Outlander II GEN Techniczne - Sprężyny wzmacniające
lexus - 06-02-2018, 18:19
potrzebne te najmniejsze 30mm ,jak się chce podnieść jak nawięcej to guma powinna być jak najniżej,można dać dwie jedna za drugą daje link http://allegro.pl/show_it...zkyMjFjODJlMg== u mnie podniosło 1-1.5 cm na pusto
MarcinLal - 06-02-2018, 19:49
Bezpieczne to rozwiązanie?
Nie wysuną się w trakcie jazdy te gumy?
Można na przód i tył?
Szadi - 06-02-2018, 22:52
MarcinLal napisał/a: |
Można na przód i tył? |
A czy nie wypadna itp widzalem patenty z trytytkami zaciskami wiec moze..
Dobre pytanie ale po wiekszosci widze ze na tyl tylko daja bo to ma wzmacniac tylne zaw np gdy ciagniesz przyczepa czy duzo ladujesz na pake..
sam zastanawialem sie czy nie kupic na przednie tez ale..
Qurka rurka to cenowo rozbija w Pl ja tu musze minimum 8£ dac za 2sztuki a tu w P takie grosze
to kolega twierdzi ze 28mm benda ok ? jutro jeszcze sprawdze
a co jak bym dal takie
26-38MM ??
https://www.ebay.co.uk/it...1oAAOSw-nZTnhyU
Czyli co dac x2 na kazda jedná sprezyne na tyl i 1x smialo na przod czy tez 2x w necie widzalem kilka filmikow daja x1 na przednie zaw.
kruhy84 - 07-02-2018, 10:23
lexus napisał/a: | potrzebne te najmniejsze 30mm ,jak się chce podnieść jak nawięcej to guma powinna być jak najniżej,można dać dwie jedna za drugą daje link http://allegro.pl/show_it...zkyMjFjODJlMg== u mnie podniosło 1-1.5 cm na pusto |
dzięki za linka, zamówiłem sobie 4 szt. zobaczymy co z tego wyjedzie.
lexus - 07-02-2018, 11:48
ja dałem po jednej gumie na tył bo z przodu mam nowe sprężyny (jedna pękła) i przód jest wysoko, więc trochę wyrównało się.,dwie mam w zapasie może jeszcze je włożę ,na razie nie widzę różnicy w jezdzie ,ale moja jazda nie jest energiczna ,sportowa,widać że tył jest sztywniejszy nie siada po załadowaniu bagażnika ,przedział szerokości.gumy jest dlatego że sprężyna nie ma takich samych wymiarów na całej wysok.więc zawsze wejdzie czasami troszkę wyżej. ,ja trytkami nie śćiągałem na razie trzymają. 26-38 mm będą dobre na tył .
kruhy84 - 07-02-2018, 13:46
ja też raczej tylko na tył. wsadzę najpierw po jednej i zobaczymy. najbardziej chodzi mi o zachowanie samochodu przy wożeniu czegoś cięższego. koszt prawie żaden a jak będzie różnicy 1 cm. to już będę zadowolony.
Szadi - 07-02-2018, 13:51
zamowilem sobie 3 zestawy po 2X na tyl i 1X na przod zobacze jak to bendzie sie sprawdzac w Piatek mam miec dostarczone
farciarze z was macie taka tanioche
jurellas - 08-02-2018, 17:06
Panowie,w tym temacie jest o sprężynach wzmacniających.
Osobiście wymieniłem tylne na lovells'y i jest jak byc powinno.
Jeśli podkładacie jakieś prezerwatywy to znaczy że idziecie po taniemu w półśrodki.
kruhy84 - 08-02-2018, 17:44
tak, idziemy w tanie półśrodki aby nie iść w drogie środki. i co?
kajos - 08-02-2018, 18:46
to chyba nie sa polsrodki
podlozenie gumy pod sprezyne podniesie bude ale nie utwardzi zawieszenia
mocniejsze sprezyny beda sztywniejsze a co za tym idze wiecej drgan bedzie sie przenosic na bude a to nie wiadomo jak wplynie na to
feecle - 08-02-2018, 20:40
Mam wątpliwości ci wkładanie takiej gumy między zwoje sprężyny jest bezpieczne i czy przykładowo nie obciąża zbytnio pozostałej części sprężyny.
lexus - 09-02-2018, 09:56
ciekawe .jak wkładasz twardsze sprężyny to bardziej usztywniasz budę a gumy też się uginają.oczywiście to półśrodki ale efekt ten sam
kajos - 09-02-2018, 11:38
feecle napisał/a: | Mam wątpliwości ci wkładanie takiej gumy między zwoje sprężyny jest bezpieczne i czy przykładowo nie obciąża zbytnio pozostałej części sprężyny. |
wybacz nie czytalem watku od poczatku
mialem na mysli gumy co sie na lub pod sprezyne zaklada
te gumy miedzy zwoje to lipa
Szadi - 11-02-2018, 13:33
[/quote]
mialem na mysli gumy co sie na lub pod sprezyne zaklada
te gumy miedzy zwoje to lipa [/quote]
Raczej nie jest to lipa bo ten patent na calym swiecie jest urzywany zobacz filmiki na YT..
sporo roznych wzorow i rodziaj gumy tworzyw jest urzywane.. sporo zalerzy od jakosci materialu..
jak dla mnie to rozwiazanie narazie jest tansze od wymiany zestawu sprezyn bo po pakowac sie w mega koszta jak np auto za rok czy dwa mam zamiar sprzedac-zmienic... ?
Zobaczymy jak to sie sprawdzi w praktyce
kruhy84 - 11-02-2018, 14:02
co ciekawe mój brat pracuje w autoryzowanym serwisie samochodów osobowych, dostawczych i ciężarowych pewnej znanej marki tam również zdarza się im to stosować, nawet do nowych aut na życzenie klientów.
|
|
|