To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Kiedy następca Lancera X?

.swat. - 11-01-2015, 13:08

waldinio napisał/a:

:) nawet mi sie podoba
Ciekawe kto od kogo zgapił przód? Łada czy Mitsu?

tyku - 11-01-2015, 13:54

.swat., Wszyscy teraz kombinują coś na wzór Lexusa, a co z tego będzie :?:
mjsystem - 11-01-2015, 16:31

waldinio napisał/a:

Idzie nowe http://moto.onet.pl/aktua...wy-lancer/kevhp

nawet mi sie podoba
Proponuję z przodu i z tyłu zmienić znaczek na Honda Civic sedan i jak znalazł

grzesiopol - 11-01-2015, 18:33

Sławek masz na myśli taki wyrób mitsupodobny

przecież już mówiłem, że wszyscy teraz na jedno kopyto będą robić, a ja chyba poczekam aż MMC zacznie robić miejskie poduszkowce :evil:

mjsystem - 11-01-2015, 20:01

grzesiopol napisał/a:
Sławek masz na myśli taki wyrób mitsupodobny

Raczej Hondopodobny... Zaczynam się cieszyć z galanta, pomimo, że starszy jest...

MichalRej - 12-01-2015, 10:53

A czy ten samochód też czegoś Wam nie przypomina...?? =)

http://www.auto-news.de/a...rs-aus_id_28818

Bart2001 - 12-01-2015, 12:16

No niestety Mitsu pokazuje pierwsze projekty a wersja produkcyjna pewnie będzie gdzieś nie wcześniej niż 2016, czyli 9 lat po premierze obecnego Lencera. Chyba trochę za rzadko jak na dzisiejsze czasy.
.swat. - 12-01-2015, 22:26

grzesiopol napisał/a:

przecież już mówiłem, że wszyscy teraz na jedno kopyto będą robić
Ta unifikacja do niczego dobrego nie prowadzi. Zamiast wyczekiwać nowego modelu modlę się ( żartowałem :mrgreen: ) aby mój Misiek służył mi jak najdłużej. Przede wszystkim nie wygląda tak jak pół miasta, a to jest już coś. :lol: :roll:
apikus - 13-01-2015, 07:39

Bart2001 napisał/a:
No niestety Mitsu pokazuje pierwsze projekty

To nie jest project Mitsubishi tylko rendering kogoś z Chin.

blayders - 13-01-2015, 21:50

Laguna III , Megane , Accord są produkowane od 2008 roku i tez jest przewidziane wprowadzenie nowej generacji w 2016 roku :)
lobuzek - 13-01-2015, 23:58

Co do Accorda mylisz się. Zapowiedzieli zaprzestanie produkcji i brak następcy. Zostanie chyba tylko w USA ale to inne auto. Wielka szkoda!
grzesiopol - 14-01-2015, 16:13

Bart2001 napisał/a:
No niestety Mitsu pokazuje pierwsze projekty
a możesz wskazać jakie konkretnie projekty masz na myśli, bo nie bardzo znajduję jakąkolwiek informację dot. projektu nowego Lancera - chodzi mi o zdjęcia projektów. Bo jeżeli chodzi ci o to co wklejał waldinio to chyba wyjaśnił ci apikus o co biega.
.swat. napisał/a:
Przede wszystkim nie wygląda tak jak pół miasta, a to jest już coś.
ostatnio w Lublinie widuje dosyć dużo Lancerów więc chyba idzie ku lepszemu dla Mitsu :wink:

Swoją drogą to myślę, że wystarczyłby duży lifting i wrzucenie czegoś mocniejszego pod maskę np "Vałki" 3.0 (me marzenie) i człowiek byłby zadowolony. A jak nie to niestety zostanie nam zmiana Lancera na Outlandera (bo prawdę mówiąc nie widzę innej opcji) lub zakup "mitsu" innej marki, gdzie w podobnej cenie otrzymamy auto o lepszych osiągach i wyposażeniu (nie bedę tu wymieniał co bo każdy ma swoje preferencje).

bastek - 14-01-2015, 17:18

śledzę topic, ale z myślą, żeby zmnienić obecnego lancera na nowego, ale ten model. czyli X.
jak już bedzie data premiery, to pewnie pójdzie zakup....

RalfPi - 14-01-2015, 18:38

grzesiopol napisał/a:

Swoją drogą to myślę, że wystarczyłby duży lifting i wrzucenie czegoś mocniejszego pod maskę np "Vałki" 3.0 (me marzenie) i człowiek byłby zadowolony. A jak nie to niestety zostanie nam zmiana Lancera na Outlandera (bo prawdę mówiąc nie widzę innej opcji) lub zakup "mitsu" innej marki, gdzie w podobnej cenie otrzymamy auto o lepszych osiągach i wyposażeniu (nie bedę tu wymieniał co bo każdy ma swoje preferencje).

Dla mnie by wystarczyła rzędowa 2'litrówka 170KM w wolnossaku. Cena może by tak nie skoczyła jak przy V6'ce, a każdy z nas by dostał trochę więcej wrażeń (załóżny 8.7 do setki). No i delikatnie lepsze wykończenie wnętrza..
Pewnie w 80k by udało się to zamknąć - choć to już powoli Accord i Mondeo..
PS Też właśnie widzę, że alternatywą jest Outek - inna klasa, ale w sumie człowiek dojrzewa :)

Misiek :) - 14-01-2015, 19:32

Niestety silnik2,0 i 2,4 z Lancerów mają tam gdzie ja europejskie emisje spalin, więc ich nie będzie...
Obawiam się, ze już niedługo V6 będą tylko w USA dostępne... no może w rosji. Mówię o autach segm. C i D
pseudo ekolodzy doczepili się samochodów, producenci ich w tym wspierają (nie zawsze otwarcie) więc teraz nas wszystkich czeka auto z silnikiem 1,0 turbo 120 kucyków... ale tylko segment D, a segment C będzie miał 0,8 ze 100 kucy... a silniki żywotność 150 000km... a dwa razy droższe będą silniki 1,2 turbo o mocy 120 kucy i żywotności 200 000km... do tego kilka katalizatorów...
Bo kogo obchodzi biedny polaczek, który chce kupić 5 letnie auto, może 8 letnie i jeździć nim 20lat, jak trzeba co 5 lat kupować nowe, niby lepsze...
Auta mają się psuć i rdzewieć. I najlepiej całkowity zakaz przyjemności z jazdy: słabe silniki, automatyczna jazda będzie niedługo... kierowca będzie tylko wprowadzać na GPS namiary i płacić mandaty...