To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - 3 szt Giulian(t)y by se7en

se7en - 26-05-2016, 15:02

Krzyzak napisał/a:

Parę lat temu też wyciągnąłem z E32 wszystko co się dało z wnętrza i solidnie wytrzepałem.
Nie kurzyło się jakoś mocno.
Także też przechodziłem przez kwestię estetyki

ale trzepanie nie wyciagnie brudu ktory sie wgryzł, mimo wszystko jestem 100% przekonany ze jakbys prał, to bys miał tak czorną wode ze hoho 8)

sprawne oko znajdzie róznice, myśle w końcu wyglada najlepiej :twisted:

AidsD - 26-05-2016, 21:09

se7en napisał/a:
mimo wszystko jestem 100% przekonany ze jakbys prał, to bys miał tak czorną wode ze hoho

Potwierdzam. Wjechałem kiedyś do audicy z odkurzaczem piorącym i jakież było moje zdziwienie.

Ziemba. - 27-05-2016, 00:10

Wielki brat patrzy.

Błotnik w kolorze, a nie oklejeniu :D

Krzyzak - 27-05-2016, 07:57

se7en napisał/a:
jestem 100% przekonany ze jakbys prał, to bys miał tak czorną wode ze hoho
też tak myślę... jakoś wtedy mi zabrakło... pomysłu? :)
jeszcze nic straconego - póki co E32 nie sprzedałem, więc będę modził dalej gdy czas pozwoli

se7en - 27-05-2016, 20:19

Ziemba. napisał/a:

Wielki brat patrzy.

Błotnik w kolorze, a nie oklejeniu

brawo 8)

Krzyzak napisał/a:
też tak myślę... jakoś wtedy mi zabrakło... pomysłu?
jeszcze nic straconego - póki co E32 nie sprzedałem, więc będę modził dalej gdy czas pozwoli

to dobrze, jak cos to zapraszam do mnie 8) 8) 8)

dzisiaj walczylem z zmiana półosiek, zregenerowane jak nowe.
załozone i... drganie calego auta nie zostało zlikwidowane, drga od 120 lekko a wibruje juz przy 140 i potem powoli ustepuje po 16.

ma ktos jakies pomysły? nowe przeguby zewnetrzne, zregenerowane wewnetrzne, nowe łozyska piasty, cale zawieszenie roczne, co teraz wymienic... bo brak mi juz sił, poduszki skrzyni?

jedynie co ustapiło po wymianie na zregenerowane, to drgania auta/kierownicy przy gwałtownym przyspieszeniu np na 2 biegu ktore sa przy okreslonych obrotach, ale wazne ze juz nie ma, auto jedzie płynniej.

robertdg - 27-05-2016, 21:31

Wyważenie kól, pierścienie centrujące :?:
se7en - 27-05-2016, 22:14

koła wywazane juz 3 razy, za kazdym razem całkiem ok, pierscienie centrujace wygladaja ładnie, watpie by to było od pierscieni, bo pojawiło sie nagle choc mozliwe ze narastajaco a wczesniej myslalem ze koła trzeba dowazyc bo bylo lekkie 'drgania' a potem po wymianei półośki (krotkiej) juz zaczeła sie masakra, teraz jest po regeneracji i co? to samo a nawet gorzej.
jacek11 - 27-05-2016, 22:35

Opis wskazuje na oponę.Załóż inny komplet dla sprawdzenia.
se7en - 28-05-2016, 17:26

jestes pewien? zmienie tył na przód, choc opony są ledwie 2 miesieczne unirolaye, nie chce mi sie wierzyc zebym je uszkodził...
vrangsinn - 28-05-2016, 20:37

mogą być opony, miałem taki przypadek na oponach nowych marki nokian, telepało mi całym autem, 3 razy wyważane za każdym razem inny odczyt na wyważarce, pomogło układanie opony na feldze ale roboty co nie miara było przy tym...najsmnieszniejsze jest to że po przełożeniu tych opon na felgi do auta mojej żony bez specjalnej filozofii jest do tej pory rewelacja.
se7en - 28-05-2016, 21:31

jacek11, vrangsinn, macie cholerna racje...

zmieniłem dzisiaj (chcialem juz na samym poczatku ale mechanik mnie od tego pomysłu odwlekł... ) i co sie okazało? przestało bic. a przełozylem tył na przód... eh. tyle walki, tyle nerwów a to taka pierdoła. dzieki chopcy :)

Krzyzak - 28-05-2016, 22:21

a felgi są proste? - czasem koła mają bicie bo są krzywe felgi i opona też będzie skakać pomimo wyważenia
se7en - 28-05-2016, 22:23

Krzyzak napisał/a:
a felgi są proste - czasem mają bicie bo są krzywe felgi i opona też będzie skakać pomimo wyważenia

prostowalem je przed załozeniem nowych opon, sa 100% proste

najwazniejsze ze juz wszystko ok, a felgami z oponami z tyłu, jak bede mial czas, zdejmiemy opony i załozymy jeszcze raz :roll:

vrangsinn - 29-05-2016, 19:18

najprawdopodobniej zły rozkład masy opony na feldze stad bicia, moje felgi w 100% idealne nie były ale tez nie nadawały sie do prostowania a nieodpowiednie rozłozenie opony na feldze spotęgowało i uwypukliło stan felg, nie zawsze prosta felga jest "bezproblemowa". Niestety przekonałem się z doświadczenia.
se7en - 06-06-2016, 20:17

dwie dobre wiadomosci, zaczniemy od slabszej:

zdobylem zderzak z polifta w kolorze, drobne poprawki, polerka i zakładam :twisted: :twisted: :twisted:

pozostało mi juz do zdobycia: zderzak przedni i boczne osłony z chlapaczami :) :)
i na tym chyba bedzie koniec zmian wizualnych.

a lepsza wiadomosc :twisted:

KLIMA działa :!: :!: :mrgreen:
cieszy gębę :mrgreen: