To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - dobry warsztat szczecin

Tryniu - 17-05-2014, 11:58

Małymi krokami zbliżają się wakacje i w planach jest daleka podróż i nie chciał bym aby mnie coś zaskoczyło a że mechanik ze mnie żaden to czy poleci ktoś dobrego i uczciwego mechanika / stacje gdzie można dać auto do konkretnego "przetrzepania"? Od sprawdzenia klimatyzacji poprzez sprawdzenie sprzęgła które ostatnio szwankuje oraz całą resztę. Taki kapitalny przegląd ze wszystkimi dodatkami ;)
volve - 17-05-2014, 19:25

Ciężko mi kogoś polecić. Mogę jedynie zaproponować podpięcie pod EvoScana i sprawdzenie, czy wszystkie parametry silnika są w normie. Dodatkowo polecam sprawdzić, czy przepustnica w miarę czysta, abyś nie miał problemów na trasie.
Tryniu - 17-05-2014, 23:14

volve napisał/a:
Mogę jedynie zaproponować podpięcie pod EvoScana i sprawdzenie, czy wszystkie parametry silnika są w normie.

Robiłem ostatnio logi EvoScan takie jak były opisane w jednym tematów więc może mógł bym przesłać je Tobie by powiedzieć coś na temat mojego Miśka?

volve - 18-05-2014, 14:46

Podeślij logi, w wolnej chwili zerknę ;)
Vikthor - 27-05-2014, 14:06

Mam duży problem z moją carismą (2001r. Gdi), poszukuje jakiegoś dobrego elektryka, auto ciągle wywala błąd przepustnicy. Ostatnio była cała w regeneracji (nie jestem pewien jakości wykonania usługi niestety - miasto Skoczów) razem ze sterownikiem. Może ktoś oddawał auto z takimi problemami do elektryka i może kogoś polecić.
Bizi78 - 27-05-2014, 20:28

Osoba, która ogarnia temat przepustnicy w GDi: Bartek .
tomwasz - 31-05-2014, 23:53

Gdzie dobrze i niedrogo przyciemnić szybki w Szczecinie? Polecono mi warsztat przy samochodówce. A chce to zrobić bo już mnie irytują matki dla dzieci na przyssawki.
jAZZMAN - 01-06-2014, 13:36

tomwasz napisał/a:
Polecono mi warsztat przy samochodówce.

Przyciemniali szyby w Moim Miśku (http://forum.mitsumaniaki...t=71876&start=0 ) jakiś czas temu, nie mam zastrzeżeń, nawet na plus było to, że za małą dopłatą zrobili mi na poczekaniu w sobotę po 14.

Więcej o tej firmie znajdziesz tu: http://www.foltech.szczecin.pl

tomwasz - 02-06-2014, 13:18

Byłem tam dzisiaj. Cena za Space Stara to 450PLN.
jAZZMAN - 02-06-2014, 17:13

Nie wiem czy to dużo, czy mało. Jeśli chodzi o usługę, to byłem zadowolony.
anka_anka - 05-12-2014, 14:16
Temat postu: poszukuję dobrego mechanika ze Szczecina - zepsuty ABS
Dzień dobry Wszystkim,
poszukuję mechanika ze Szczecina, który potrafiłby zdiagnozować i naprawić ABS w Carismie 97'. Mechanicy do których do tej pory uderzałam nie mają odpowiedniego oprogramowania/wtyczki itp do zdiagnozowania co dokładnie padło. Ponoć auto jest już starawe - i stąd problem z odpowiednim sprzętem diagnostycznym. ABS nie działa a ja nie mam nawyku hamowania pulsacyjnego, więc w razie W odruchowo za bardzo dociskam, blokuję koła...i jadę jak po lodzie. ( wiem, wiem, jeśli nie potrafię to powinnam się nauczyć,ale skoro jest taka możliwość wolałabym naprawić ) Poszukuję fachowca który naprawi co trzeba i ....nie doliczy 25% do ceny tylko za to , ze jestem kobietą.

Bizi78 - 05-12-2014, 15:22

anka_anka, pochwal się jaki masz silnik.
Co do diagnozy, to błędy można wymrugać, no chyba że masz klekota pod maską :wink: .
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981

volve - 05-12-2014, 15:28

Więc tak:
jaki silnik ? Raczej powinienem móc odczytać błąd poprzez wymruganie. Możemy się umówić np. na niedzielę (w sobotę się przeprowadzam i mogę nie mieć czasu). Pisz na PW do mnie.

jAZZMAN - 05-12-2014, 15:32

anka_anka napisał/a:
blokuję koła...i jadę jak po lodzie

Ekstra, na tym polega cała zabawa ;) Czasem można jeszcze zaciągnąć ręczny i zredukować bieg ;)

A tak serio, możesz polegać na volve, jest najlepszy w wymrukiwaniu ;) A poza tym ma Carismę w "małym" palcu :twisted:

wiktorzi - 14-12-2014, 10:32

Drogie koleżeństwo,

Może rozwiejecie moje wątpliwości. Nabyte przeze mnie auto było do tej pory serwisowane w ASU Autotechnika Wożniak w Pile, ale ze względu na wiek oraz czasoodległość jest to problematyczne dla mnie. Czy jest jakaś alternatywa w Szczecinie dla takiego autka w serwisowaniu cyklicznym jak i okazyjnym.

Zmieniłem posiadaną dotychczas markę tak można by rzec o 180 stopni, więc zwyczajnie głupi jestem w tej materii a uczyć się na błędach to już wolę na cudzych bo swoich miałem dosyć przy pierwszym autku, które było kupione sercem.