Nasze Miśki - VR4 by roch_27
Matejko - 28-10-2008, 11:46
sa 2 glowne plusy anglika - 1. szybsze dostarczenie do polski - przekladka to 2-3 dni gora, do tego z tylu masz swiatla euro - ale pewnie i tak tydzien by ci zabralo zalezenie jakis ledow, przod sa chyba przestawiane w audi,
2. 2.5tdi
zeby nie robic ot
fajne vr-4 rochu
cns80 - 28-10-2008, 12:11
W temacie światła przeciwmgielnego w zderzaku to albo prostokąt z CA0, albo jajko z Peugeota 206. Myślę że to z Peugeota by nawet fajniej wyglądało. Ono jest na sprężynach, więc cofa się przy lżejszych kontaktach z przeszkodami, a nie tłucze jak w Colcie
Samochód robi wrażenie Gratuluję sukcesu
Bardzo ładnie to wyszło.
Owczar - 28-10-2008, 12:49
Matejko napisał/a: |
zeby nie robic ot
fajne vr-4 rochu |
Hehe, jaki ot, przecież to wszystko o przekładce na LHD
atsar - 28-10-2008, 22:57
no wiec troszke sobie dzisiaj posmigalismy z Piotrkiem powiem tak - auto zasuwa jak szalone mina wydymanego kolesia z audi A6 - bezcenna niestety nadal predkosciomierz pokazuje km/h a nie jak w zalozeniu ml/h no ale sprawe wyjasnimy jutro. Piotras dlubie jeszcze w garazu a ja lece spac bo jutro do roboty.
Pewnie jutro beda jakies nowe newsy.
Pozdrowionka
Matejko - 28-10-2008, 23:37
atsar napisał/a: | niestety nadal predkosciomierz pokazuje km/h |
czyli za szybko sie konczy ??
roch_27 - 29-10-2008, 07:16
Matejko napisał/a: | atsar napisał/a: | niestety nadal predkosciomierz pokazuje km/h |
czyli za szybko sie konczy ?? | niestety tak Chyba nie działa lub też jest źle podłączony "delimiter" łamiący fabryczne zabezpieczenie oraz zamieniający wskazanie z km na mile.
pozdro
atsar - 29-10-2008, 11:08
roch_27 napisał/a: | Chyba nie działa lub też jest źle podłączony "delimiter" łamiący fabryczne zabezpieczenie oraz zamieniający wskazanie z km na mile. |
zapomiales dodac co jeszcze jest zle podlaczone, np kluczyk zamiast zamykac ,otwiera auto i to tylko 3 z posrod 5 drzwi wlasnie Piotras dziala z elektryka i klnie jak cholera w garazu ale mam nadzieje ze wszystkie niedorobki ladnie poprawi
roch_27 - 29-10-2008, 23:02
atsar napisał/a: | wlasnie Piotras dziala z elektryka i klnie jak cholera w garazu | napotkany problem - naciskając na pilocie "LOCK" czyli zamykanie - otwierały się 4 drzwi - jedynie tylna klapa zamykała się
Rozwiązanie można było zrobić na dwa sposoby - pierwszy poszukać centralki i zamienić polaryzację sygnałów "O" z "Z" Jednak nie do końca byłem pewny czy coś jeszcze przypadkiem nie wyskoczy i wybrałem opcję drugą - zamiana polaryzacji w konektoreach końcowych centralnego zamka w każdych z czterech drzwi . Centralny w końcu działa z pilota tak jak powinien (czyli po naciśnięciu "LOCK" zamykają się wszystkie 5 drzwi)
Zamykając kluczykiem również taki sam sygnał dochodzi do pięciu drzwi- jednak jest tu mała odmienność - przekręcając kluczykiem w prawo centralny dostaje sygnał "LOCK" natomiast przekręcając w lewo sygnał "UNLOCK" - czyli zupełnie odwrotnie niż w ori LHD
atsar napisał/a: | ale mam nadzieje ze wszystkie niedorobki ladnie poprawi | niestety nie dałem rady dziś wszystkiego zrobić Jutro też jest dzień - na dziś wystarczy
pozdro
Makos - 31-10-2008, 02:20
piękny... nic więcej nie jestem w stanie z siebie wydusić... gratuluje wytrwałości w dążeniu do celu, auto bezapelacyjnie wyróżnia się na ulicy mina zdziwionych właścicieli Audi, BMW, itp... bezcenna
kizior555 - 31-10-2008, 10:26
Gratulacje Rochu ! Jest piękny po prostu...
Niech służy, robi wrażenie, i niech ślina cieknie wszystkim z zazdrości, zwłaszcza po starcie ze świateł... No i życzę zero mandatów za speeding
Ja zaczynam już odkładać do skarbonki na swojego , bo to chyba naturalna kolej rzeczy po "normalnym" Galu...
P.S. Popraw sobie link w podpisie, bo wskazuje na IP zamiast na nazwę i wywala błąd.
wichura1 - 05-11-2008, 13:23
Piękny piękny, ale biedny Roch_27 od tygodnia poprawia niezliczoną ilość błędów zrobionych przy przekładce. Mięsem latającym wokół niego, można by nakarmić kompanię wojska.
Hubeeert - 05-11-2008, 18:10
To może niech opisze powody dla ktorych to mięso fruwa...
eremita - 05-11-2008, 19:05
wichura1 napisał/a: | Piękny piękny, ale biedny Roch_27 od tygodnia poprawia niezliczoną ilość błędów zrobionych przy przekładce. Mięsem latającym wokół niego, można by nakarmić kompanię wojska. |
to jest własnie wielki minus przekładek pytanie jak długo będą wychodziły takie chochliki
ale maszyna wygląda pierwsza klasa!!!! tylko podziwiac!!! a wrażenia z jazdy pewnie jeszcze lepsze
Matejko - 05-11-2008, 20:51
eremita napisał/a: | to jest własnie wielki minus przekładek |
nie, to jest minus przekladajacego, a nie przekladek, az sie dziwie piotrkowi ze ma az tyle cierpliwosci i wyrozumialosci
roch_27 - 06-11-2008, 13:27
Oj trochę mięsa poleciało
Pierwsza sprawa już opisana czyli centralny.
Druga pęknięty wąż od wspomagania (na szczęście już na postoju), który zalał mi całą ścianę grodziową po czym spalał się na na rozgrzanym tłumiku. Przyczyna -przewód był za krótki, przez co nie do końca był dobrze zamontowany. Sprawa już załatwiona.
Dalej odcięcie paliwa po przekroczeniu 180-190 km/h - przyczyna brak "delimitera" - dziś się wyjaśniło dlaczego. Czekam na nowy.
Kolejna sprawa - przystępując do wymiany oleju w przednim dyferencjale oleju zleciało tyle co na nic Było go max 150 ml
Na szczęście o tym rozmawiałem z Czarkiem przy okazji innej sprawy - wiec w porę wymieniłem na nowy Catrol TAF-X
Poza tym parę innych małych drobnostek - poprawek kosmetycznych
Ogólnie rzecz ujmując należy przyznać, że taką przekładkę nie można robić pod presją czasu (finisz trwał naprawdę szybko- przez co wyskoczyło parę niedokładności ) oraz to, że zdecydowanie lepiej jest przerabiać mając do dyspozycji dwa auta na miejscu (LHD i RHD) - w razie czego można podejrzeć (sprawdzić) co i jak
Najważniejsze jest, że autko śmiga i to całkiem nieźle
BTW: Dzięki wszystkim za opinię na temat autka oraz wszystkim tym co mi pomogli w doprowadzeniu tego projektu do końca
pozdro
|
|
|