większe lub mniejsze wrażenie, że przemawiający mówi właśnie do niego, ale wrażenie takie ma także telewidz, bo obraz jest transmitowany tylko z takiego ujęcia, jakiego życzy sobie reżyser przedstawienia - przemawiający nie kręci głową, mówi cały czas "w przód" sprawiając wrażenie pewności wypowiadanych kwestii
CichyTom napisał/a:
użyte przez PiS statyczne tło z młodych, ładnych ludzi to jest idealne uzupełnienie wystąpienia starszych mówców.

No to co są ludzie za nim czy nie :roll:
Sam odpowiem PiS ma młodych ludzi w du**e :!: A nie są tłem.

Widzę że nie oglądałeś tych konwencji, więc masz pełne prawo o nich dyskutować :lol:
W konwencji PIS jako tło ustawione były 3 czy 4 rzędy młodych ludzi. Do nich Kaczyński nie przemawiał. On prostym zabiegiem pokazywał, że mówi w ich imieniu do zgromadzonych ludzi i do kamer tv.
Marcin-Krak napisał/a:

CichyTom napisał/a:
- nikt nie czyta z kartki - niestety język pisany różni się od mówionego, o czym najdobitniej przekonał się Wałęsa

Wolę żeby czytali niż gadali brednie i banialuki - np. N.Rokita

widzem że w kfestii manipulacji tłumem jesteś wyborowym specjalistom -zdaje się, że tego samego zdania są sztabowcy PO niestety
Marcin-Krak napisał/a:

Cytat:
boss występuje na końcu - publiczność rozgrzewają jego pomocnicy- przedmówcy, bo tu nie chodzi o to żeby osoba jako lider musiała mówić jako pierwsza, jako pierwsza to ona ma być w dniu wyborów, publiczność najlepiej pamięta tych którzy powiedzieli coś mądrego, co do nich trafiło, albo tych co wystąpili na końcu - czasami te dwie rzeczy nawet się pokrywają :lol:

Już wszyscy mają dość i go nie słuchają ;) Kaczyński mówi mądre rzeczy - takie jak chce usłyszeć jego elektorat - a nie o sprawach całego państwa

comentage jak wyżej :lol:
Marcin-Krak napisał/a:

CichyTom napisał/a:
czas spotkania - idealny dla swojego obecnego i potencjalnego elektoratu - godziny popołudniowe - rano elektorat jest w kościele, a poza tym z powodu już wymienionego powyżej, widz zapamiętuje lepiej tego, który mówi jako ostatni, a konwencje PiS są po spotkaniach PO

:mrgreen: :mrgreen:
To mnie rozbawiło. W czyich rękach jest TVP :?: Wtedy już by wogóle PO nie było w telewizji publiczno-prywatnej. Co było z relacją choćby jak Tusk był w Irlandii :?:

naprawdę zrozumiałeś przesłanie tekstu? jeśli chodzi o konwencje to transmitowała je na żywo tvn24 :mrgreen: moja ulubiona tv
Marcin-Krak napisał/a:

CichyTom napisał/a:
lider partyjny powinien mieć charyzmę, nie powinien być byle jaki - inaczej mówiąc - każdy powinien go móc w łatwy sposób np. sparodiować - bez tego, to szkoda kasy na wybory

Tak :!: Pełna zgoda. Najlepiej jak ma charyzmę naszego premiera i styl przemawiania a'la dyktator, fanatyk z superowym cmokaniem :twisted: (nie mogłem sobie tego odmówić)

no niestety przy nijakim Tusku Kaczyński ma charyzmę - swoją drogą ciekawe jak będzie wyglądała konfrontacja piątkowa
Marcin-Krak napisał/a:

CichyTom napisał/a:
Natomiast wolałbym żebyś podzielił się z nami swoją opinią dotyczącą powodów tego, że w ostatnich dniach znowu PiS ucieka PO w sondażach. Ja po tym co widziałem w niedzielę mam swoją wersję. A Ty?

Pozwolę sobie odpowiedzieć, a raczej się powtórzyć z tym , co powiedział Kurski o "ciemnym ludzie". Przykre, że ponad 30% z 30% uprawnionych do głosowania nie widzi pewnych rzeczy :wink:

Ty mówisz że to przykre, a ja mówię, że to tylko wynik pracy sztabowców partyjnych jednej partii i braku pracy sztabowców drugiej,
Ty powtarzasz jakieś banialuki że ciemny lud nie widzi, a ja próbuję pokazać, że ten niby światły lud widzi niewiele więcej
Marcin-Krak napisał/a:

Jakich :?: Nie będę powtarzał - bo już było o tym dużo, ale nie chcę żyć w kraju gdzie Trybunał Konstytucyjny i niezawisłość sądów to cyrk na kółkach.

Szczerze :?: Modlę się o jedno - żeby nie spełniło się co podało Wprost, że PiS może rządzić samodzielnie :twisted: Wtedy faktycznie nie będzie już miał kto zgasić światła :(

Aha, cieszę się że zwolennik PiS-u dostrzega że w PO są poważni ludzie, bo w PiS-ie to zaczyna być z tym krucho :P

i tutaj też kolejny raz mijasz się z prawdą, bo akurat żadna z tych partii nie zasługuje na mój głos :P :mrgreen: :lol:

Marcin-Krak - 10-10-2007, 17:08

CichyTom napisał/a:
polityką się nie interesuję

To zastanawiam się po co piszesz :?: Bo jak widzę to nie przeszkadza Ci to, co chce zrobić PiS i to w jaki sposób do tej pory rządził (a raczej tego nie robił). Poza tym gratuluję Ci dobrego samopoczucia i nie widzę sensu dalszej rozmowy z Tobą, bo jeśli za
CichyTom napisał/a:
banialuki
uważasz to - że na PiS w większości głosują ludzie nie mający bladego pojęcia o polityce i o tym, co ta partia chce zrobić w kraju.
Aha i nie jestem w okopach żadnej partii - jak już pisałem nie chcę dłużej znosić rządów PiS-u :!: Którego przewodniczący wg Ciebie
CichyTom napisał/a:
prostym zabiegiem pokazywał, że mówi w ich imieniu do zgromadzonych ludzi i do kamer tv.

w ich imieniu - czyli młodych ludzi

maxwell61 - 10-10-2007, 17:22

zgadzam się z Marcin-Krak, ... niedługo będziemy wchodzić do kafejek internetowych i trzeba bedzie dac do spisania dowód osobisty oraz włascicel bedzie notowal kto kiedy i o ktorej no i przy ktorym kompie siedzial!!! bo przecież trzeba wiedzić co robił i co sprawdzał niewspominając czy nie napisał cos na kaczki!... obecnie boję sie nawet rozmawiac przez telefon, bo cholera wie co w nim siedzi albo kto z boku stoi :twisted: ... sparaliżowali ten kraj a teraz mowią że dla jego dobra, bo zrobili fetę jak zamkneli Kaczmarka...jestem ciekaw ile osob z PiS'u jest skorumpowanych??!!....nie trawię ich obietnic, bo póki co nic dla przyszłości tego kraju nie zrobili!!!...pozdrawiam
Hubeeert - 10-10-2007, 17:26

Marcin-Krak, przeczytaj jeszcze raz to co napisał Cichy. On Cię nie atakuje ani tez nie za bardzo popiera PiS (Tfu!) tylko wyjasnia co i jak sie robi, żeby te wybory wygrać. Jak Donaldo Tusko Impotencjo Nieprzerwano dalej tak będzie prowadził kampanię to PiS będzie rządził do śmierci usranej mojej w Polsce.
Marcin-Krak - 10-10-2007, 18:28

Cytat:
Marcin-Krak, przeczytaj jeszcze raz to co napisał Cichy.

Jakoś specjalnych problemów z czytaniem nie miałem, a że czasem rozumiem coś inaczej niż autor miał na myśli :?: Niech się autor bardziej stara :P
Hubeeert napisał/a:
On Cię nie atakuje

Tak jak Kaczyński w swoich wypowiedziach też nikogo nie atakuje :wink:
Hubeeert napisał/a:
ani tez nie za bardzo popiera PiS

A jakby się cofnąć wstecz- to można odnieść inne wrażenie ;)
Hubeeert napisał/a:
tylko wyjasnia co i jak sie robi

i ja odpowiedziałem na to, co napisał pod adresem PO- może nie mam racji- ale jak na razie jeszcze jest wolność słowa, choć już manipulowana
Hubeeert napisał/a:
Jak Donaldo Tusko Impotencjo Nieprzerwano

To jest niesmaczne :P Tak samo jak użyte przeze mnie kiedyś określenie "pisiorki" i "pisuary" - ja w trosce o zdrowie żołądka kilku Mitsumaniaków przeedytowałem posta :P

Hubeeert napisał/a:
o PiS będzie rządził do śmierci usranej mojej w Polsce.

I dlatego najlepiej nie głosować :P

Anonymous - 10-10-2007, 19:00

Moim zdaniem PO zyskało by jakby her Tusk odszedł bo on jest za miękki, idealny kandydat na ambasadora ale nie polityka........................ a pisuar i tak wygra te wybory(mam nadzieje że sie mylę :mrgreen: )
Hubeeert - 10-10-2007, 19:13

Marcin-Krak, wyrwałeś z kontekstu zdania. Czy to już jest manipulacja? :?
Marcin-Krak - 10-10-2007, 19:34

Hubeeert, po prostu odpowiadałem po kolei na to, co napisałeś do mnie.
Dokonałem tylko rozbioru zdań, które napisałeś, nie zmieniając kontekstu, ani nim nie manipulując.
A jeśli podam przykład kto tutaj jest mistrzem manipulacji i wyrywania z kontekstu to przeczytam, że kogoś atakuję i czynię wycieczki osobiste :roll:

Poza tym z okazji urodzin jeszcze raz najlepszego i nie chcę
Hubeeert napisał/a:
Wydaje mi się, że tamat zmierza po równi pochyłej do Śmietnika.
aby to się stało - bo wtedy znów rozgorzeje dyskusja na ten temat i znów będą ankiety itp itd ;)