To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VII REUTYLIZACJA

jacek11 - 05-10-2021, 16:36

Jak mój laptop przestaje współpracować, to zawożę do brata, i tam są odczyniane czary :mrgreen: ja nie mam nerw do tego. Kiedyś miałem komputer stacjonarny, ale on często potrzebował czułości. Po którymś jego wybryku, odpiąłem kabelki, wyniosłem go przed ganek, i resztę schodów pokonał powietrzem, po czym zaparkował jak sławetny samolot, który został pokonany przez brzozę :mrgreen:
Od tamtej pory unikam komputerów stacjonarnych, i bazuję na laptopach. Jak przestaje działać, to zazwyczaj ze starości, i kupuję nowy. Obecny ma pięć lat, i zaczyna mocno mulić. Brat twierdzi, że wymiana dysku na jakiś szybszy poprawi sytuację. Może wystarczy zmienić olej w obecnym ?

joujoujou - 05-10-2021, 16:48

Ostatniego blaszaka miałem jeszcze w PL, 18 lat temu. Od tej pory tylko laptopy - do codziennego smerfowania solidny DTR, do podróży niewielki, ale całkiem mocny netbook. Wszystkie z ulepszeniami w rodzaju rozszerzonego RAMu czy SSD w miejsce dysku.

Od czarów o których piszesz, to ja jestem swoim bratem. ;)

[ Dodano: 05-10-2021, 22:55 ]
Dobry wieczór. :)

Bizi78 - 06-10-2021, 05:16

Bry kawosze :coffee2: :coffee2: .
Krzyzak - 06-10-2021, 10:11

Krzyzak napisał/a:
dziś ma przebić +20°C
i przebiło - było +23 wczoraj...
joujoujou - 06-10-2021, 13:22

Dobry. :)

Spodziewajcie się beznadziejnej pogody w przyszłym tygodniu - bo lecę do PL, więc pogoda po prostu, jak zawsze, MUSI być beznadziejna. Stawiam zatem na jakieś 10-12 stopni i przelotne opady.

Krzyzak - 07-10-2021, 08:44

Będziesz w GDA? bo właśnie zapowiadają okolice ZERA w nocy z piątku na sobotę... Ale deszczu w planach nie ma...
joujoujou - 07-10-2021, 15:35

Będę. Ląduję w nocy z poniedziałku na wtorek, wylatuję z powrotem w piątek po południu.

Czyli od wtorku do piątku zła pogoda murowana. :evil:

Swoją drogą co za kretyn wymyślił loty lądujące tak późno? Nie ma mnie kto odebrać. Kolejka nie jeździ między 22:30 a 5 rano, autobus nocny jest jeden, co godzinę i zbyt blisko domu mnie nie dowiezie, ubera na lotnisko zamówić się nie da, o cenie taksówek nawet nie chcę myśleć. Wynająłem samochód, bo jakoś innej opcji nie widzę. Gdybym jednak czegoś nie zauważył, to chyba jeszcze mogę ten samochód odwołać. :roll:

Krzyzak - 08-10-2021, 08:14

Gdzie Cię odwieźć? - mam do lotniska 15km, więc możemy się jakoś spiknąć jeśli nie będziesz chciał jechać dalej niż te 30km.
joujoujou - 09-10-2021, 11:02

O widzisz, dziękuję. :)

Tyle że już zdążyłem przyklepać ten wynajęty samochód, zresztą wytargowałem megane za cenę samochodu klasy a (czyli najmniejszego możliwego), bo tych małych już nie mieli. W sumie 5 stówek (z ubezpieczeniem) za 4 dni, bez depozytu.

Nie, nie byłoby to 30km raczej - raptem z lotniska do Wrzeszcza, na sam "dół" Kościuszki.

Gdyby nie ten nieszczęsny przylot w środku nocy, poradziłbym sobie bez samochodu. Ale skoro już jest, to nie pogardzę. Muszę odwiedzić Sopot, Oliwę (kilka razy), centrum Gdańska, Banino i być może jeszcze tu i tam.

Jak zwykle w takich przypadkach jest tysiąc spraw do załatwienia w różnych urzędach, kilku lekarzy do odwiedzenia, a weź tu też kogoś z rodziny nie odwiedź, to śmiertelnie się obrażą. :lol:

jacek11 - 09-10-2021, 11:10

Bry :) słonecznie :)
Jak się do kraju przyleciało, to czas szybciej biegł.

Teraz :coffee2: :coffee2: :coffee2: :coffee2: :coffee2:

[ Dodano: 10-10-2021, 10:54 ]
No to kolejna :coffee2: :coffee2: :coffee2: :coffee2: :coffee2:

Bizi78 - 10-10-2021, 11:30

Bry :sunny: .
joujoujou - 10-10-2021, 18:16

Bry.

Też słonecznie, i oczywiście tak będzie przez cały tydzień, bo mnie nie będzie. :P

jacek11 - 10-10-2021, 20:05

joujoujou, co z grilem ? bo jestem zaniepokojony brakiem informacji na ten temat :roll:
joujoujou - 10-10-2021, 21:05

Nie no, oczywiście że był, ale wczoraj. Sorki że nie informowałem, ale uznaj proszę że raczej informowałbym gdyby go nie było. ;)

Dzisiaj szybkie pakowanie, kilka browarów z okazji urlopu, teraz chwila relaksu i zaraz spać. 8)

jacek11 - 10-10-2021, 21:48

A no to dobrze :) już spokojnie spać pójdę :mrgreen: