To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VII REUTYLIZACJA

tościk - 01-10-2021, 10:44

Dzień dobry. Japanckiego inżyniera, który przylutował nóżki żarówek podświetlających guziki od przeciwmgielnych do ich oprawek, to mam ochotę zaciupać. Nie dość, że nie da się tam szybko dostać, to jeszcze do wymiany potrzeba dodatkowych sprzętów, jak się chce zrobić porządnie :roll:

Bizi78 Ty to wszystko znajdziesz. Wydaje mi się, że pomoże, zamówione, sprawdzę, dziękuję :D

Bizi78 - 01-10-2021, 10:48

tościk, tylko bezpieczniki mają różne wymiary :wink: .

Bry kawosze :coffee2: :coffee2: .

jacek11 - 01-10-2021, 17:48

tościk napisał/a:
Japanckiego inżyniera, który przylutował nóżki żarówek podświetlających guziki od przeciwmgielnych do ich oprawek, to mam ochotę zaciupać. Nie dość, że nie da się tam szybko dostać, to jeszcze do wymiany potrzeba dodatkowych sprzętów, jak się chce zrobić porządnie

Jesteś pewien, że to jest tak fabrycznie zrobione ? Masz zdjęcie tego ?

Bizi78 - 02-10-2021, 11:28

Bry kawosze :coffee2: :coffee2: :sunny: .
Marcino - 04-10-2021, 13:23

Dzien dobry na nowy tydz.
jacek11 - 04-10-2021, 15:38

Bry :) ciepło, słonecznie :) szkoda, że w sierpniu tak nie było :roll:
joujoujou - 04-10-2021, 15:56

Niedobry. Forum ma coś namieszane z certyfikatami - ważny jest dla www.forum.mitsumaniaki.pl a dla forum(itd) bez www już nie. I co chwila mnie wywala, bo dnsy przekierowują z www na nie-www i muszę ręcznie dopisywać do adresu.

Komu to zgłosić i gdzie? Cztery dni kombinowałem jak tu wejść.

Bizi78 - 04-10-2021, 16:43

Co do certyfikatu to nie tylko mitsumaniaki krzaczą.
W moim przypadku na pc z win7 (z aktualizacjami off) nie chodzi forum a na lapku z win7 (aktualizacje on) już normalnie chodzi.
Postaram się napisać do Firka może dopyta Arka opiekuna naszej strony.

joujoujou, a jakiego systemu używasz :?:

joujoujou - 04-10-2021, 16:52

Siódemki ultimate x64 bez aktualizacji.

Na operze działa (ale to zapasowa przeglądarka), na firefoxie się kaszani.

Dziękuję że powiadomisz. :)

Bizi78 - 04-10-2021, 16:58

Może wystarczy jakąś aktualizację do win7 ściągnąć.

[ Dodano: 04-10-2021, 18:47 ]
Może tego trzeba spróbować.
https://www.dobreprogramy...ssl,blog,115160

tościk - 04-10-2021, 23:41

jacek11 napisał/a:
tościk napisał/a:
Japanckiego inżyniera, który przylutował nóżki żarówek podświetlających guziki od przeciwmgielnych do ich oprawek, to mam ochotę zaciupać. Nie dość, że nie da się tam szybko dostać, to jeszcze do wymiany potrzeba dodatkowych sprzętów, jak się chce zrobić porządnie

Jesteś pewien, że to jest tak fabrycznie zrobione ? Masz zdjęcie tego ?

Wnioskuję po niebieskich kapturkach na żarówkach, że fabrycznie. Z jakiej żarówki bym ich nie ściągał, to się rozlatują ze starości. Tu jeszcze były i rozleciały się, planowo, jak je próbowałem zsunąć. Zdjęcia nie robiłem. Po prostu ukręciłem nóżki od przepalonych żarówek, zostawiając je w oprawkach i okręciłem dookoła nowe, żeby się dobrze stykały.

joujoujou - 04-10-2021, 23:47

Bizi78 napisał/a:
Może tego trzeba spróbować.
Może... Chociaż tam piszą że to lekarstwo na objawy, które są dokładnie odwrotne niż u mnie (ff vs. opera). Ale niewykluczone że jutro faktycznie spróbuję. Dzięki za linka. :)
Bizi78 - 05-10-2021, 05:18

Wydaje mi się, że problem jest w nieaktualizowanym windowsie a nie forum.
Krzyzak - 05-10-2021, 07:30

mam W7x64 i FF - wszystko działa jak dawniej
i faktycznie - pogoda piękna, słonecznie i ciepło, dziś ma przebić +20°C
a kawa z rana przepyszna
coś pominąłem?

joujoujou - 05-10-2021, 15:33

Windows niespecjalnie się ma do tego, skoro na jednej przeglądarce działało, a na innej nie. :P

Postąpiłem tak jak kazali w linku powyżej i nagle wszystko co nie działało, teraz już działa (odpukać w niemalowane).

Windowsa nie mam zamiaru aktualizować - nie chcę psuć tego co działa. Jeśli coś (jak wyżej) przestaje działać - szukam rozwiązania i najczęściej znajduję. :)