Nasze Miśki - 2-gi Maćkowy Galancior
Tomii - 26-12-2012, 08:26
Maciek napisał/a: | Może uda się je potestować na jakiejś autobahn'ie przy prędkościach zbliżonych do maksymalnych |
indeks prędkości opon masz do 190km/h
deejay - 26-12-2012, 10:44
Maciek napisał/a: | Może uda się je potestować na jakiejś autobahn'ie przy prędkościach zbliżonych do maksymalnych |
A co tu testować , jak to bdb opony Tutaj ważne jest twoje bezpieczeństwo , a nie wyścigy po autostradach .
Maciek - 27-12-2012, 17:10
Tomii napisał/a: |
indeks prędkości opon masz do 190km/h |
Tak jest w opisie opon (T)
deejay napisał/a: | A co tu testować , jak to bdb opony |
Bardziej mi idzie o to jak jest z tą głośnością bo są opinie że niby głośne.
deejay - 27-12-2012, 20:48
Maciek napisał/a: | deejay napisał/a: A co tu testować , jak to bdb opony
Bardziej mi idzie o to jak jest z tą głośnością bo są opinie że niby głośne. |
A była taka informacja na oponie jak kupowałes
Maciek - 29-12-2012, 21:02
Była. W prędkościach miejskich są bezgłośne w porównaniu do starych i takie były opinie. Natomiast co do prędkości powyżej 120/h to inna sprawa - sprawdzę i opiszę.
Maciek - 08-01-2013, 16:32
No to mogę napisać że z oponek jestem bardzo zadowolony Drogi trzymają się jak przyklejone a znacznie większej głośności przy prędkościach ponad 120 nie stwierdziłem Zobaczymy jak będą się zachowywać za 2-3 sezony
Maciek - 06-06-2013, 13:57
Nic się nie dzieje nuuuuuuuuuuda
Przegląd w kwietniu w cuglach, ale drobne zastrzeżenie - prawa końcówka.
Zanabyłem tym razem 2 x OYODO Zanim jednak wymieniłem słyszę po lewej straszne stękanie/trzeszczenie. Myślę dolne (po regeneracji sworzni), więc to pewnie góra. Wjechałem na kanał a tu obydwie gumy na sworzniach pęknięte (regenerowane 07.2012) Żeby sprawniej poszło zakupiłem ustrojstwo do wyciskania sworzni, z którego jestem baaardzo zadowolony gdyż nadaje się również do końcówek drążków Zawlokłem klamoty do naszego zaprzyjaźnionego Pana na Jasną i daję do obejrzenia. Człek się poskrobał po głowie i mówi, że dziwna sprawa, bo gumy całkiem skapcaniały i chyba materiał, z jakiego są wykonane nie jest odpowiedni. Zamawia cały czas od tego samego wykonawcy i nie było do tej pory problemów. Mówi w końcu na popołudnie będą gotowe. Zadzwonił faktycznie, przed 18 że do odbioru, więc pojechałem po pracy i pytam czy są jakieś koszta. Na to człowiek, że nie i że przeprasza, bo miałem problem i unieruchomione auto itd. Wymienił 1 sworzeń i obydwie gumy na gwarancji. Mówił ze miał z tej partii więcej gum to i się pewnie reklamacje posypią. Po wymianie końcówek pomimo że długości (i ilość obrotów) starych i nowych taka sama pojechałem na zbieżność. Całość zestrojona i ustawiona więc na jakiś czas będzie spokój.
fj_mike - 07-06-2013, 22:59
Maciek napisał/a: | ale drobne zastrzeżenie - prawa końcówka. |
To jakieś fatalne miejsce Galu. Moja nowa (ponad roczna) końcówka 555 powiedziała pa pa.
Maciek napisał/a: | Zawlokłem klamoty do naszego zaprzyjaźnionego Pana na Jasną i daję do obejrzenia. Człek się poskrobał po głowie i mówi, że dziwna sprawa, bo gumy całkiem skapcaniały i chyba materiał, z jakiego są wykonane nie jest odpowiedni. Zamawia cały czas od tego samego wykonawcy i nie było do tej pory problemów. Mówi w końcu na popołudnie będą gotowe. Zadzwonił faktycznie, przed 18 że do odbioru, więc pojechałem po pracy i pytam czy są jakieś koszta. Na to człowiek, że nie i że przeprasza, bo miałem problem i unieruchomione auto itd. Wymienił 1 sworzeń i obydwie gumy na gwarancji. Mówił ze miał z tej partii więcej gum to i się pewnie reklamacje posypią. |
Miałem podobnie ale z ul. Rydla
Odpuściłem.
Maciek - 10-06-2013, 17:57
fj_mike napisał/a: | Miałem podobnie ale z ul. Rydla |
Sorki masz rację Jasna jest 1 wcześniej/dalej (nie wiem czemu zawsze te ulice mi się mylą) to faktycznie na Rydla
fj_mike napisał/a: | Odpuściłem. |
Powodem jest odległość?
fj_mike - 11-06-2013, 22:51
Maciek napisał/a: | Powodem jest odległość? |
Także, ale też praca poza PL, czasu nie ma na wszystko :/
Maciek - 03-12-2013, 15:16
Prawie 1/2 roku minęło od ostatniego postu więc napiszę co w miśku zrobiłem bo się sporo nazbierało.
Tankowania
Dopompowałem opony.
Kilka razy myłem auto
Wymieniłem opony na zimowe - taaak tu się narobiłem strasznie.
A dziś z rańca stuknęło miśkowi 200 tysi.
Pato89 - 03-12-2013, 16:05
Ty nim jeździsz w ogóle? co nie przejeżdżam to stoi w tym samym miejscu
Maciek - 03-12-2013, 17:22
Dziś akurat gdzie indziej bo przeparkowałem
Maciek - 09-04-2014, 16:38
Kolejny przegląd za Zbirem, ale tym razem straszny zonk
Chyba pierwszy raz ktoś przeciwmgielne mi posprawdzał i wyszło, że świecą za wysoko Reszta OK.
Szykuje się rozrząd do wymiany
fj_mike - 09-04-2014, 21:54
Maciek napisał/a: | ale tym razem straszny zonk |
Nom, umiesz budować napięcie
|
|
|