[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] INSTRUKCJA - Wymiana oświetlenia wewnątrz Galanta.
jAZZMAN - 14-01-2013, 10:39
W zamku na klapie bagażnika masz dwie zółte blaszki One odpowiadają za świecenie.....
W moim sedanie aby się do nich dostać trzeba zdjąć tapicerkę klapy i odkręcić zamek od klapy (jeśli dobrze pamiętam).
m6riano - 14-01-2013, 16:20
masz raczej problem z ta b;aszlą w zamku(stycznikiem vel krańcówką)
outlaw4life - 04-03-2013, 21:42
Czy żarówki w liczniku przedliftowym (no HC) to T10?
Czy żarówka w światle przeciwmgielnym przód przedlift to H3
czy żarówka w światłach normalnych przednich to H7
czy żarówka w światłach postojowych to T4W
co sądzicie o tych żarówkach do przodu czy ktoś już to testował?
http://allegro.pl/zarowka...3075292461.html
m6riano - 05-03-2013, 01:53
tak i jedna T5
tak
tak
tak inaczej zwane ba9s a ja na to mówie R10(R-oznacza cokół,T-brak cokoła)
Nie słyszałem żeby ktoś coś takiego testował..możesz być pierwszy..;-)
outlaw4life - 05-03-2013, 08:41
w takim razie zamawiam te H7 i podziele sie opinią jak to dziala ale z tego co pisze na stronie to wyglada dosc ciekawie ciekawe tylko jak oswietlaja droge...?
WreX - 05-03-2013, 09:37
outlaw4life napisał/a: | w takim razie zamawiam te H7 i podziele sie opinią jak to dziala ale z tego co pisze na stronie to wyglada dosc ciekawie ciekawe tylko jak oswietlaja droge...? |
Z tego co mi wiadomo żadna żarówka H7 z ledami nie będzie lepsza od tych normalnych, z tego względu chociażby, że rozchodzenie się światła w takiej żarówce jest zupełnie inne niż w zwykłej i odbłyśnik pewnie tego nie ogarnie, jak Ci kasy nie szkoda to możesz spróbować wsadzić leda z lewej a z prawej normalną w nocy cyknąć fote i się okaże.
Trzymaj http://www.swiatelka.pl/v...?t=8289&start=0
Tomek - 05-03-2013, 10:02
outlaw4life napisał/a: |
w takim razie zamawiam te H7 i podziele sie opinią jak to dziala ale z tego co pisze na stronie to wyglada dosc ciekawie ciekawe tylko jak oswietlaja droge...? |
to jest temat o oświetleniu wewnątrz
nie róbcie jeszcze większego bałaganu
outlaw4life - 05-03-2013, 18:04
DZIEKI STARY!!!!!!
tomek84 napisał/a: |
to jest temat o oświetleniu wewnątrz
nie róbcie jeszcze większego bałaganu |
Racja. Sory przyznaje sie do bledu
Hugo - 06-03-2013, 21:49
Słuchajcie, poprzedni właściciel zamontował w wolnym slocie panelika przed lewym kolanem kierowcy włącznik tempomatu, taki oto: http://allegro.pl/mitsubi...3075496368.html
Oczywiście nie jest on podłączony, ale skoro już tam jest to chciałem aby działało jego podświetlenie. Co ciekawe za tym panelem są 2 luźne białe wtyczki, które nie pasują do kołnierza tego przycisku. Obciąłem więc kołnierz i piny z przycisku przypasiły do wtyczki. Mimo, iż w obu wtyczkach jest jakieś zasilanie to podświetlenie nie działa. Najlepsze jest to, że podświetlenie działa po podłączeniu wtyczki od elektrycznej regulacji wysokości świateł Ktoś wie na które piny przycisku CRUISE podać zasilanie, a na które masę aby podświetlenie zadziałało?
m6riano - 07-03-2013, 01:14
Kiedyś jak go rozbierałem to wiedziałem..rozbierz go i styki zasilające powinny być nieco grubsze niż pozostałe więc sie domyślisz...
Hugo - 07-03-2013, 08:07
m6riano napisał/a: | styki zasilające | Styki zasilające żarówki podświetlenia? Już go rozbierałem i nie bardzo chciałbym to znowu robic, ale pewnie spróbuję.
m6riano - 07-03-2013, 15:42
no tak..w każdym tego typu włączniku masz styki/blaszki które idą do "zworniczki"(blaszek które sie zwierają i czasami bywają nieco grubsze albo różnią sie odcieniem miedzi które ida jak zasilanie żaróweczki w tymże włączniku....
Jaco_ - 25-03-2013, 21:29
Czytałem juz trochę dzisiaj na temat wymiany oświetlenia w liczniku bez HC i widzę ze troche ludzi powimienialo oswietlenie jednak na zdjęciach widac jakby niektóre części licznika nie byly jednakowo mocno oswietlone? czy tam istnieje ogolem problem z doświetleniem każdej czesci licznika wsadzając diody obojętnie jakiego rodzaju czy polecacie jakoś "specjalnie zbudowane" te diody i ile tak wlasciwie ich jest? jesli wszedlem w niewłaściwy temat z pytaniem prosze o przeniesienie do odpowiedniego dzialu
jAZZMAN - 25-03-2013, 22:24
m6riano, Nie mogłem się powstrzymać od pytania...
Czy jeż w twoim podpisie robi kupę
Jaco_ - 25-03-2013, 22:59
jAZZMAN napisał/a: |
Czy jeż w twoim podpisie robi kupę |
|
|
|