To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Avan(s)ce Elegancji Juiceman'a czyli 2.5V6 z 2003

wyderka - 05-05-2013, 20:58

deejay napisał/a:
Powiem szczerze ze Boll ma obecnie bdb konserwacje , jest bardzo tłusta , elastyczna , wydajna i dobrze trzyma sie podłoża

tiaa a

:P

Juiceman - 05-05-2013, 21:57

mouseman napisał/a:
Juice jakie masz z przodu klocki ?? pylą nie pylą ?

Pylą, ale na graficie tego nie widać xD

mouseman - 05-05-2013, 22:04

a producent klocków ?
Juiceman - 05-05-2013, 22:18

Nie mam pojęcia ;-) a Nie sprawdzę Ci bo są pryśnięte srebrzanką ;-) Jak chcesz coś dobrego to polecam Tarcze TRW 276mmx26mm Klocki Ferodo, Bardzo fajnie to hamuje nawet mam wrażenie że lepiej chociaż co innego pokazują wydruki :P ew. to co Bartek teraz testuje od paru kkm ;-)
Torp12 - 06-05-2013, 00:26

deejay napisał/a:

Powiem szczerze ze Boll ma obecnie bdb konserwacje , jest bardzo tłusta , elastyczna , wydajna i dobrze trzyma sie podłoża . Robiłem juz konserwacje rożnymi środkami rożnych firm i Bolla sobie bardzo chwalę .

W temacie "konserwy" wiekszasc osob majacych o tym pojecie jedzie po Bollu strasznie dlatego pytalem. Generalnie polecaja Noxudola.

sipex - 06-05-2013, 05:25

wygląda to naprawde profesjonalnie,zemnie zdarli 400zł i na drugi rok znowu wszezie była ruda :cry: niestety w mojej okolicy nigdzie niemoge znaleść porządnej firmy zajmującej się konserwacją..
polaff - 06-05-2013, 06:31

Juiceman napisał/a:
polecam Tarcze TRW 276mmx26mm
moje TRW w tym rozmiarze wytrzymały 15kkm - już są krzywe, fakt, że dwa razy zajarały mi się klocki bo trochę za bardzo pałuję te hamulce. Drugi powód to właśnie klocki - kupiłem złe (dali do zacisków po drugim lifcie - ja mam po pierwszym). Jak zorientowałem się, że mam złe klocki to znalazłem w garaży nowe od pajero i okazało się że pasują, niestety były keyshijama i to może być problem...
Juiceman - 06-05-2013, 09:45

Kashiyama czarne ? Twarde klocki ;-) U mnie z klockami Ferodo nie było najmniejszego problemu z tarczą TRW. Na tyle miałem TRWtarcze i klocki. Było git.
polaff - 06-05-2013, 10:04

Juiceman napisał/a:
Kashiyama czarne ? Twarde klocki

tak.
Twarde pod względem twardości materiału czy wytrzymałości?
Jak miałem tarcze 256 to na klockach tego producenta jeździłem i zauważyłem, że jak się jeździ spokojnie to spada skuteczność. Wystarczyło je ze dwa razy przegrzać by skuteczność wracała. Niestety na chwilę obecną - po ostatnim konkretnym zgrzaniu skuteczność mają beznadziejną, a poza tym pokrzywiły mi tarcze.... :cry:

Juiceman - 06-05-2013, 11:22

Twarde dot. materiału. Do miejskiego ruchu lepiej brać miękkie klocki.
Owczar - 06-05-2013, 11:27

A ja polecam textary i do miasta i na trasę. Hamowanie ze 180 bez problemów. Ciągłe hamowanie na mieście także. Pylą umiarkowanie, hamują rewelacyjnie. W zestawie z tarczami textar mam najlepsze hamulce w galancie odkąd pamiętam.

Szkoda tylko że do tego Wrocka taki kawał bo i mnie czeka konserwacja, a Bartkowi mógłbym oddać auto nie martwiąc się, że ktoś odwali fuszerkę :/ W weekend przejeżdżałem koło Wrocka, ale jak zwykle czas gonił :(

sveno - 06-05-2013, 11:45

Owczar, może sie razem zgadamy i odrazu dwa podstawimy Bartkowi do roboty? :)
Tomek - 06-05-2013, 14:15

sveno napisał/a:

3 ??

deejay - 06-05-2013, 22:43

tomek84 napisał/a:
veno napisał/a:

3 ??

Powariowali :mrgreen: :P Nie dadzą odetchnąć .

mackbeth - 06-05-2013, 23:03

Poczekaj aż moje graty będą skompletowane:) to będzie robótka:)