Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. III czyli REWOLUCJA
Krzyzak - 17-01-2011, 19:56
szpala85 - polecam kontakt z Seichan z tego forum - na pewno doradzi
napisz PW do niej z jak najwięcej szczegółów - zakładam, że papierka "jestem czysty" na dzień zdawania stancji nie masz?
Anonymous - 17-01-2011, 20:00
| robertdg napisał/a: | | pawliku napisał/a: | | przed chwilą dostałem mój pierwszy mandat... 100zł 1pkt echhh... | co, nieprawidłowe parkowanie |
Pudło.
| JCH napisał/a: | | pawliku napisał/a: | | przed chwilą dostałem mój pierwszy mandat... 100zł 1pkt | Za "niemanie" świateł czy jednak za prędkość |
Pudło.
gigant87 - 17-01-2011, 20:07
| szpala85 napisał/a: | .... jestem w .... nie dość że jest lipa z kasą , roboty nie ma .... to jeszcze dzisiaj dostałem list od gościa co pól roku temu wynajmowałem mieszkanie od niego ... tytuł listu do " wezwanie do zapłaty " za jakieś CO i CW i tytułu wzrostu czynszu .... na kwotę 468 zł w terminie 7 dni ... ,a na dole grubymi literami jeżeli nie zapłacę to zgłosi mnie do KRD lub sąd ....
najlepsze jest to ze jak zdawałem mieszkanie to miałem wszystko popłacone ,a teraz mi przysyła takie pisma ... co tu robić |
Centralne Ogrzewanie i Ciepła Woda.
Kiedy wzrósł czynsz? Kto ten czynsz opłacał?
pawliku - 17-01-2011, 23:04
to było tylko "nie zastosowanie sie do znaku B-20 "STOP"
Kaucz - 18-01-2011, 00:00
Dzień pełen emocji. Zaczął się stosunkowo dobrze, potem już było tylko gorzej :/... ogólnie bardzo in minus.
gigant87 - 18-01-2011, 00:10
Koniec nauki przed jutrzejszym egzaminem inżynierskim!
Trzymajcie kciuki
szpala85 - 18-01-2011, 00:22
| Krzyzak napisał/a: | | zakładam, że papierka "jestem czysty" na dzień zdawania stancji nie masz? |
mam tylko podpisany protokół zdawczy że wszystko ok i spisane stany liczników
i wszystkie rachunki jakie przyszły po tym jak się wyprowadziłem też zapłaciłem
| gigant87 napisał/a: | | Kiedy wzrósł czynsz? Kto ten czynsz opłacał? |
ja płaciłem mu 700 zł co miesiąc i to on z tych 700 zł opłacał czynsz + płaciłem rachunki za gaz , prąd , wodę ciepłą i zimną
a kiedy wzrósł czynsz to nie mam zielonego pojęcia nic mi nie mówił jak wynajmowałem że wzrósł czynsz
Krzyzak - 18-01-2011, 06:53
nie znam sytuacji, umowy itd., ale raczej nie ma podstawy by żądać po takim czasie dodatkowych kosztów - to tak, jakby hotel po pół roku wysłał rachunek za coś, co niby rozliczył od razu...
Marcin-Krak - 18-01-2011, 07:15
Pora zabrać się do pracy
gulgulq - 18-01-2011, 07:33
| szpala85 napisał/a: | | mam tylko podpisany protokół zdawczy że wszystko ok i spisane stany liczników |
to wystarczy - na protokole powinno być że właściciel przejmuje mieszkanie bez zastrzeżeń itp..
wyślij mu list z odpowiedzią że to próba wymuszenia i ze zgłosisz to na policje oraz pójdziesz do sądu o odszkodowanie za straty moralne (posądzenie, zastraszanie) i zadośćuczynienie za utratę zdrowia,
bo przecież się zdenerwowałeś troszeczkę i melisę musiałeś wypić ??
....
a prawdopodobnie chodzi o to że teraz przyszła mu dopłata do mediów - praktycznie wszystkie media rozlicza się na dzień dzisiejszy na podstawie prognoz wiec faktury są raz na pół roku - tylko że to nie może być podstawą do przypisywania zużycia akurat Tobie
Seichan - 18-01-2011, 08:44
Wszystko zależy od umowy oraz protokołu. Jak w umowie jest określone rozwiązanie umowy? Czy są zapisy mówiące np. o tym, że na dzień sporządzenia protkołu zdawczo-odbiorczego wszystkie należności zostały rozliczone i strony nie będą wysuwały wobec siebie wzajemnych roszczeń powstałych na tle umowy?
mabda - 18-01-2011, 08:44
...ze dzisiaj egzaminu czesc pierwsza...
Yoshiko - 18-01-2011, 10:58
... że na dworze + 5st C - jest ciemno, ponuro i do tego pada deszcz ... aż chce się żyć
Seichan - 18-01-2011, 11:16
U mnie od samego rana słoneczko I po okresie względnego spokoju, znów trzeba było skrobać samochód Zima chyba wraca...
gigant87 - 18-01-2011, 13:38
.. że inżynier obroniony
|
|
|