Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
Krzyzak - 31-07-2018, 17:22
Robię rocznie ok. 40 tys km - tyle że się rozkłada na 4 auta.
vrangsinn - 31-07-2018, 19:08
Krzyzak napisał/a: | Robię rocznie ok. 40 tys km - tyle że się rozkłada na 4 auta. |
ja dwoma robie 25 tys na uzytek prywatny i to juz mi sie duzo wydaje...gdzie Ty jeździsz tyle?? chyba że w celach zawodowych Twoje auto nabija km a to inna bajka...ze służbowymi to ja w roku jakieś 50 tys sam robie...
Krzyzak - 01-08-2018, 10:46
100 km dziennie do samej pracy (w 2 strony) - a jeszcze wyjazdy urlopowe i inne takie
Hugo - 29-08-2018, 21:36
Dach został wreszcie oklejony folią czarny połysk firmy 3M WRAP 1080. Po oklejeniu dachu okazało się, że trzeba przyciemnić szyby tylne, bo trochę śmiesznie to wyglądało i za bardzo "odcinały" się od dachu Także na szybę tylną i szyby w tylnych drzwiach wleciała najczarniejsza folia przyciemniająca. Jednocześnie jest to moje drugie auto z przyciemnionymi szybami, pierwszym był Colt C51, kupiony w 2005 r. (moje pierwsze Mitsu, od niego wszystko się zaczęło). Muszę się przyzwyczaić do ciemnych szyb, bo mam wrażenie, że w lusterku wstecznym auta są bliżej za mną niż mi się wydaje, no i jednak wracając wieczorem gdy zaszło słońce dużo gorzej widać przez tylne szyby. Ciekawy efekt powstał w aucie za sprawą szyberdachu i przyciemnionych szyb tylnych, nad kierowcą i pasażerem z przodu jest jasno, a z tyłu nic nie widać, to mi się podoba
Taką folią jak dach została również oklejona blenda na tylną szybę, ale zrezygnowałem z jej montażu, wydaje mi się, że nie jest tu potrzebna. Tak samo "rekinek" już nie wróci na dach, znudził mi się...
Kilka fotek zrobionych na szybko, lepsze zrobię wkrótce:
Na tą chwilę pozostało mi podłączenie modułu doświetlania zakrętów i mam czego chciałem
Krzyzak - 29-08-2018, 22:13
Pięknie wygląda. Też mam ciemne szyby, folia 5% przepuszczalności, ale od środka się tego nie zauważa. Jeździ się idealnie i wiem, że każde następne auto będzie miało ciemne szyby. W bordowym też przyciemniam, kombi już ma od roku a sedan od 20 lat. Seat ma dymione fabrycznie.
Hugo - 29-08-2018, 22:23
Dzięki Darku, wiesz, że ciągle mi głupio, że nie mogliśmy chociaż chwilę pogadać jak wracałem z Gdyni... Następnym razem na pewno wstąpię.
A co do auta to zapomniałem napisać o jeszcze jednej istotnej modyfikacji, a mianowicie z ramek drzwi zerwałem folię carbon, która po 4 lub 5 latach miała powoli dość i miejscami odstawała i ramki zostały polakierowane na czarny połysk. Pięknie pasują do dachu i do szyb. Do kompletu podstawy lusterek zewnętrznych zostały polakierowane na czarny mat, ale ich montaż najszybciej w sobotę, bo trzeba odciąć wtyczki lusterek, przełożyć przez nowe podstawy i polutować na nowo (tak sobie kitajce zrobili za dużą wtyczkę lub za mały otwór w podstawie i wtyczka nie przejdzie)
Bzyk_R1 - 29-08-2018, 22:30
Kozak ten galant jest!
misza116 - 30-08-2018, 09:07
Wygląda jak milion dolarów.....
Gratuluję
larelijux - 30-08-2018, 10:46
Z przyciemnianiem jest o tyle słabo, że jak się przyciemni sam tył to jest przejście pomiędzy przejrzystym przodem i ciemnym tyłem, według mnie nie wygląda to zbyt ciekawie z zewnątrz. A przód wiadomo - nie dość, że nielegalnie, to jeszcze pogarsza widoczność z najistotniejszej strony.
W Galancie miałem przyciemniony tył, teraz jeżdżę na przejrzystych i jest to dla mnie przeskok na ogromny plus jeśli chodzi o widoczność i sam wygląd samochodu. Nie muszę parkować w nocy jak kierowca ciężarówki, wystawiając głowę za szybę
Dobrze, że swojego sprzedałem bo bym zazdrościł, że mój nie jest tak fajny Super jest zrobiony, bez jakiegoś wieśniackiego glebowania, żeby trzeba było uważać na każdy kamyk na drodze.
Bizi78 - 30-08-2018, 11:15
Ale przecież przód do jakiejś granicy też można przyciemnić.
larelijux - 30-08-2018, 11:41
Chodzi fama, że każda folia ma zbyt niską przepuszczalność światła
Hugo - 30-08-2018, 12:35
Dzięki za słowa uznania. Co do przyciemnionych szyb to też mi się nie podoba to przejście pomiędzy przednimi a tylnymi szybami, ale musiały być przyciemnione, bo z czarnym dachem zwykle szyby komponowały się jeszcze gorzej niż przyciemnione niestety. Bizi78, nie można przyciemnić przednich szyb żadną folia, fabryczne mają 75% przepuszczalności, czyli dopuszczalne minimum.
vrangsinn - 30-08-2018, 13:51
Zmiany na plus...brak rekina +++!!! Czarny dach+, zmiany które będą też u mnie zawita...Hugo mamy podobny gust...;) dla mnie bomba!!!
eremita - 30-08-2018, 16:26
Ładny jest, ale ja bym przednie boczne szyby też przyciemnił Wiem że nie można ale od lat tak jeżdżę
Hugo - 30-08-2018, 16:37
Nie będę przeginał z przyciemnieniem szyb w przednich drzwiach. Nie chce jeździć w stresie przed niebieskimi.
|
|
|