[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Odpryski na lakierze - problemy z lakierem.
bart210 - 08-03-2016, 19:57
Iluzjonist4, to wygląda jak uszkodzenia po ptasich odchodach. Dokładnie takie same uszkodzenia miałem na spojlerze w moim byłym Lancerku. ASO nie uwzględniło reklamacji.
Jeśli jest to na elemencie stalowym to proponuję wizytę u lakiernika. Lepiej to profesjonalnie zabezpieczyć. Ja to miałem na plastiku, więc to olałem, tym bardziej, że spojler był wykonany z czarnego ABS'u.
mkm - 14-03-2016, 15:05
Właśnie dzwoniła do mnie szanowna rodzicielka, że ktoś się podpisał ostrym narzędziem na drzwiach.
Niestety nie jest to Mitsubishi, ale również Japończyk.
Lakier "wiśniowy metalik".
Naprawy dokonam zestawem z ASO - teraz pytanie czy Mitsubishi oferuje same "pędzelki" czy także spray-e ("inny Japończyk" daje wybór).
Postaram się w miarę możliwości zrobić "poradnik" krok po kroku, więc jak Mitsu nie ma spray-a to zamówię "pędzelki"
tyku - 14-03-2016, 18:32
mkm napisał/a: | teraz pytanie czy Mitsubishi oferuje same "pędzelki" czy także spray-e | Pędzelki.
multikos - 14-03-2016, 19:52
a ktoś z was kiedyś próbował używać tego bezbarwnego (z kompletu)? Do czego on w sumie jest bo na bank nie do odprysków bo te najlepiej wyglądają pokryte tylko lakierem (wykałaczka i te sprawy:) a jakiekolwiek mazanie bezbarwnym tylko pogarsza sprawę. Czy używanie tego bezbarwnego do tych korekt ?
mkm - 14-03-2016, 20:25
multikos, niewłaściwie go używasz
Zestaw zamówiony, rysy są bardzo głębokie - coś chyba ktoś niósł i spadło na bok auta.
Wkrótce działam
LuckyLegs - 15-03-2016, 07:58
multikos napisał/a: | a ktoś z was kiedyś próbował używać tego bezbarwnego (z kompletu)? Do czego on w sumie jest bo na bank nie do odprysków bo te najlepiej wyglądają pokryte tylko lakierem (wykałaczka i te sprawy:) a jakiekolwiek mazanie bezbarwnym tylko pogarsza sprawę. Czy używanie tego bezbarwnego do tych korekt ? |
też się przymierzam do małych poprawek z zestawem oferującym kolor i bezbarwny. Nie jest tak, że najpierw kolor a potem ten drugi, po wyschnięciu ?
ps - ktoś próbował jakiejś delikatnej polerki po wszystkim, czy nie ma potrzeby ?
brylekVFR - 15-03-2016, 08:16
Jak lakiernik maluje to najpierw kładzie bazę a dopiero na to bezbarwny? Wiec w czym problem? Przepolerowc zawsze można, ja nigdy nie polerowałem, ale można wygładzić po wyschnięciu.
tyku - 24-03-2016, 12:12
Temat jest: " Odpryski na lakierze - problemy z lakierem." , a nie jakie "firmy" polecamy
Od detailingu i CarSpa są inne fora. Np: http://kosmetykaaut.pl/in...43a1165d2d75257
multikos - 24-03-2016, 12:46
brylekVFR napisał/a: | Jak lakiernik maluje to najpierw kładzie bazę a dopiero na to bezbarwny? |
to jak wiem... ale spróbuj to zrobić na odprysku... Ja próbowałem na kilku samochodach i jednak zdecydowanie najlepiej wygląda jak to się robi tylko lakierem...
[ Dodano: 24-03-2016, 12:52 ]
LuckyLegs napisał/a: | multikos napisał/a: | a ktoś z was kiedyś próbował używać tego bezbarwnego (z kompletu)? Do czego on w sumie jest bo na bank nie do odprysków bo te najlepiej wyglądają pokryte tylko lakierem (wykałaczka i te sprawy:) a jakiekolwiek mazanie bezbarwnym tylko pogarsza sprawę. Czy używanie tego bezbarwnego do tych korekt ? |
też się przymierzam do małych poprawek z zestawem oferującym kolor i bezbarwny. Nie jest tak, że najpierw kolor a potem ten drugi, po wyschnięciu ?
ps - ktoś próbował jakiejś delikatnej polerki po wszystkim, czy nie ma potrzeby ? |
ja kilka razy po położeniu lakieru a na to bezbarwnego próbowałem potem to delikatnie spolerować... nie wiem albo jestem jakiś "ułomny" ale zawsze to gorzej wyglądało niż delikatnie maznięcie tylko lakierem...
Do lancerka to nawet nie podchodzę z jakąkolwiek polerką
mkm - 24-03-2016, 23:31
multikos, podstawa to pilnować wysokości Twojej pędzelkowej powłoki.