To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

Krzyzak - 31-07-2018, 17:22

Robię rocznie ok. 40 tys km - tyle że się rozkłada na 4 auta.
vrangsinn - 31-07-2018, 19:08

Krzyzak napisał/a:
Robię rocznie ok. 40 tys km - tyle że się rozkłada na 4 auta.

ja dwoma robie 25 tys na uzytek prywatny i to juz mi sie duzo wydaje...gdzie Ty jeździsz tyle?? chyba że w celach zawodowych Twoje auto nabija km a to inna bajka...ze służbowymi to ja w roku jakieś 50 tys sam robie...

Krzyzak - 01-08-2018, 10:46

100 km dziennie do samej pracy (w 2 strony) :) - a jeszcze wyjazdy urlopowe i inne takie
Hugo - 29-08-2018, 21:36

Dach został wreszcie oklejony folią czarny połysk firmy 3M WRAP 1080. Po oklejeniu dachu okazało się, że trzeba przyciemnić szyby tylne, bo trochę śmiesznie to wyglądało i za bardzo "odcinały" się od dachu :mrgreen: Także na szybę tylną i szyby w tylnych drzwiach wleciała najczarniejsza folia przyciemniająca. Jednocześnie jest to moje drugie auto z przyciemnionymi szybami, pierwszym był Colt C51, kupiony w 2005 r. (moje pierwsze Mitsu, od niego wszystko się zaczęło). Muszę się przyzwyczaić do ciemnych szyb, bo mam wrażenie, że w lusterku wstecznym auta są bliżej za mną niż mi się wydaje, no i jednak wracając wieczorem gdy zaszło słońce dużo gorzej widać przez tylne szyby. Ciekawy efekt powstał w aucie za sprawą szyberdachu i przyciemnionych szyb tylnych, nad kierowcą i pasażerem z przodu jest jasno, a z tyłu nic nie widać, to mi się podoba :wink:

Taką folią jak dach została również oklejona blenda na tylną szybę, ale zrezygnowałem z jej montażu, wydaje mi się, że nie jest tu potrzebna. Tak samo "rekinek" już nie wróci na dach, znudził mi się...

Kilka fotek zrobionych na szybko, lepsze zrobię wkrótce:

Na tą chwilę pozostało mi podłączenie modułu doświetlania zakrętów i mam czego chciałem :D

Krzyzak - 29-08-2018, 22:13

Pięknie wygląda. Też mam ciemne szyby, folia 5% przepuszczalności, ale od środka się tego nie zauważa. Jeździ się idealnie i wiem, że każde następne auto będzie miało ciemne szyby. W bordowym też przyciemniam, kombi już ma od roku a sedan od 20 lat. Seat ma dymione fabrycznie.
Hugo - 29-08-2018, 22:23

Dzięki Darku, wiesz, że ciągle mi głupio, że nie mogliśmy chociaż chwilę pogadać jak wracałem z Gdyni... Następnym razem na pewno wstąpię.

A co do auta to zapomniałem napisać o jeszcze jednej istotnej modyfikacji, a mianowicie z ramek drzwi zerwałem folię carbon, która po 4 lub 5 latach miała powoli dość i miejscami odstawała i ramki zostały polakierowane na czarny połysk. Pięknie pasują do dachu i do szyb. Do kompletu podstawy lusterek zewnętrznych zostały polakierowane na czarny mat, ale ich montaż najszybciej w sobotę, bo trzeba odciąć wtyczki lusterek, przełożyć przez nowe podstawy i polutować na nowo (tak sobie kitajce zrobili za dużą wtyczkę lub za mały otwór w podstawie i wtyczka nie przejdzie) :mrgreen:

Bzyk_R1 - 29-08-2018, 22:30

Kozak ten galant jest!
misza116 - 30-08-2018, 09:07

Wygląda jak milion dolarów.....
Gratuluję :)

larelijux - 30-08-2018, 10:46

Z przyciemnianiem jest o tyle słabo, że jak się przyciemni sam tył to jest przejście pomiędzy przejrzystym przodem i ciemnym tyłem, według mnie nie wygląda to zbyt ciekawie z zewnątrz. A przód wiadomo - nie dość, że nielegalnie, to jeszcze pogarsza widoczność z najistotniejszej strony.

W Galancie miałem przyciemniony tył, teraz jeżdżę na przejrzystych i jest to dla mnie przeskok na ogromny plus jeśli chodzi o widoczność i sam wygląd samochodu. Nie muszę parkować w nocy jak kierowca ciężarówki, wystawiając głowę za szybę :mrgreen:

Dobrze, że swojego sprzedałem bo bym zazdrościł, że mój nie jest tak fajny :D Super jest zrobiony, bez jakiegoś wieśniackiego glebowania, żeby trzeba było uważać na każdy kamyk na drodze.

Bizi78 - 30-08-2018, 11:15

Ale przecież przód do jakiejś granicy też można przyciemnić.
larelijux - 30-08-2018, 11:41

Chodzi fama, że każda folia ma zbyt niską przepuszczalność światła
Hugo - 30-08-2018, 12:35

Dzięki za słowa uznania. Co do przyciemnionych szyb to też mi się nie podoba to przejście pomiędzy przednimi a tylnymi szybami, ale musiały być przyciemnione, bo z czarnym dachem zwykle szyby komponowały się jeszcze gorzej niż przyciemnione niestety. Bizi78, nie można przyciemnić przednich szyb żadną folia, fabryczne mają 75% przepuszczalności, czyli dopuszczalne minimum.
vrangsinn - 30-08-2018, 13:51

Zmiany na plus...brak rekina +++!!! Czarny dach+, zmiany które będą też u mnie zawita...Hugo mamy podobny gust...;) dla mnie bomba!!!
eremita - 30-08-2018, 16:26

Ładny jest, ale ja bym przednie boczne szyby też przyciemnił :) Wiem że nie można ale od lat tak jeżdżę :)
Hugo - 30-08-2018, 16:37

Nie będę przeginał z przyciemnieniem szyb w przednich drzwiach. Nie chce jeździć w stresie przed niebieskimi.