To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] INSTRUKCJA - Wymiana oświetlenia wewnątrz Galanta.

jAZZMAN - 14-01-2013, 10:39

W zamku na klapie bagażnika masz dwie zółte blaszki :) One odpowiadają za świecenie.....
W moim sedanie aby się do nich dostać trzeba zdjąć tapicerkę klapy i odkręcić zamek od klapy (jeśli dobrze pamiętam).

m6riano - 14-01-2013, 16:20

masz raczej problem z ta b;aszlą w zamku(stycznikiem vel krańcówką)
outlaw4life - 04-03-2013, 21:42

Czy żarówki w liczniku przedliftowym (no HC) to T10?
Czy żarówka w światle przeciwmgielnym przód przedlift to H3
czy żarówka w światłach normalnych przednich to H7
czy żarówka w światłach postojowych to T4W

co sądzicie o tych żarówkach do przodu czy ktoś już to testował?
http://allegro.pl/zarowka...3075292461.html

m6riano - 05-03-2013, 01:53

tak i jedna T5
tak
tak
tak inaczej zwane ba9s a ja na to mówie R10(R-oznacza cokół,T-brak cokoła)
Nie słyszałem żeby ktoś coś takiego testował..możesz być pierwszy..;-)

outlaw4life - 05-03-2013, 08:41

w takim razie zamawiam te H7 i podziele sie opinią jak to dziala ale z tego co pisze na stronie to wyglada dosc ciekawie ciekawe tylko jak oswietlaja droge...?
WreX - 05-03-2013, 09:37

outlaw4life napisał/a:
w takim razie zamawiam te H7 i podziele sie opinią jak to dziala ale z tego co pisze na stronie to wyglada dosc ciekawie ciekawe tylko jak oswietlaja droge...?

Z tego co mi wiadomo żadna żarówka H7 z ledami nie będzie lepsza od tych normalnych, z tego względu chociażby, że rozchodzenie się światła w takiej żarówce jest zupełnie inne niż w zwykłej i odbłyśnik pewnie tego nie ogarnie, jak Ci kasy nie szkoda to możesz spróbować wsadzić leda z lewej a z prawej normalną w nocy cyknąć fote i się okaże.

Trzymaj http://www.swiatelka.pl/v...?t=8289&start=0

Tomek - 05-03-2013, 10:02

outlaw4life napisał/a:

to jest temat o oświetleniu wewnątrz
nie róbcie jeszcze większego bałaganu

outlaw4life - 05-03-2013, 18:04

WreX napisał/a:

Trzymaj http://www.swiatelka.pl/v...?t=8289&start=0

DZIEKI STARY!!!!!! :wink:

tomek84 napisał/a:

to jest temat o oświetleniu wewnątrz
nie róbcie jeszcze większego bałaganu

Racja. Sory przyznaje sie do bledu :wink:

Hugo - 06-03-2013, 21:49

Słuchajcie, poprzedni właściciel zamontował w wolnym slocie panelika przed lewym kolanem kierowcy włącznik tempomatu, taki oto: http://allegro.pl/mitsubi...3075496368.html
Oczywiście nie jest on podłączony, ale skoro już tam jest to chciałem aby działało jego podświetlenie. Co ciekawe za tym panelem są 2 luźne białe wtyczki, które nie pasują do kołnierza tego przycisku. Obciąłem więc kołnierz i piny z przycisku przypasiły do wtyczki. Mimo, iż w obu wtyczkach jest jakieś zasilanie to podświetlenie nie działa. Najlepsze jest to, że podświetlenie działa po podłączeniu wtyczki od elektrycznej regulacji wysokości świateł :shock: Ktoś wie na które piny przycisku CRUISE podać zasilanie, a na które masę aby podświetlenie zadziałało?

m6riano - 07-03-2013, 01:14

Kiedyś jak go rozbierałem to wiedziałem..rozbierz go i styki zasilające powinny być nieco grubsze niż pozostałe więc sie domyślisz...
Hugo - 07-03-2013, 08:07

m6riano napisał/a:
styki zasilające
Styki zasilające żarówki podświetlenia? Już go rozbierałem i nie bardzo chciałbym to znowu robic, ale pewnie spróbuję.
m6riano - 07-03-2013, 15:42

no tak..w każdym tego typu włączniku masz styki/blaszki które idą do "zworniczki"(blaszek które sie zwierają i czasami bywają nieco grubsze albo różnią sie odcieniem miedzi które ida jak zasilanie żaróweczki w tymże włączniku....
Jaco_ - 25-03-2013, 21:29

Czytałem juz trochę dzisiaj na temat wymiany oświetlenia w liczniku bez HC i widzę ze troche ludzi powimienialo oswietlenie jednak na zdjęciach widac jakby niektóre części licznika nie byly jednakowo mocno oswietlone? czy tam istnieje ogolem problem z doświetleniem każdej czesci licznika wsadzając diody obojętnie jakiego rodzaju czy polecacie jakoś "specjalnie zbudowane" te diody i ile tak wlasciwie ich jest? jesli wszedlem w niewłaściwy temat z pytaniem prosze o przeniesienie do odpowiedniego dzialu ;)
jAZZMAN - 25-03-2013, 22:24

m6riano, Nie mogłem się powstrzymać od pytania...

Czy jeż w twoim podpisie robi kupę :?: :shock:

Jaco_ - 25-03-2013, 22:59

jAZZMAN napisał/a:

Czy jeż w twoim podpisie robi kupę :?: :shock:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: