Nasze Miśki - Legnum VR4 Krisa
Jogurt - 11-03-2011, 22:29
jkrzysztof80 napisał/a: | Nie martw się z Japonii przyciągniemy | same już płyną w naszym kierunku, ile sprzetu się tam potopiło dzisiaj
robertdg - 12-03-2011, 10:15
Jogurt napisał/a: | same już płyną w naszym kierunku, ile sprzetu się tam potopiło dzisiaj | Oni tam auta za delikatne uszkodzenia w transporcie kasują, a będa sie przejmować pływającymi "zwłokami"
jkrzysztof80 - 12-03-2011, 19:12
Jogurt napisał/a: | same już płyną w naszym kierunku, ile sprzetu się tam potopiło dzisiaj |
Jogurt, myślę że nie chciał byś takiego topielca, w ogóle to masakra w tej Japonii współczuje im
robertdg napisał/a: | Oni tam auta za delikatne uszkodzenia w transporcie kasują |
i z przebiegiem ponad 100 tyś km
A tak z innej beczki: aż 3godziny męczyłem się żeby wyciągnąć termostat a żeby odkręcić dolną śrubę to musiałem wyciągnąć pół "silnika" normalnie masakra, mam nadzieję że więcej tego nie będę musiał robić. Tak przy okazji jak bardzo musi się otworzyć termostat aby mógł się zakwalifikować jako "dobry" - mój tylko 4mm
Wszyc - 12-03-2011, 19:28
Jogurt napisał/a: | same już płyną w naszym kierunku, ile sprzetu się tam potopiło dzisiaj |
Nie mogę się doczekać by wyrwać jakiegoś ładnego topielca JDMowego za małe pieniądze rozłożyć i złożyć z powrotem wywalić środek przeszczepić z europeiczyka, rozebrać zakonserwować olej w progi itp. trochę prac zapobiegawczych i ma się autko Oczywiście sens tylko w przypadku prawdziwych perełek jak; FD3S, Nissan 200sx S13 lub S15 silvia, Skyline R32 GTR, Toyota MR2 turbo, EK9 w reszcie przypadków raczej brak sensu ratowania topielców gdyż wszystko inne jest dostępne taniej tu i to w jakimś tam stanie
A Twój Legi będzie przechodzić jakieś modyfikacje w przyszłym sezonie? nie koniecznie mechaniczne... czy raczej spokój planujesz?
robertdg - 12-03-2011, 19:53
Wszyc napisał/a: | Oczywiście sens tylko w przypadku prawdziwych perełek jak; FD3S, Nissan 200sx S13 lub S15 silvia, Skyline R32 GTR, Toyota MR2 turbo, EK9 w reszcie przypadków raczej brak sensu ratowania topielców gdyż wszystko inne jest dostępne taniej tu i to w jakimś tam stanie | Daihatsu Mira Turbo
swinks_UK - 12-03-2011, 20:00
Wszyc napisał/a: | ...prawdziwych perełek jak; FD3S, Nissan 200sx S13 lub S15 silvia, Skyline R32 GTR, Toyota MR2 turbo, EK9 ... |
Zależy od punktu widzenia, ja bym co inne ratował
Wszyc - 12-03-2011, 20:20
Masa jest perełek ja przedstawiłem tylko te co mnie najbardziej interesują ale na pewno każdy ma tam swój punkt widzenia na tą sprawę no chyba że Tomku poruszasz całkiem odmienne zagadnienia jak np. nie samochody a dziewczyny z kraju kwitnącej wiśni
jkrzysztof80 - 13-03-2011, 11:57
Wszyc napisał/a: | A Twój Legi będzie przechodzić jakieś modyfikacje w przyszłym sezonie? nie koniecznie mechaniczne... czy raczej spokój planujesz? |
Chciałbym ale jak narazie będą tylko standardowe wymiany typu płyny, oleje. Mam większy wydatek szukam domku z duuuuużym garażem a jak już kupię to w planach będzie skyline GTR, ale pozostane w rodzinie Legi nie będzie na sprzedaż
jkrzysztof80 - 03-04-2011, 22:20
Dziś pojechałem do znajomego na herbatkę a jego sąsiadowi tak się spodobał mój zderzak że postanowił zostawić swój odcisk na nim i tyle z niego zostało zdążyłem chociaż wymienić wczoraj czujnik temp. od gazu i nacieszyć się jeden dzień całym samochodem
mkm - 03-04-2011, 22:23
Witaj w klubie
Mnie spotkało trzy dni temu to samo.
Zostawil przynajmniej karteczkę jak na cywilizowany kraj przystało czy tak jak u nas - nogi za pas i zabawa w chowanego?
swinks_UK - 03-04-2011, 22:48
Założę się, że było "nogi za pas" To jest tak jak się mieszka w Birmingham area...
Wyrazy współczucia Krzychu. Na szczęście to tylko plastik.
Anonymous - 03-04-2011, 23:02
współczucia... heh lakierka w uk pewnie do tanich nie należy
swinks_UK napisał/a: | Na szczęście to tylko plastik. |
na nieszczęście to tylko laminat... na plastiku była by co najwyżej rysa a tu całe popękane i do klejenia i szpachlowania
jkrzysztof80 - 03-04-2011, 23:05
mkm napisał/a: | Zostawil przynajmniej karteczkę jak na cywilizowany kraj przystało czy tak jak u nas - nogi za pas i zabawa w chowanego? |
To sąsiad znajomego był na tyle porządny że przyszedł do kumpla i powiedział co się stało, kumpel zawołam mnie i załatwiliśmy to że zapłaci bo nie chce się bawić w ubezpieczalnie zastanawiam się ile skasować bo cały zderzak zaraz zrobiłbym sobie o maznął na nowo farbkami, do tego szkiełko z halogenu do wymiany. Mam mu dać znać.
swinks_UK napisał/a: | Na szczęście to tylko plastik. |
Tomek to aftermarket dostępny tylko w Japonii więc włókno szklane.
rosomak1983 - 04-04-2011, 02:19
jkrzysztof80, włoz ori ... bo ten co masz to zalatuje wiocha...
jkrzysztof80 - 04-04-2011, 18:33
rosomak1983, właśnie zamontowałem przed chwilą i powiem ci że wygląda jak Jeep wole jednak jak po ziemi się ciągnie
|
|
|