Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)
eremita - 21-01-2015, 22:58
Poszedłem do Aldika po chleb i ziemniaki a wróciłem z prezentem do Gala by mu po zadku duperele nie latały
Kupił ktoś tam może te uniwersalne dywaniki do gala? Bo jestem ciekawy jak pasują?
eremita - 26-01-2015, 19:59
Nie mogłem dzisiaj nie skorzystać z okazji i nabyłem do gala obuwie letnie Goodyear EfficientGrip w rozmiarze 205/50/17
Już nie mogę doczekać się jak je założę i czy będzie widać różnice w głośności. 73 kontra 69dB
A tka wygląda dzisiaj
Hugo - 26-01-2015, 20:10
eremita napisał/a: | Już nie mogę doczekać się jak je założę i czy będzie widać różnice w głośności. 73 kontra 69dB | Dużej różnicy nie odczujesz jeśli nie wyciszysz lusterek zewnętrznych
eremita - 26-01-2015, 20:20
Jak się zrobi ciepło to wygłuszam tylne nadkola, a to mam już materiał
Myślę też by z przodu dać te wygłuszenia od laguny
Lusterka też bym zrobił tylko jak:?:
Masz już jakiś patent?
Hugo - 26-01-2015, 22:02
http://forum.mitsumaniaki...77183&start=735
Torp12 - 27-01-2015, 09:31
Hugo napisał/a: | http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=77183&start=735 |
Hugo ale nadal nie podałeś żadnego gotowego rozwiązania na te lusterka
eremita - 27-01-2015, 11:16
Torp12 napisał/a: | Hugo napisał/a: | http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=77183&start=735 |
Hugo ale nadal nie podałeś żadnego gotowego rozwiązania na te lusterka |
Też mi się tak wydawało bo sledze temat Hugo, chyba że taśma
mati_z - 27-01-2015, 11:30
Jak to nie? Przecież w tym poście jest dokładnie opisane co trzeba zrobić:
uszczelka z mikrogumy (EPDM) o szerokości 5 mm i grubości 2 mm, taka jak na tej aukcji podanej przed deejay'a
Hugo - 27-01-2015, 15:18
No nie jest tak prosto. Uszczelka 2 mm będzie za gruba, chyba, że nie mamy składanych elektrycznie lusterek, bądź mamy, ale nie mamy zamiaru ich składać elektrycznie Na razie mam wersję roboczą, czyli wciśnięta uszczelka piankowa w szczeliny. W tamtym tygodniu kupiłem uszczelkę włosową, powinna się spisać idealnie i można będzie elektrycznie składać lusterka bez obawy, że się uszkodzą ze względu na opór od uszczelki. Na razie nie mam czasu jej zamontować, bo żeby zrobić to dobrze to trzeba znów wymontować lusterka i je rozkręcić.
mkm - 27-01-2015, 17:48
Hugo napisał/a: | W tamtym tygodniu kupiłem uszczelkę włosową, powinna się spisać idealnie i można będzie elektrycznie składać lusterka bez obawy, że się uszkodzą ze względu na opór od uszczelki. Na razie nie mam czasu jej zamontować. |
Wstyd! (żart oczywiście)
A może nie trzeba uszczelniać?
Podejrzewam, że szkielet i "mechanizm składania" jest metalowy - może się utlenił, spuchł i powiększył szparę?
Uchylona szyba najgłośniejsza jest przy minimalnym uchyleniu - w przypadku lusterek może być podobnie .
Hugo - 27-01-2015, 22:06
mkm napisał/a: | Podejrzewam, że szkielet i "mechanizm składania" jest metalowy - może się utlenił, spuchł i powiększył szparę? | Też może być, ale jak pokazywałem na fotce w moim temacie fabrycznie była tam uszczelka, która po latach po prostu jest poszarpana i nie spełnia swej roli. Możecie mi wierzyć lub nie, ale po uszczelnieniu tych szpar jest w tym aucie tak cicho, że nie do wiary
mati_z - 27-01-2015, 22:19
Hugo, ja mam ręcznie składane więc spróbuję z tą 2mm uszczelką. Jutro wybieram się na zakupy i poszukam takiej w Praktikerze, Obi albo Juli, a jak nie będę mieli takiej to zamówię przez neta te 5 metrów
eremita - 28-01-2015, 08:29
Zaglądałem u siebie to tak wygląda że ta uszczelka nie jest na całej długości.
Ja za swoje wezmę się dopiero wiosną, przydał by mi się garaż oj przydał .
Tomii - 28-01-2015, 19:25
eremita napisał/a: | Poszedłem do Aldika po chleb i ziemniaki a wróciłem z prezentem do Gala by mu po zadku duperele nie latały |
heh, swego czasu przytuliłem podobną
fj_mike - 28-01-2015, 19:52
Hugo napisał/a: | Dużej różnicy nie odczujesz |
Dużej czy nie ale odczujesz. Moje miały chrzest jak jechałem do Ciebie po maskę.
|
|
|