Komputery, RTV, AGD, Komorki - a jakich komóreczek używacie??
gigant87 - 17-04-2009, 11:30
Też jestem wierny Nokii.
Po eksperymentach z SE, Motorolą itp powróciłem do Nokii.
Wcześniej przez 3 lata 6630 (obecnie na sprzedaż:P), a teraz przy przejściu do PLAY wziąłem Nokię E51... choć bardzo chorowałem na E66...
E51 mogę polecić z czystym sumieniem, bateria trzyma 2-6 dni (zależy czy na WiFi cały czas). Na razie mój rekord to 6 dni, normalnie dzwoniłem, ale nie korzystałem ani z WiFi ani z Bluetootha. Telefon całkiem solidnie wykonany, po miesiącu jest OK, zobaczymy jak będzie za rok
koszmarek - 17-04-2009, 12:22
a co powiecie o Nokii 5000 ??
Owczar - 19-04-2009, 13:36
A ja polecam Nokię E61. Używam od dwóch lat i to chyba pierwszy tel, który użytkuję tak długo. W połączeniu z odbiornikiem GPS BT używam także do nawigacji.
Przez pół roku używałem równolegle E61i, ale musiałem się z nią rozstać. Jak komuś zależy na aparacie i HSDPA to również polecam.
Nie polecam natomiast ERA MDA III. Masakra, mimo dotykowego ekranu obsługa wymaga zręczności i praktycznie wszystko za pomocą rysika. Napisać smsa to już w ogóle wyzwanie.
krotka - 19-04-2009, 22:05
ja byłam wierną fanką nseries, dwa lata mialam ukochaną N73, która mimo, że często zmieniam telefony była mi tak bliska, że nie widziałam sensu jej zmieniać, do momentu kupienia iphone'a 3g. Nokia przy nim to plastikowa zabaweczka dla przedszkolaków, a symbian muląca imitacja systemu operacyjnego.
SZYNA - 20-04-2009, 15:59
Wybacz ale iPhone i tego typu zabawki bez klawiatury to nie telefony, przynajmniej jak dla mnie. To raczej gadżety do szpanowania. Funkcjonalność zerowa
Nokie z serii N biją na głowe tego typu urządzenia
A tu różne ciekawostki o super hiper świetnym iPhonie:
http://www.who-sucks.com/...es-iphone-sucks
Owczar - 20-04-2009, 16:05
No IPhone ma niewątpliwie sporo wad, jakbym decydował się na telefon w tej cenie, to raczej kierowałbym się ku HTC, która robi jedne z najlepszych smartfonów.
Co do symbiana, to sam używam i niestety nie chodzi super pięknie, ale jestem zadowolony. Jest przede wszystkim funkcjonalny.
Ja np. już nie kupię telefonu bez klawiatury qwerty. Na początku ciężko było mi się przestawić, ale teraz piszę maile i nałogowo smsy
Mam chrapkę na MDA Vario IV ze stajni HTC...
londolut - 20-04-2009, 16:13
Owczar napisał/a: | Co do symbiana, to sam używam i niestety nie chodzi super pięknie | Ja mam symbian na E51 i jest super. Nie wiesza się, nie muli nie odstawia jakichś chorych akcji. Może to 'wina' tego, że nie mam w skrzynce 1,5k zbędnych smsów, kasuję listę połączeń co jakiś czas, od czasu do czasu wstawie mu antyvira i spyware, żeby go odświeżyć. Nawet nie macie pojęcia ile syfu zbiera się na fonie podczas buszowania w necie.
Owczar napisał/a: | już nie kupię telefonu bez klawiatury qwerty | Kup P1 to pogadamy Tam QWERTY jest tak choro rozwiązane, że gorze chyba nie można
Owczar - 20-04-2009, 16:25
londolut SE to ja nigdy nie kupię
Mój od czasu do czasu potrafi się zrestarotować, ale masz rację jak się dba o pamięć to jest ok. SMSy kasuję co jakiś czas bo powyżej 1k strasznie mulą tel.
Poza tym nie mówię, że symbian jest be mógłby jedynie troszkę szybciej reagować na nasze komendy
Podoba mi się książka telefoniczna, wyszukiwarka smsów, a także mówienie kto dzwoni, dobrze działające wybieranie głosowe bez konieczności wprowadzania komend (szczególnie przydatne do słuchawki BT) To z tych fabrycznych dodatków. Używam też programu który nagrywa wszystkie rozmowy. Nie jestem zboczeńcem oczywiście, ale bardzo często przydaje się. Jak nie mie mam pod ręką kartki i notesu.
Mam wygenerowany certyfikat, podpisuję sobie aplikacje i mogę zmodyfikować telefon jak mi się podoba.
Obsługa maili działa też świetnie... Naprawdę jedyny minus tego telefonu to wolniejsze niż w tradycyjnym telefonie reagowanie w menu.
Poza tym same plusy.
E51 działa pieknie, bo jej poprzednik czyli E50 strasznie muli. Kupiłem dziewczynie i z tamtego telefonu nie jestem zadowolony. Zmieniłem soft na najnowszy nie brandowany, ale i tak jest cieniutko
krotka - 21-04-2009, 11:51
SZYNA napisał/a: | Wybacz ale iPhone i tego typu zabawki bez klawiatury to nie telefony, przynajmniej jak dla mnie. To raczej gadżety do szpanowania. Funkcjonalność zerowa
Nokie z serii N biją na głowe tego typu urządzenia
A tu różne ciekawostki o super hiper świetnym iPhonie:
http://www.who-sucks.com/...es-iphone-sucks |
Nawet nie będę wchodzić na tego linka, wiem jak wielu przeciwników ma ten ten telefon i co dziwne większość z nich to wybitni antyfani produktów apple i ludzie, którzy nie kupiliby go ze względu na cenę - czy muszę wspominać, że większość z nich nie miało nigdy tego telefonu w ręku, a swoją wiedzę czerpią od innych antyfanów?
Znam wielu takich, którzy też zapierali się, że Apple to nie telefon, a teraz są szczęśliwymi i zachwyconymi posiadaczami. Zresztą też początkowo byłam pod wpływem negatywnych opinii, ale z natury jestem ciekawa świata i cudze zdanie, że coś jest kiepskie, nie powstrzyma mnie od przekonania się na własne oczy. Gdybym miała takie podejscie to nie uparłabym się osioł, że kupię Colta i pewnie dałabym się zakrzyczeć wszechotaczającym mnie wtedy fanom VW Golfa. Opinię trzeba mieć własną wyrobioną na doświadczeniu, bo odwołując się go fragmentu jednego z podpisów z forum "opinie są jak... itd" ;D
Mając do czynienia z N-Series, obiektywnie mówiąc plastikowym badziewiem (o wiele lepiej pod względem wykonania teraz prezentuje się seria smartphone'ów biznesowych - E), nie wróciłabym teraz do Nokii, nie zanim zaproponują mi czegoś podobnej jakości i o podobnej stabilności systemu jak oferuje mi apple. Sporo korzystam z netu w telefonie, sprawdzam pocztę na gmailu programem pocztowym, na Nseries to trwało wieki świetlne, kiedy przeglądarka się 3 razy zawiesiła zanim wyświetliła bardziej rozbudowaną stronę html, iPhone wszystko co internetowe łyka w biegu.
Dotykowa klawiatura qwerty jest na tyle dobrze zaprojektowana, że pisanie w dobrych warunkach jest bajecznie proste i przyjemne, owszem nie tak proste jak na normalnej qwetry, ale szybsze niż przy normalnych numerycznych przyciskach w tradycyjnych telefonach. Niewykonalne w aucie - ale nie można mieć wszystkiego
Konkurenta przy wyborze telefonu iphone w moim przypadku miał jednego - HTC touch HD (wcześniej rozważałam HTC diamond, ale okazał się totalnie przereklamowany i nieudany), ale cena jaką mi zaproponowano w play przy przedłużeniu abonamentu była równa cenie iphona na Allegro bez zobowiązań, tak więc rozsądek zwyciężył
Rozpisałam się, nie ma co
Owczar - 21-04-2009, 12:07
krotka kazdy uzywa telefonu do innych celow i w tym co piszesz masz rację. Ja mialem okazje pobawic się IPhonem. 3G stracił troszkę na jakości wykonania, bo poprzednik był wyraźnie solidniejszy jeśli chodzi o obudowę.
Niewątpliwie respect budzi świetny wyświetlacz, ma super rozdzielczość, głębię kolorów i dobrze reaguje na dotyk.
Dla mnie nie do przyjecia są ograniczenia wprowadzone przez Apple i ten kochany ITunes
Owszem do przeglądania netu nie ma sobie równych, przeglądanie multimediów, w tym zdjęć to czysta przyjemność, obracanie, powiększanie jednym słowem miodzio
W mojej Nokii E używam klienta pocztowego, a netu nie przeglądam. Klient działa bardzo dobrze za równo po 3G jak i Wi-Fi. Poza tym nawiagacja i zestaw BT. Dlatego wolę Nokię
seba77 - 21-04-2009, 12:18
Ja osobiscie tez miałem okazje używac IPhona i nie zamieniłbym swojej N82 na IPhona to tyle Ale każdy ma swoje zdanie na ten temat.
Anonymous - 01-05-2009, 07:22
A czy ktoś z was spotkał się z Nokią E71?
demeone - 03-05-2009, 23:24
Ja zachorowalem na telefony serii HTC. Wczesniej Artemis a teraz do roboty uzywam Kaiser (ze wzgledu na juz masakryczny jego stan) a "wyjsciowy" model to Touch Pro. ma klawiature qwerty i ekran dotykowy, WiFi, czyli to co najbardziej potrzebuje. Noki nigdy nie mialem i nie chce miec
Owczar - 04-05-2009, 12:05
Moim faworytem na chwilę obecną też jest HTC Touch pro, w Erze znany pod nazwą MDA Vario IV
akbi - 04-05-2009, 12:39
Owczar napisał/a: | Moim faworytem na chwilę obecną też jest HTC Touch pro |
no właśnie ja się zastanawiam ...we wrześniu kończy mi się umowa więc można byłoby zastąpić mojego obecnego TyTnII, ale ...
w HTC Touch Pro nie podoba mi się to, że aby włożyć kartę SD trzeba zdjąć obudową, oraz to, że klawiatura Qwerty nie jest już łamana.
Jest jednak już w sprzedaży HTC Touch Pro2, ale ten jest za to większy Pro a nawet ot TyTnII, ma z powrotem łamaną klawiaturę, nie wiem tylko jak z gniazdem kart SD.
Jeśli znajdzie się wśród Mitsumaniaków nabywca nowego modelu to proszę o info
|
|
|