To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT

Seichan - 29-11-2010, 06:18

radek79 napisał/a:
witam ja swoim galu jeszcze nie udało m się zejść poniżej 13l

radek79 napisał/a:
Jaro1974 szukaj rekina z automatem

No wiesz... Chyba automat wpływa w sposób znaczący na powyższe osiągi w spalaniu. Ja na trasie w manualu zeszłam do 7,1/100. Niemożliwe staje się możliwe :badgrin:

I tak: to 7,1/100 prawidłowo policzone, zmierzone itp. Mam świadka jak coś :P

Oczywiście wiele zależy od stylu jazdy ;)

Ale jeśli Jaro1974 poszukuje czegoś w miarę ekonomicznego, sądząc z jego postów, to chyba jednak 2,5 V6 w manualu będzie odpowiedniejsze ;)

Andrew - 29-11-2010, 07:44

Ale zima zaatakowała :shock: Drogi zawiane, zimno :oops:
Spoxik - 29-11-2010, 08:11

andrew84 napisał/a:
Ale zima zaatakowała :shock: Drogi zawiane, zimno :oops:

Można wyjść i bałwana ulepić :mrgreen:

Seichan - 29-11-2010, 08:18

Spoxik napisał/a:
Można wyjść i bałwana ulepić :mrgreen:

Niech żyje optymizm ;)

Na szczęście nie jadę dziś do Biłgoraja :finga: Szef się zlitował ;)

A w Lublinie tragedia. Nic nie odśnieżone. Tradycyjnie jak co roku - zima zaskoczyła drogowców :mrgreen:

Jaro1974 - 29-11-2010, 08:39

Zima piękna nam zawitała :D wracając do rekina to z całym szacunkiem do automatów ale ja wolę sobie mieszać dźwignią :D za bardzo leniwy bym się zrobił ;-) na razie jeżdżę carismą i jest fajnie
Andrew - 29-11-2010, 08:41

Seichan napisał/a:
Na szczęście nie jadę dziś do Biłgoraja :finga: Szef się zlitował ;)
To się ciesz, bo na drogach porażka :shock:
Seichan - 29-11-2010, 08:51

andrew84 napisał/a:
To się ciesz, bo na drogach porażka :shock:

Cieszę się i to bardzo. W takich warunkach w zeszłym roku jechałam do Biłgoraja i to był najgorszy zimowy koszmar, jaki mógł mnie spotkać.
A mój kolega z pracy dziś pojechał do Krakowa... Miał być o 6:30 na miejscu. Rozmawiałam z nim o 8 i Krakowa jeszcze długo miał nie zobaczyć...

Jaro1974 napisał/a:
wracając do rekina to z całym szacunkiem do automatów ale ja wolę sobie mieszać dźwignią :D

Otóż to ;) Automat jest wygodny, to prawda, ale jednak w manualu czujesz, że masz coś do powiedzenia w prowadzeniu samochodu ;)

winnipool - 29-11-2010, 09:02

No nie jest ciekawie na drogach. Na szczęście o 6 ruch był jeszcze niewielki i do pracy spokojnie dojechałem. Teraz będzie pewnie ciekawie z powrotem do domu, ale to się będę martwił w okolicach 14.
Spoxik - 29-11-2010, 09:18

radek79 napisał/a:
szukaj rekina z automatem a jaki silnik to sprawa drugożędna gwarantuje że po przejechaniu się autem z tą skrzynią to zachorujesz na horobę zwaną 2.5 w tiptrnicu na którą zachorowało już wielu na tym forum

Seichan napisał/a:
Otóż to Automat jest wygodny, to prawda, ale jednak w manualu czujesz, że masz coś do powiedzenia w prowadzeniu samochodu

Ale Radkowi prawdopodobnie chodziło o tiptronic, a to jest moim skromnym zdaniem (jak dla mnie) najlepsza skrzynia, a jeszcze wtych nowych autach z tiptronicem gdzie są manetki to jak dla mnie bomba!!

Połączenie automatu i skrzyni z którą można się pobawić :mrgreen:

Jeździłem samochodem z tiptronicem, co prawda Audi A6 ale i tak wrażenia z jazdy rewelacyjne...

tomasek - 29-11-2010, 09:37

Jak wpadniesz na spota któregoś razu zawsze będziesz mógł sprawdzić i porównać 2.0 ,2.5 manual i 2.5 tip
Spoxik - 29-11-2010, 09:48

tomasek6 napisał/a:
Jak wpadniesz na spota któregoś razu zawsze będziesz mógł sprawdzić i porównać 2.0 ,2.5 manual i 2.5 tip

Tomek, 2.0 w manualu to ja mam wiec wiem jak sie jeździ, mam nadzieję, że ktoś da mi się przejechać, przynajmniej kółeczko zrobić po parkingu :wink:

radek79 - 29-11-2010, 13:49

a ja dzisiaj w swoim galu 20 łopat do śniegu wiozłem
a wracając do automatu to oczywiście z tiptronc

zbycho77 - 29-11-2010, 14:04

radek79 napisał/a:

Radek, a ile ma biegów ta skrzynia? bo obiło mi się o uszy że jakoś dziwnie mało 3 czy 4 (nie chce mi się za bardzo w to wierzyć) ....

radek79 - 29-11-2010, 14:12

zbycho77 napisał/a:
radek79 napisał/a:

Radek, a ile ma biegów ta skrzynia? bo obiło mi się o uszy że jakoś dziwnie mało 3 czy 4 (nie chce mi się za bardzo w to wierzyć) ....

skrzynia ma 4 biegi a w wersji VR4 ma 5 biegów
ciekawe czy by było można wsadzić taką do wersji cywilnej i co by było jeszcze trzeba zmienić

Andrew - 29-11-2010, 14:27

radek79 napisał/a:
a ja dzisiaj w swoim galu 20 łopat do śniegu wiozłem
A ja muszę kupić taką łopatę :D