Śląskie - [WARSZTAT] Polecane Warsztaty
JCH - 01-06-2014, 19:06
Jest w Mikołowie gość, który często naprawia Miśki. Na Forum na pewno były na niego namiary, ja niestety nie pamiętam. Ale jak przejrzysz posty wstecz to na pewno znajdziesz.
juar_78 - 02-06-2014, 21:28
JCH napisał/a: | Jest w Mikołowie gość, który często naprawia Miśki. Na Forum na pewno były na niego namiary, ja niestety nie pamiętam. Ale jak przejrzysz posty wstecz to na pewno znajdziesz. |
Pan Wojciech Adamus. W necie znajdziesz na niego namiary.
PanSascha - 05-06-2014, 16:55
Ja polecam Autocentrum Ul.Wróblewskiego 2 w Katowicach, polubiliśmy się z włascicielem.
Robił mi zarówno gale jaki i space.
Jeśli chodzi o klimę albo u niego robię albo jezdziłem na Szyb Barbara w Sosnowcu Firma Thermocool serwis agregatów w ciężarówkach ale pan z Klimy magik !
jaca87 - 09-06-2014, 12:23
Ktoś z was może polecić dobrego mechanika z Gliwic lub Zabrza co miał doczynienai z Lancerami ?
czarny.marcin - 12-06-2014, 11:44
jaca87 napisał/a: | Ktoś z was może polecić dobrego mechanika z Gliwic lub Zabrza co miał doczynienai z Lancerami ? |
dobry mechanik ogarnie samochód każdej marki i modelu , nawet jeśli dotyka go pierwszy raz w życiu zawodowym... więc po ''Zabrza'' postawiłbym znak interpunkcyjny zwany kropką
drexvs - 11-08-2014, 19:28
Panowie koledze w maździe wysypała się maglownica gdzie można najlepiej zregenerować ?
mjsystem - 12-08-2014, 11:28
Zapytaj na PW robertdg On wie wszystko o naszym regionie
Anonymous - 01-11-2014, 21:44
Padła mi nagrzewnica, przepłukanie i kret niestety nie przyniosły żadnego efektu a pogoda coraz bardziej wymagająca się robi. Szukam zakładu lub fachowca, który już wymieniał w Galu EA nagrzewnicę, wie co i jak wyciągnąć bez zbędnego tracenia czasu i łamania zaczepów. Będę wdzięczny za namiary z okolic Ruda, Zabrze, Bytom, Chorzów, Świony itp.
robertdg - 01-11-2014, 22:15
Skąd pewność, że nagrzewnica padla, były sprawdzane temperatury wejścia i wyjścia
misjonarz. - 04-11-2014, 09:26
jakiś dobry warsztat z kobserwacją podwozia ( z piaskowaniem) w okolicy zabrza?
Anonymous - 10-11-2014, 17:51
robertdg napisał/a: | Skąd pewność, że nagrzewnica padla, były sprawdzane temperatury wejścia i wyjścia |
Latem pękł górny wąż chłodnicy i uciekł płyn, z racji że nie miałem pod ręką nic innego nalałem wody mineralnej i tak po zalepieniu dziury taśmą samowulkanizacyjną przejeździłem do teraz. Niestety zrobiło się chłodno a z nawiewu leci tylko zimne powietrze. Podjechałem na pobliski warsztat tam szpec zaproponował dorobienie rury, wymianę płynu i przepłukanie nagrzewnicy (nawet kretem). Niestety to nic nie dało choć wyleciało podobno sporo szlamu.
Termometrem takim do bezdotykowego sprawdzania temperatury wychodzi mi że na wejściu temp ma 65-70C a na wyjściu 40-45C. Przed wejściem do kabiny na trójnikach podpięty jest parownik LPG i tam jest 70C.
Po nagrzaniu silnika i włączeniu nawiewu przez chwile leci ciepłe powietrze ale z biegiem czasu się oziębia.
Myślę jeszcze czy czasem nagrzewnica nie jest zapowietrzona ale ona się chyba sama odpowietrza?
robertdg - 10-11-2014, 20:19
Skoro nagrzewnica byla płukana to po sile strumienia wypływającego wstępnie można okreslić czy jest przytkana, cięzko mi wróżyć, bo z pomiarów wygląda albo słaby przepływ przez nagrzewnice albo zapowietrzony układ
Anonymous - 10-11-2014, 20:22
Na włączonym silniku i pracującym nawiewie odpiąć wąż o niższej temperaturze i patrzeć czy wypływa płyn? Dobrze myślę?
robertdg - 10-11-2014, 21:31
Nie, jest to niebezpieczne, nawiązywałem do czynności płukania nagrzewnicy wykonywanej przez kogoś uprzedni
Anonymous - 20-11-2014, 23:06
Ponawiam pytanie.
Znacie kogoś kto podjąłby się wymiany nagrzewnicy w miarę sprawnie i szybko? Kogoś kto już taki temat przerabiał i wie jaką i gdzie kupić?
|
|
|