To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. III czyli REWOLUCJA

Krzyzak - 17-01-2011, 19:56

szpala85 - polecam kontakt z Seichan z tego forum - na pewno doradzi
napisz PW do niej z jak najwięcej szczegółów - zakładam, że papierka "jestem czysty" na dzień zdawania stancji nie masz?

Anonymous - 17-01-2011, 20:00

robertdg napisał/a:
pawliku napisał/a:
przed chwilą dostałem mój pierwszy mandat... 100zł 1pkt echhh...
co, nieprawidłowe parkowanie :?: ;-)

Pudło.

JCH napisał/a:
pawliku napisał/a:
przed chwilą dostałem mój pierwszy mandat... 100zł 1pkt
Za "niemanie" świateł czy jednak za prędkość :?:

Pudło. :P

gigant87 - 17-01-2011, 20:07

szpala85 napisał/a:
.... jestem w :butthead: .... nie dość że jest lipa z kasą , roboty nie ma .... to jeszcze dzisiaj dostałem list od gościa co pól roku temu wynajmowałem mieszkanie od niego ... tytuł listu do " wezwanie do zapłaty " za jakieś CO i CW i tytułu wzrostu czynszu .... na kwotę 468 zł w terminie 7 dni ... :| ,a na dole grubymi literami jeżeli nie zapłacę to zgłosi mnie do KRD lub sąd ....

najlepsze jest to ze jak zdawałem mieszkanie to miałem wszystko popłacone :lol: ,a teraz mi przysyła takie pisma :roll: ... co tu robić :roll:

Centralne Ogrzewanie i Ciepła Woda.

Kiedy wzrósł czynsz? Kto ten czynsz opłacał?

pawliku - 17-01-2011, 23:04

to było tylko "nie zastosowanie sie do znaku B-20 "STOP" :P
Kaucz - 18-01-2011, 00:00

Dzień pełen emocji. Zaczął się stosunkowo dobrze, potem już było tylko gorzej :/... ogólnie bardzo in minus.
gigant87 - 18-01-2011, 00:10

Koniec nauki przed jutrzejszym egzaminem inżynierskim! :D
Trzymajcie kciuki :)

szpala85 - 18-01-2011, 00:22

Krzyzak napisał/a:
zakładam, że papierka "jestem czysty" na dzień zdawania stancji nie masz?

mam tylko podpisany protokół zdawczy że wszystko ok i spisane stany liczników
i wszystkie rachunki jakie przyszły po tym jak się wyprowadziłem też zapłaciłem

gigant87 napisał/a:
Kiedy wzrósł czynsz? Kto ten czynsz opłacał?

ja płaciłem mu 700 zł co miesiąc i to on z tych 700 zł opłacał czynsz + płaciłem rachunki za gaz , prąd , wodę ciepłą i zimną

a kiedy wzrósł czynsz to nie mam zielonego pojęcia :roll: nic mi nie mówił jak wynajmowałem że wzrósł czynsz

Krzyzak - 18-01-2011, 06:53

nie znam sytuacji, umowy itd., ale raczej nie ma podstawy by żądać po takim czasie dodatkowych kosztów - to tak, jakby hotel po pół roku wysłał rachunek za coś, co niby rozliczył od razu...
Marcin-Krak - 18-01-2011, 07:15

Pora zabrać się do pracy :evil:
gulgulq - 18-01-2011, 07:33

szpala85 napisał/a:
mam tylko podpisany protokół zdawczy że wszystko ok i spisane stany liczników

to wystarczy - na protokole powinno być że właściciel przejmuje mieszkanie bez zastrzeżeń itp..

wyślij mu list z odpowiedzią że to próba wymuszenia i ze zgłosisz to na policje oraz pójdziesz do sądu o odszkodowanie za straty moralne (posądzenie, zastraszanie) i zadośćuczynienie za utratę zdrowia,

bo przecież się zdenerwowałeś troszeczkę i melisę musiałeś wypić ?? :)

....
a prawdopodobnie chodzi o to że teraz przyszła mu dopłata do mediów - praktycznie wszystkie media rozlicza się na dzień dzisiejszy na podstawie prognoz wiec faktury są raz na pół roku - tylko że to nie może być podstawą do przypisywania zużycia akurat Tobie

Seichan - 18-01-2011, 08:44

Wszystko zależy od umowy oraz protokołu. Jak w umowie jest określone rozwiązanie umowy? Czy są zapisy mówiące np. o tym, że na dzień sporządzenia protkołu zdawczo-odbiorczego wszystkie należności zostały rozliczone i strony nie będą wysuwały wobec siebie wzajemnych roszczeń powstałych na tle umowy?
mabda - 18-01-2011, 08:44

...ze dzisiaj egzaminu czesc pierwsza...
Yoshiko - 18-01-2011, 10:58

... że na dworze + 5st C - jest ciemno, ponuro i do tego pada deszcz ... aż chce się żyć :toothy2:
Seichan - 18-01-2011, 11:16

U mnie od samego rana słoneczko :sunny: I po okresie względnego spokoju, znów trzeba było skrobać samochód :shock: Zima chyba wraca...
gigant87 - 18-01-2011, 13:38

.. że inżynier obroniony :D