To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - VR4 by roch_27

Matejko - 28-10-2008, 11:46

sa 2 glowne plusy anglika - 1. szybsze dostarczenie do polski - przekladka to 2-3 dni gora, do tego z tylu masz swiatla euro - ale pewnie i tak tydzien by ci zabralo zalezenie jakis ledow, przod sa chyba przestawiane w audi,
2. 2.5tdi :D

zeby nie robic ot
fajne vr-4 rochu :D

cns80 - 28-10-2008, 12:11

W temacie światła przeciwmgielnego w zderzaku to albo prostokąt z CA0, albo jajko z Peugeota 206. Myślę że to z Peugeota by nawet fajniej wyglądało. Ono jest na sprężynach, więc cofa się przy lżejszych kontaktach z przeszkodami, a nie tłucze jak w Colcie :(

Samochód robi wrażenie :) Gratuluję sukcesu :mrgreen:
Bardzo ładnie to wyszło.

Owczar - 28-10-2008, 12:49

Matejko napisał/a:

zeby nie robic ot
fajne vr-4 rochu :D

Hehe, jaki ot, przecież to wszystko o przekładce na LHD :D

atsar - 28-10-2008, 22:57

no wiec troszke sobie dzisiaj posmigalismy z Piotrkiem :twisted: powiem tak - auto zasuwa jak szalone :D mina wydymanego kolesia z audi A6 - bezcenna :P niestety nadal predkosciomierz pokazuje km/h a nie jak w zalozeniu ml/h :? no ale sprawe wyjasnimy jutro. Piotras dlubie jeszcze w garazu a ja lece spac bo jutro do roboty.
Pewnie jutro beda jakies nowe newsy.
Pozdrowionka 8)

Matejko - 28-10-2008, 23:37

atsar napisał/a:
niestety nadal predkosciomierz pokazuje km/h

czyli za szybko sie konczy ?? :(

roch_27 - 29-10-2008, 07:16

Matejko napisał/a:
atsar napisał/a:
niestety nadal predkosciomierz pokazuje km/h

czyli za szybko sie konczy ?? :(
niestety tak :doubt: Chyba nie działa lub też jest źle podłączony "delimiter" łamiący fabryczne zabezpieczenie oraz zamieniający wskazanie z km na mile.

pozdro

atsar - 29-10-2008, 11:08

roch_27 napisał/a:
Chyba nie działa lub też jest źle podłączony "delimiter" łamiący fabryczne zabezpieczenie oraz zamieniający wskazanie z km na mile.

zapomiales dodac co jeszcze jest zle podlaczone, np kluczyk zamiast zamykac ,otwiera auto i to tylko 3 z posrod 5 drzwi :roll: wlasnie Piotras dziala z elektryka i klnie jak cholera w garazu :D ale mam nadzieje ze wszystkie niedorobki ladnie poprawi 8)

roch_27 - 29-10-2008, 23:02

atsar napisał/a:
wlasnie Piotras dziala z elektryka i klnie jak cholera w garazu
napotkany problem - naciskając na pilocie "LOCK" czyli zamykanie - otwierały się 4 drzwi - jedynie tylna klapa zamykała się :evil:
Rozwiązanie można było zrobić na dwa sposoby - pierwszy poszukać centralki i zamienić polaryzację sygnałów "O" z "Z" Jednak nie do końca byłem pewny czy coś jeszcze przypadkiem nie wyskoczy i wybrałem opcję drugą - zamiana polaryzacji w konektoreach końcowych centralnego zamka w każdych z czterech drzwi ;) . Centralny w końcu działa z pilota tak jak powinien (czyli po naciśnięciu "LOCK" zamykają się wszystkie 5 drzwi)
Zamykając kluczykiem również taki sam sygnał dochodzi do pięciu drzwi- jednak jest tu mała odmienność - przekręcając kluczykiem w prawo centralny dostaje sygnał "LOCK" natomiast przekręcając w lewo sygnał "UNLOCK" - czyli zupełnie odwrotnie niż w ori LHD :mrgreen:

atsar napisał/a:
ale mam nadzieje ze wszystkie niedorobki ladnie poprawi
niestety nie dałem rady dziś wszystkiego zrobić :wink: Jutro też jest dzień - na dziś wystarczy :wink:

pozdro

Makos - 31-10-2008, 02:20

piękny... nic więcej nie jestem w stanie z siebie wydusić... gratuluje wytrwałości w dążeniu do celu, auto bezapelacyjnie wyróżnia się na ulicy :) mina zdziwionych właścicieli Audi, BMW, itp... bezcenna :D
kizior555 - 31-10-2008, 10:26

Gratulacje Rochu ! Jest piękny po prostu...
Niech służy, robi wrażenie, i niech ślina cieknie wszystkim z zazdrości, zwłaszcza po starcie ze świateł... No i życzę zero mandatów za speeding :D
Ja zaczynam już odkładać do skarbonki na swojego ;-) , bo to chyba naturalna kolej rzeczy po "normalnym" Galu...

P.S. Popraw sobie link w podpisie, bo wskazuje na IP zamiast na nazwę i wywala błąd.

wichura1 - 05-11-2008, 13:23

Piękny piękny, ale biedny Roch_27 od tygodnia poprawia niezliczoną ilość błędów zrobionych przy przekładce. Mięsem latającym wokół niego, można by nakarmić kompanię wojska.
Hubeeert - 05-11-2008, 18:10

To może niech opisze powody dla ktorych to mięso fruwa... :twisted:
eremita - 05-11-2008, 19:05

wichura1 napisał/a:
Piękny piękny, ale biedny Roch_27 od tygodnia poprawia niezliczoną ilość błędów zrobionych przy przekładce. Mięsem latającym wokół niego, można by nakarmić kompanię wojska.

to jest własnie wielki minus przekładek :evil: :doubt: pytanie jak długo będą wychodziły takie chochliki :roll:

ale maszyna wygląda pierwsza klasa!!!! tylko podziwiac!!! a wrażenia z jazdy pewnie jeszcze lepsze :twisted:

Matejko - 05-11-2008, 20:51

eremita napisał/a:
to jest własnie wielki minus przekładek

nie, to jest minus przekladajacego, a nie przekladek, az sie dziwie piotrkowi ze ma az tyle cierpliwosci i wyrozumialosci :!:

roch_27 - 06-11-2008, 13:27

Oj trochę mięsa poleciało :P

Pierwsza sprawa już opisana :wink: czyli centralny.

Druga pęknięty wąż od wspomagania (na szczęście już na postoju), który zalał mi całą ścianę grodziową po czym spalał się na na rozgrzanym tłumiku. Przyczyna -przewód był za krótki, przez co nie do końca był dobrze zamontowany. Sprawa już załatwiona.

Dalej odcięcie paliwa po przekroczeniu 180-190 km/h - przyczyna brak "delimitera" - dziś się wyjaśniło dlaczego. Czekam na nowy.

Kolejna sprawa - przystępując do wymiany oleju w przednim dyferencjale oleju zleciało tyle co na nic :doubt: Było go max 150 ml :roll:
Na szczęście o tym rozmawiałem z Czarkiem przy okazji innej sprawy - wiec w porę wymieniłem na nowy Catrol TAF-X ;)

Poza tym parę innych małych drobnostek - poprawek kosmetycznych ;)

Ogólnie rzecz ujmując należy przyznać, że taką przekładkę nie można robić pod presją czasu (finisz trwał naprawdę szybko- przez co wyskoczyło parę niedokładności :| ) oraz to, że zdecydowanie lepiej jest przerabiać mając do dyspozycji dwa auta na miejscu (LHD i RHD) - w razie czego można podejrzeć (sprawdzić) co i jak ;)

Najważniejsze jest, że autko śmiga i to całkiem nieźle :twisted:

BTW: Dzięki wszystkim za opinię na temat autka :) oraz wszystkim tym co mi pomogli w doprowadzeniu tego projektu do końca :)

pozdro